Ασπασία Κουρουπάκη: Δωρέα Λάτση για αμοιβές αρχιτεκτόνων ύψους 40 εκατ. ευρώ αντί να πληρωθεί ο φόρος εισοδήματος όλων των πολύτεκνων της χώρας για δύο χρονιές

Σε δωρεά για τους μισθούς τεσσάρων αρχιτεκτονικών γραφείων, ύψους 40 εκατ. ευρώ και μάλιστα εκτός της εγκεκριμένης διαδικασίας, προέβη ο Σπύρος Λάτσης και η συζυγός του, προς το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

«Αν δεν σας βρίσκονται 40 εκατ. για να γίνει το έργο αυτό, τότε για ποια ισχυρή οικονομία μιλάμε;», διερωτήθηκε η Ασπασία Κουρουπάκη, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΙΚΗΣ.

«Φαίνεται ότι κάποιοι μπορούν να επιτύχουν μία προνομιακή μεταχείριση, προκειμένου να επιβάλουν τους όρους τους. Αν κάποιος επιθυμεί να δορίσει ας το κάνει άνευ ανταλλάγματος», συμπλήρωσε,

κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με τη χρηματοδότηση, εκ μέρους των δωρητών, της εκπόνησης μελετών για την επέκταση του κτιρίου που στεγάζει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Όπως τόνισε η βουλευτής του Β1 Τομέα Αθηνών με τη ΝΙΚΗ, «η δωρεά αφορά μόνο στην παροχή υπηρεσιών, όχι στην κατασκευή κάποιου έργου».

«Η δωρεά αφορά υπηρεσίες και μόνο υπηρεσίες», υπογράμμισε.

«Γι αυτό θεωρώ ότι η δωρεά 40 εκατ. ευρώ, αποκλειστικά σε τέσσερις μόνο εταιρείες είναι μία αδικαιολόγητα μεγάλη δαπάνη» είπε η Ασπασία Κουρουπάκη.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΙΚΗΣ σημείωσε πως με «τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να πληρωθεί ο φόρος εισοδήματος όλων των πολύτεκνων της χώρας για δύο χρονιές».

Να αναφερθεί πως τη σύμβαση δωρεάς καταψήφισε η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΙΚΗΣ.

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ασπασία Κουρουπάκη, Δωρέα Λάτση,aspasia kouroupaki, dorea latsi