Χνιντ, ο παράξενος τύπος

Ο Νασίμ Χνιντ ήρθε από την Τυνησία, πίστεψε ότι θα είναι βασικός και αναντικατάστατος, μα η πραγματικότητα πια είναι άλλη στην ΑΕΚ.

Τις δύο τεσσάρες της ΑΕΚ με Ζόρια και Λάρισα, ακολουθεί ένα σημαντικό ευρωπαϊκό ματς. Με την Ζόρια στο ΟΑΚΑ, ματς το οποίο

είναι – θεωρητικά – στο χέρι της Ενωσης για να το κερδίσει. Και ανάλογα τι θα γίνει στο Μπράγκα-Λέστερ να δει αν είναι… ζωντανή για διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League τις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Ομως μέχρι τότε προέκυψε… θέμα Νασίμ Χνιντ. Ο Τυνήσιος κεντρικός αμυντικός εξέφρασε δημοσίως τη δυσαρέσκεια του. Θέλει να παίζει και δεν… παίζει. Επί της ουσίας στην Ευρώπη δεν παίζει. Διότι στην Ελλάδα έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια, εκτός του ματς με την Λάρισα στην Ριζούπολη. Μάλιστα, στα 5 από τα 6 ματς ήταν βασικός και συνολικά μετρά 430 λεπτά. Δεν μπορεί να πει λοιπόν κανείς ότι δεν υπολογίζεται. Ούτε ότι είναι βασικός και αναντικατάστατος. Την ίδια ώρα ο Σβάρνας έχει 10 ματς και 810 λεπτά, ο Νεντελτσεάρου έχει 7 και 630 λεπτά, ενώ ο Τσιγκρίνσκι 7 ματς και 577 λεπτά. Επί της ουσίας έρχεται 4ος στην κατάταξη, αλλά ο Μάσιμο Καρέρα προσπαθεί να δουλέψει περισσότερο με δίδυμα στην άμυνα για να φτιάξει την καλύτερη δυνατή χημεία. Και το ψάχνει ακόμη, διότι η άμυνα της Ενωσης έχει ζητήματα ακόμη και αγωνιστικές αρρυθμίες. Οπότε ο Χνιντ ως 4ος στην κατάταξη μέχρι τώρα βγάζει μία γκρίνια εντός ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δυσαρέσκεια Χνιντ επειδή δεν παίζει στην ΑΕΚ!

Η άλλη δείχνει, από το ρεπορτάζ, ότι ο Χνιντ δεν έχει προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα και καθημερινότητα. Είναι ένα παιδί που ήρθε από την Τυνησία με συγκεκριμένες δυσκολίες και συνήθειες, που στην Ελλάδα δεν είναι πάντα εύκολο να τις βιώσεις. Δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη, θέλει χρόνο και η αγωνιστική γκρίνια του μεγιστοποιεί τη δυσαρέσκεια του που βγήκε από την πατρίδα του και τον μάνατζερ του. Και σε ατομικό επίπεδο παρά τα προσόντα του στο προσωπικό μαρκάρισμα και την αποτελεσματικότητα του, χρειάζεται βελτίωση σε ατομικό επίπεδο στην φυσική κατάσταση, αλλά και να μάθει τακτικά τι χρειάζεται να κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι τόσα πολλά τα παιχνίδια και συνεχή που δεδομένα θα αγωνιστεί, όπως και αγωνιζόταν και πριν. Ο Χνιντ δείχνει έλλειψη επιμονής και εύκολη δυσαρέσκεια, παρότι δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι παραγκωνισμένος. Οπως θα ένιωθε ίσως ο Λάτσι που παρότι είχε προγραμματιστεί να παίρνει ευκαιρίες, δεν έχει πάρει δευτερόλεπτο σε 12 ματς, αν και είχε ατυχίες με τραυματισμό και τον κορονοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάνατζερ Χνιντ: «Υπάρχουν προτάσεις από Βέλγιο και Ιταλία»

Η ουσία είναι ότι ο Καρέρα κάτι περιμένει από τον Χνιντ (κάνει προπονήσεις με την ΑΕΚ από τις 21 Αυγούστου, δηλαδή τρεις μήνες), το οποίο δεν το έχει δει ακόμη. Διότι σε προσωπικό επίπεδο ίσως έχει το καλύτερο προσωπικό μαρκάρισμα από όλους τους αμυντικούς της ΑΕΚ. Θέλει επιμονή και δουλειά. Που σε πρώτη φάση ο Τυνήσιος δείχνει να υστερεί.

Η ΑΕΚ την ίδια ώρα δείχνει ωριμότητα και ψυχραιμία. Αφήνει σε πρώτη φάση να… περάσει και θα μιλήσουν από την ομάδα με τον Χνιντ για να τελειώσει το ζήτημα. Άλλωστε για την Ενωση ο Τυνήσιος είναι μία σεβαστή επένδυση (πλήρωσε το καλοκαίρι 600.000 ευρώ στην Σφαξιέν) και δεν πρέπει επουδενί να αφήσει να… καεί.

Το άρθρο Χνιντ, ο παράξενος τύπος εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα