Δημήτρης Νατσιός για το έγκλημα των Τεμπών: Πρόταση νόμου για τη δυνατότητα ελέγχου από τους πολίτες των υφιστάμενων κανονισμών ασφαλείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

«Ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι στη ΝΙΚΗ και όλος ο λαός μας, ως Έλληνας δάσκαλος, ως πολιτικός, μόνο μία ευχή και προσευχή για όλα αυτά τα παιδιά και στις οικογένειές τους την εξ ύψους παρηγορία από την Παναγία μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση επί τους κατατεθέντος πορίσματος της επιτροπής «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται

με αυτό».

Ο Δημήτρης Νατσιός, σε μία συγκινητική ομιλία, αναφέρθηκε στην φωτογραφία που έδειξε στους μαθητές του πέρσι, δάσκαλος ακόμα, από την κηδεία ενός εκ των θυμάτων από την Κύπρο.

«Ήταν ο Κυπριανός Παπαϊωάννου. Και βλέπαμε μία οικογένεια, τον ιερέα πατέρα του, την οικογένειά του, τα αδέλφια του, τους συγγενείς, να τον αποχαιρετούν. Βλέπαμε και αυτό θα λέγαμε πως ήταν περίεργο για όσους δεν ξέρουν, στα προσωπά τους μία ατράνταχτη βεβαιότητα. Το “ουκ έστιν ώδε”. Την ελπίδα της Αναστάσεως. Και πάλι, έγραψα τότε. Η Κύπρος μας, μάς δασκαλεύει και μας λέει αυτό που έλεγε και ο Ρίτσος μας “κουράγιο μικροκόρη μας, που μας εγίνης μάνα, ύμνος και θρήνος της ζωής κι ανάστασης καμπάνα.”», είπε ο Δημήτρης Νατσιός.

«Είδαμε μία φωτογραφία λουσμένη μες στο χαροποιόν πένθος. Ανάστασης καμπάνα, θα έλεγα. Τη μεγέθυνα και την έδειξα στους μαθητές μου, γιατί ήμουν στο σχολείο. Και τους είπα , όπως βλέπουμε τον Επιτάφιο, το ξόδι του Θεανθρώπου, που τον συνοδεύουν πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους, έτσι να το δείτε και εσείς. Γιατί τη Μεγάλη Παρασκευή δε θρηνούμε τον Χριστό, κλαίμε για την κατάντια μας. Και χαιρόμαστε, χαρμολύπη», συμπλήρωσε.

Ο Δημήτρης Νατσιός χαρακτήρισε ως «παράδοξο στοιχείο» το θάνατο του διευθυντή κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνου Χρυσάγη ενώ έκανε λόγο για «ασυνήθιστο αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Λαγονήσι».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ, ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης πρόλαβε να καταθέσει σημαντικά στοιχεία στην επιτροπή διερεύνησης, τα οποία όπως είπε «ουδόλως αξιολογήθηκαν από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

«Επίσης περίεργο θάνατο βρήκε, την επόμενη μέρα από αυτή του Χρυσάγη, ο σταθμάρχης στο Βόλο Κωνσταντίνος Πρασσάς», συμπλήρωσε.

Ο Δημήτρης Νατσιός υπογράμμισε ότι η ΝΙΚΗ θα καταθέσει πρόταση νόμου τις προσεχείς ημέρες «για τη δυνατότητα ελέγχου από τους πολίτες των υφιστάμενων κανονισμών ασφαλείας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» και προκειμένου να εισαχθεί στην ελληνική νομοθεσία «μια κουλτούρα “κοινωνικού ελέγχου”, παράλληλου με την κρατική εποπτεία, για τον προφανή λόγο ότι το μονοπώλιο ελέγχου του κράτους έχει εμπεδώσει μια νοοτροπία χαλάρωσης στους αρμόδιος κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς».

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, έκανε λόγο για τη θέσπιση ενός μηχανισμού προληπτικού ελέγχου «για τυχόν αντικανονικότητες στον τρόπο λειτουργίας των μέσων μεταφοράς».

«Σκοπός του μηχανισμού αυτού θα είναι ο προληπτικός έλεγχος, με πρωτοβουλία είτε επιβατών, είτε εργαζομένων», ανέφερε.

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα