Μπακς: Διαμαρτυρία για τον πυροβολισμό σε βάρος Αφροαμερικανού (Pics+Vid)

Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν οι Μπακς, για τον πυροβολισμό του Αφροαμερικανού, Τζέικομπ Μπλέικ. Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Κενόσα, κοντά στη λίμνη Μίσιγκαν στην Πολιτεία Ουισκόνσιν κι ανάμεσα σε Μιλγουόκι και Σικάγο.

Οι Μπακς με επίσημη ανακοίνωση, με βίντεο στο Twitter και με μπλούζες εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το συμβάν. Στο βίντεο που ακολουθεί (και είναι ανατριχιαστικό) φαίνονται οι πυροβολισμοί  σε βάρος του Μπλέικ, την ώρα που προσπαθεί να επιβιβαστεί στο

αυτοκίνητό του. Και υπάρχουν ήδη αρκετές φήμες στις ΗΠΑ ότι η περίπτωση μπορεί να εξελιχθεί σε νέα υπόθεση Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Μπλέικ νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, καπνός έβγαινε από παντού στην Κενόσα καθώς οι διαδηλωτές προκαλούσαν ζημιές κι έκαιγαν σκουπίδια.

Στην Κενόσα συνεχίζονται καθημερινά σχεδόν οι διαδηλώσεις των αφροαμερικανών (και όχι μόνο) για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η εικόνα είναι σκληρή



Κι ακόμα πιο ανατριχιαστικό είναι το γεγονός ότι μέσα στο αυτοκίνητο βρίσκονταν τα τρία παιδιά του Μπλέικ. Ηλικίας 3-5 και 8 ετών αντίστοιχα.

Ο Μάικ Μπούντενχολζερ, προπονητής των Μπακς έστειλε τις ευχές του στον  Μπλέικ και την οικογένειά του και τόνισε ότι «πρέπει να αλλάξουμε, να γίνουμε καλύτεροι»

“I would just like to send out my thoughts and prayers to Jacob Blake and his family…we need to have change, we need to be better.” pic.twitter.com/qf6qAsnopc

— Milwaukee Bucks (@Bucks) August 24, 2020

Εδώ η ανακοίνωση συμπαράστασης των Μπακς στον Μπλέικ και την οικογένειά του

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Milwaukee Bucks (@bucks) στις 24 Αύγ, 2020 στις 10:10 πμ PDT

Και στις μπλούζες τους οι παίκτες των Μπακς απαιτούν ΙΣΟΤΗΤΑ

Bigger than basketball. pic.twitter.com/X6wzPO9Czf

— Milwaukee Bucks (@Bucks) August 24, 2020

Το άρθρο Μπακς: Διαμαρτυρία για τον πυροβολισμό σε βάρος Αφροαμερικανού (Pics+Vid) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα