Διεθνής Ημέρα Ιερόδουλων: Όσα διεκδίκησαν και πέτυχαν οι ιερόδουλες (vids)

03:53 2/6/2020 - Πηγή: Sportime
Όπως κάθε χρόνο από το 1976 έτσι και σήμερα στις 2 Ιουνίου 2020 γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Ιερόδουλων. Ουσιαστικά αποτελεί έναν φόρο τιμής για τις γυναίκες αυτές που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες δουλειές, σε έναν ομολογουμένως πολύ σκληρό χώρο.

Όπως αναφέρουμε και πιο πάνω η Διεθνής Ημέρα Ιερόδουλων καθιερώθηκε στις 2 Ιουνίου 1976. Ακριβώς έναν χρόνο πριν περισσότερες από 100 ιερόδουλες κατέλαβαν

την εκκλησία του Αγίου Νικητίου (Saint Nizier) στην πόλη Λιόν της Γαλλίας με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν την προσοχή της τοπικής κοινωνίας για τις απάνθρωπες συνθήκες του επαγγέλματός τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ατζέντα της ημέρας (2/6)

Επίσης ύψωσαν το ανάστημά τους κατά της αστυνομικής βίας και την απροθυμία της γαλλικής κυβέρνησης να επιλύσει τα επί πολλά έτη προβλήματά τους.

Κατά τη διάρκεια της 10ήμερης κατάληψης της εκκλησίας τραγουδούσαν πολιτικά τραγούδια και κραύγαζαν συνθήματα για καλύτερες συνθήκες εργασίας και τερματισμό του εις βάρος τους στίγματος από την κοινωνία.

Τελικά η επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων έβαλε τέλος στην κατάληψη, το γεγονός αυτό όμως αποτέλεσε την αφετηρία για τη διεθνοποίηση του κινήματός τους και την καθιέρωση της 2ας Ιουνίου ως Διεθνούς Ημέρας Ιερόδουλων (International Sex Workers Day). Από το 1976 και εντεύθεν…



Το άρθρο Διεθνής Ημέρα Ιερόδουλων: Όσα διεκδίκησαν και πέτυχαν οι ιερόδουλες (vids) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα