Χρυσοχοΐδης: «Η άσκοπη βία δεν δικαιολογείται»

21:28 8/3/2021 - Πηγή: Sportime
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στα χθεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εσωτερικών Σταύρο Καλαφάτη.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε δηλώσεις με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στη Νέα Σμύρνη. «Η άσκοπη βία δεν δικαιολογείται. Είμαστε απόλυτοι σε αυτό», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όπως αναφέρει το Thestival τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα η οποία θα ολοκληρωθεί

γρήγορα.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην κατάληψή της πρυτανείας του ΑΠΘ, η οποία συνεχίζεται για 15η ημέρα. «Όσοι εμποδίζουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «τα Πανεπιστήμια είναι αυτοδιοίκητα, δεν είναι αδιοίκητα, ούτε ανοχύρωτα απέναντι στην παρανομία».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο 15μερο του Απριλίου θα τοποθετηθούν οι πρώτες ομάδες φύλαξης στα ΑΕΙ από ήδη υπηρετούντες στην Αστυνομία μέχρι να γίνουν οι προσλήψεις το Φθινόπωρο.

Στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ25 πως κινδυνεύει η Δημοκρατία, απάντησε ότι αυτά είναι γελοιότητες και πως κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κινδύνευσαν οι δημοκρατικοί θεσμοί.

Σημειώνεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε νωρίτερα σύσκεψη με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκης, κατά την οποία συζητήθηκαν υπηρεσιακά θέματα και θέματα αστυνόμευσης στην πόλη.

Στον εισαγγελέα η υπόθεση της Αστυνομικής βίας

Συνέχεια θα έχουν τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη με το φαινόμενο της αστυνομικής βίας να περνάει από το μικροσκόπιο του εισαγγελέα!

Προκαταρκτική Εξέταση για ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. στα επεισόδια στη Ν. Σμύρνη διέταξε η Εισαγγελία.

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας τίθενται όσα έγιναν χθες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή βίντεο και καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με άσκηση βίας από αστυνομικούς σε βάρος πολιτών, χθες μετά το μεσημέρι, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με αφορμή ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Η έρευνα που αφορά τη διακρίβωση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

Το άρθρο Χρυσοχοΐδης: «Η άσκοπη βία δεν δικαιολογείται» εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα