Χουάν Πάμπλο Μοντόγια: Όλοι βαρέθηκαν τον Μίκαελ Σουμάχερ!

F1 Μοντόγια Σουμάχερ: Ο πρώην πιλότος της Formula 1, Χουάν Πάμπλο Μοντόγια, θυμάται τον ανταγωνισμό του με τον Μίκαελ Σουμάχερ και αποκαλύπτει τι τον ενόχλησε περισσότερο εκείνη την εποχή.

Λίγοι οδηγοί έχουν αφήσει μια τέτοια κληρονομιά στη Formula 1 όπως ο Michael Schumacher . Ο Γερμανός κυριάρχησε στην πρώτη κατηγορία με τη Ferrari

στις αρχές της δεκαετίας του 2000 όσο κανένας άλλος πριν, κέρδισε συνολικά επτά παγκόσμια πρωταθλήματα και μπήκε στα βιβλία της ιστορίας του αθλήματος.

Η καριέρα του Schumi δεν ήταν χωρίς διαμάχες. Η φιλοδοξία και η απροθυμία του να συμβιβαστεί τον οδήγησαν μερικές φορές να ξεπεράσει τα όρια του αθλητικού πνεύματος και να συγκρουστεί με τους ανταγωνιστές εντός και εκτός πίστας.

Ένας από αυτούς ήταν ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια. Στο podcast της Formula 1 Beyond The Grid, μιλά για την περιβόητη συνάντησή του με τον Σουμάχερ στο Γκραν Πρι της Ίμολα το 2004, όπου κατηγόρησε τον Γερμανό ότι ήταν «είτε τυφλός είτε ηλίθιος μετά από ένα περιστατικό στον πρώτο γύρο του αγώνα.

«Ήταν πιο γρήγοροι από εμάς», λέει ο Montoya, τότε στο BMW-Williams, κοιτάζοντας πίσω στη μονομαχία με τον οδηγό της Ferrari. «Αλλά ήμασταν πολύ γρήγοροι στα φρέσκα ελαστικά, οπότε έπρεπε να το δοκιμάσω αμέσως και αυτό έκανα».

“Για να είμαι ειλικρινής, ήμουν εντάξει με αυτό: με έσπρωξε έξω από την πίστα και θα έκανα το ίδιο πράγμα. Άρα ήμουν εντάξει με αυτό. Προσπάθησα, αλλά με απώθησε.”

«Όταν τον ρώτησαν στη συνέντευξη τι συνέβη, έπρεπε απλώς να είχε πει «Τον έσπρωξα εκτός πίστας». Θα ήμουν εντάξει με αυτό, αλλά είπε, «απλώς δεν τον είδα», θυμάται ο Montoya, ο οποίος τότε το είδε ως δικαιολογία και απάντησε ανάλογα.

Δες όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης σε εθνικό και διεθνή επίπεδο μέσα στην ενότητα του Engine Power – ΔΕΣ ΤΑ ΟΛΑ ΕΔΩΧωρίς συναισθηματισμούς ο κορυφαίος οδηγός της F1 στην ιστορία του αθλήματοςΟ αγώνας σπριντ έρχεται στο Κινέζικο Grand Prix F1 … οι οδηγοί δεν καταλαβαίνουν! F1 Grand Prix Japan: Ο Max Verstappen κέρδισε τα πάντα στη SuzukaΟ Hamilton Goat συνομιλά με άλλους θρύλους για την απόσυρση του

F1 Μοντόγια Σουμάχερ – Μοντόγια: Όλοι φοβόντουσαν τον Σουμάχερ

Η Imola 2004 δεν ήταν η μόνη σκληρή συνάντηση ανάμεσα σε αυτόν και τον Schumacher. Στη μακρά λίστα των περιστατικών, η συντριβή της σήραγγας του Μονακό την ίδια σεζόν είναι επίσης θρυλική. Αλλά όταν ρωτήθηκε αν φέρθηκε πιο σκληρά στον Σουμάχερ επειδή ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ, ο Μοντόγια απάντησε αρνητικά.

“Το θέμα με τον Μάικλ είναι ότι κανείς δεν τον πολέμησε πραγματικά. Όταν ο Μάικλ ήρθε από πίσω, όλοι ήταν σαν, “Ω, ο Μάικλ έρχεται!” Όλοι τον απέφευγαν. Αυτό με ενόχλησε.

Όλοι είχαν τόσο πολύ σεβασμό για τον Schumi που κανείς δεν ήθελε να τα βάζει μαζί του, λέει ο Montoya. “Και η προσέγγισή μου στους αγώνες ήταν ότι οδηγούσα σαν μαλάκας. Ο κόσμος νόμιζε ότι ήμουν τρελή, αλλά λειτούργησε”.

“Όταν έβαλα το αυτοκίνητο στη γωνία, ήξεραν ότι δεν επρόκειτο να κάνω πίσω. Έτσι είχαν δύο επιλογές: είτε να κάνουν χώρο είτε θα γινόταν ατύχημα.”

Ο Μοντόγια μάλιστα μια φορά πανηγύρισε με τον Σουμάχερ

F1 Μοντόγια Σουμάχερ:  Παρά τον ανταγωνισμό τους, ο Montoya στη συνέχεια αποκαλύπτει στο podcast ότι αυτός και ο Schumacher γιόρτασαν μαζί μια φορά: «Η μόνη φορά που μίλησα με τον Michael ήταν όταν οδήγησα για BMW και ήταν ακόμα στη Ferrari, και ο Norbert Haug μας κάλεσε σε ένα πάρτι στο Nürburgring μετά τον αγώνα».

“Είπα ναι γιατί ούτως ή άλλως ξενυχτούσαμε εκεί. Πήγα επειδή με κάλεσε ο Νόρμπερτ. Και μετά ήταν ο Μάικλ και ο Ρούμπενς (Μπαρικέλο, σημείωμα του συντάκτη). Και οι τρεις μας μεθύσανε. Αυτό ήταν.”

Τελικά, είναι ακριβώς όπως στην κανονική ζωή: τίποτα δεν τρώγεται τόσο ζεστό όσο μαγειρεύεται. Και έτσι, με την πάροδο του χρόνου, οι πρώην αντιπαλότητες σβήνουν. «Θα σας δώσω ένα παράδειγμα», λέει ο Montoya. “Η σχέση που είχα με τον Βιλνέβ όταν ήμασταν αγώνες ήταν δολοφονική. Μισούσαμε ο ένας τον άλλο”.

“Και όταν επέστρεψα στους αγώνες αργότερα, κοιταχτήκαμε και γελάσαμε γι’ αυτό. Αλλά τότε παραλίγο να τσακωθούμε στη συνάντηση των οδηγών στον Καναδά. Μπήκα στο δρόμο του και πήρε εκδίκηση με ένα τεστ φρένων. Συγκρουστήκαμε και εκείνος με κατηγόρησε και είπα, «Σε πετάω».

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

MotoGP Austin Testing: Ο Martinator επιστρέφει σημειώνοντας νέο ρεκόρ γύρουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;Γκολ και ξύλο μεταξύ του Bagnaia Marquez στο MotoGP

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα