ΑΡΗΣτος: Νικήστε αυτούς που ασχολούνται συνέχεια με τον Άρη!

ΑΡΗΣτος: Ο «Θεός του πολέμου» έχει να αντιμετωπίσει τον συμπολίτη του σε λίγες μέρες. Υπάρχει μια αισιοδοξία ότι και φέτος θα πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς οι οποίοι είναι και το ζητούμενο. Για τον ΑΡΗ λοιπόν είναι ένα ακόμα ντέρμπι, (μετά απ’ αυτά με ΠΑΟ και ΟΣΦΠ) ,ένα ακόμη ματς του πρωταθλήματος, που θα του δώσει τους βαθμούς που θέλει για να συνεχίσει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις και να διεκδικήσει όσο μπορεί τον τίτλο!

ΑΡΗΣτος: Εννοείται μια νίκη θα δώσει μεγάλη χαρά στους εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς της

ομάδας γιατί κανείς Αρειανός δεν αρνήθηκε ποτέ ότι ο «αιώνιος» αντίπαλός του είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά ως εκεί.

Κάτι που δεν ισχύει μάλλον για τον συμπολίτη που αφενός με ύφος αλαζονικό θέλει να υποβαθμίζει το ντέρμπι με τον ΑΡΗ λέγοντας ότι αντίπαλος του είναι ο Ολυμπιακός, (άσχετα αν αυτός όμως δε το ξέρει) κι αφετέρου γι’ αυτόν κυρίως για τους οπαδούς του είναι όλη τους η χρονιά αφού πάντα, επίσημα κι ανεπίσημα ασχολούνται συνέχεια με τον ΑΡΗ σε όποια κατάσταση και να βρίσκονται οι δύο αντίπαλοι!

Αυτό συμβαίνει διαχρονικά εδώ και δεκαετίες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ!

Τι να πρώτο θυμηθεί κάνεις; Την εκδρομή των οργανωμένων οπαδών της θύρας 4 στο πλευρό της θύρας 7, στο μπαράζ στο Βόλο για να μην πάρει το πρωτάθλημα τότε ο ΑΡΗΣ; Την πορεία των «ασπρόμαυρων» οπαδών στο ιταλικό προξενείο για να πανηγυρίσουν την ήττα του «αυτοκράτορα» στη Γάνδη απ’ την ομάδα του Μιλάνου;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλ.Κωτάκης | Ο Άρης πρέπει να κατέβει ως φαβορί κόντρα στον ΠΑΟΚ

Τις εσκεμμένα χαμένες βολές του Πρέλεβιτς στο ΣΕΦ για να χάσουν και να περάσει στο τελικό των πλέι οφ τότε ο Ολυμπιακός αντί του ΑΡΗ; Τις αποδοκιμασίες των οπαδών τους στο γκολ της ομάδας τους, (μπουκάλια πετάξαν στο Μίετσελ) στην Καλαμάρια και την απαίτηση τους να χάσουν για να πάρει βαθμούς η Καλαμάρια και να πέσει ο ΑΡΗΣ όπως κι έγινε; Τις δηλώσεις πολλών παικτών τους αλλά και του πρώην προπονητή τους Φερνάντο Σάντος ότι το πρώτο πράγμα που του είπαν όταν υπέγραψε ήταν να κερδίσει οπωσδήποτε τον ΆΡΗ;

Την επίσκεψη του γιου του Ιβάν Σαββίδη (μαζί με την ασφάλεια του) τις πρώτες πρωινές ώρες έξω απ’ το Κλεάνθης Βικελίδης, για να τραγουδήσει υπέρ της ομάδας του και να ειρωνευτεί τους Αρειανούς, που η ομάδα ήταν στη Β’ εθνική;

Πρόσφατα ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, Σβιντέρσκι δήλωσε σε ερώτηση δημοσιογράφου πως σχολιάζει ότι ο ΑΡΗΣ είναι πρώτος, απάντησε με ειρωνεία αλαζονεία και αντί επαγγελματική συμπεριφορά προς τους αντιπάλους συναδέλφους του ότι ούτε οι ίδιοι ξέρουν ότι είναι πρώτοι! Μάλλον ακόμη τον πονάει η περσινή 4αρα…Και πόσα ακόμη!

Πείτε μου πέρα απ’ τη συνηθισμένη καζούρα που είναι και δεκτή, μια αντίστοιχη ενέργεια οπαδών, παικτών ή παραγόντων του ΑΡΗ. Ούτε μια!

Αντίθετα ο ΑΡΗΣ το 1976 κέρδισε την ΑΕΚ 1-0 και έδωσε τη δυνατότητα στο συμπολίτη του και με νίκη δική του επί της ΑΕΚ τη τελευταία αγωνιστική να πάρει το πρωτάθλημα όπως κι έγινε! Για την ιστορία με ισοπαλία στο Χαρίλαου έπαιρνε η ΑΕΚ τότε τον τίτλο.

Ο μπασκετικός ΑΡΗΣ με μία ήττα του, στα δύο τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος μπάσκετ με Ρέθυμνο και Κολοσσό έστελνε μαθηματικά στην Α2 τον συμπολίτη του, αλλά φυσικά δεν έχασε κανένα, κέρδισε και τα δύο ματς και τον έσωσε.

Αυτά είναι γεγονότα που δε μπορεί να αμφισβητήσει κανείς!

Από ‘κει και πέρα ο φετινός ΑΡΗΣ έχει τις δυνατότητες να επαναλάβει την περσινή μεγάλη νίκη του γιατί και είναι καλύτερος από πέρσι και είναι καλύτερος απ’ τον αντίπαλο του που η αλήθεια είναι ότι έχει φέτος αρκετά εσωτερικά προβλήματα.

Ο Άκης Μάντζιος εκτός απ’ τη σίγουρη απουσία του Ρόουζ θα περιμένει να δει σε τι κατάσταση θα είναι ο Τζέκο κι ο Σάκιτς για να παρατάξει μια ομάδα που θα παίξει όπως μπορεί και για να πάρει τη νίκη. Φαβορί είναι ο ΑΡΗΣ, αλλά μπάλα είναι, ντέρμπι είναι, όλα μπορούν να γίνουν!

Ένα-ένα τα ματς λοιπόν, τώρα ο ΠΑΟΚ, μετά ο ΟΦΗ (πραγματικά δύσκολο ματς) και η ΑΕΚ για να τελειώσει ο καλύτερος των τελευταίων ετών πρώτος γύρος της ομάδας!

Με τιμή,
ΑΡΗΣτος

Το άρθρο ΑΡΗΣτος: Νικήστε αυτούς που ασχολούνται συνέχεια με τον Άρη! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα