Άρης: Αυτή είναι η έκταση που προορίζεται για το νέο γήπεδό του (vid)

16:40 8/9/2021 - Πηγή: Sportime

Η έκταση που σκοπεύει να κατασκευάσει η ΠΑΕ Άρης το νέο του σπίτι βρίσκεται στην  ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Μακεδονία και θα έχει χωρητικότητα 30.000 θεατών.

Στόχος είναι η ανταλλαγή αυτών των 170 στρεμμάτων με τα 20 στρεμμάτων της τωρινής έδρας του Άρη, δηλαδή το «Κλεάνθης Βικελίδης». Έτσι από τη μία ο Άρης θα φτιάξει ένα σύγχρονο γήπεδο εκτός του «στενού» ιστού της πόλης με χώρους για εμπορικές χρήσεις και ξενοδοχεία, ενώ

στο Χαριλάου και το πάρκο της Νέας Ελβετίας θα μπορέσει να δημιουργηθεί ένας «πνεύμονας» πρασίνου.

Σύμφωνα με έναν αρχικό προγραμματισμό σε 1,5 χρόνο θα εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα για να αρχίσει η υλοποίηση του πλάνου.

Για το μεγάλο πρότζεκτ μίλησε στο Yellow Radio 101,7 ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στην είδηση για την κατασκευή νέου ιδιόκτητου γηπέδου για τον Άρη.

Επίσης αναφερόμενος στην ποινή -6 βαθμών της ΕΠΟ τη χαρακτήρισε άδικη και εξήγησε πως έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να ανατραπεί αυτή η αδικία.

Αναλυτικά όσα είπε:

Ο Άρης θα αποχωρήσει αφού φτιαχτεί το νέο γήπεδο και θα εξεταστεί η πιθανότητα τα χρήματα να προέρχονται και από την Ευρώπη. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε περίπου πριν έξι μήνες. Γνωρίζοντας πως κατασκευάζονται καινούργιες αθλητικές εγκαταστάσεις και το τι απαιτείται καταλαβαίνει κανείς ότι στον υφιστάμενο χώρο δεν μπορείς να φτιάξεις ένα γήπεδο που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες μεταγραφές. Επίσης υπάρχει μία μεγάλη ανάγκη στην Θεσσαλονίκη για πνεύμονες πρασίνου.

Για τον λόγο που το νέο γήπεδο δεν θα είναι στο Χαριλάου:

Προκειμένου να φιλοξενήσει 30.000 θεατές -που αυτή είναι η επιθυμία- δεν φτάνει αυτήν την στιγμή ο χώρος. Θα έπρεπε να αυξηθεί το ύψος, οι κερκίδες να είναι πολύ πιο απότομες και να υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος και δυστυχήματος. Ακόμη πολύ πιθανό οι περίοικοι να πήγαιναν στα δικαστήρια και να κολλούσε η υπόθεση, όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις. Ακόμη στόχος είναι το γήπεδο να προσελκύει επισκέπτες επτά ημέρες την εβδομάδα το οποίο δεν είναι εφικτό στο υφιστάμενο οικόπεδο.

Για το πως επιλέχθηκε η συγκεκριμένη περιοχή:

Πρέπει φυσικά να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις, να υπάρχει εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της πόλης, από μέσα μαζικής μεταφοράς, να το επιτρέπουν οι πολεοδομικές συνθήκες. Τελευταίο δεδομένο είναι πως θα έπρεπε να είναι εύκολη η διαδικασία της παραχώρησης. Με αυτά τα δεδομένα καταλήξαμε ότι η καλύτερη επιλογή κατά την άποψη μας είναι η περιοχή της Γεωργικής σχολής, δίπλα στο Leroy Merlin και το ΙΚΕΑ.

Για το αν υπάρχει πιθανότητα οροφής:

Αυτό θα πρέπει ο μελετητής που θα αναλάβει το γήπεδο να το εξετάσει. Τα σημερινά γήπεδα έχουν νέες τεχνολογίες, μπορείς από την ώρα που ξεκινάς από το γήπεδο πλέον να παραγγέλνεις τον καφέ σου. Να έχεις ένα μενού στο κινητό σου, τα σημερινά γήπεδα είναι σε επίπεδο ξενοδοχείου.

Για τα κτήρια που θα κτιστούν:

Η πρόταση μας είναι πέρα από το γήπεδο του Άρη να γίνουν δύο πολυώροφα κτήρια που θα μπορούν να φιλοξενήσουν ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα. Αυτά θα είναι τα αντισταθμιστικά οφέλη τα οποία θα δοθούν στον επιχειρηματία.

Για το πότε μπορεί να παραδοθεί το γήπεδο:

Αν ξεκινήσουμε σήμερα και με δεδομένη την εμπειρία που υπάρχει θεωρώ ότι το 2026 είναι ένας εφικτός χρόνος, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει μία ομάδα ανθρώπων που θα ασχολείται καθημερινά με αυτό το σχέδιο. Νομίζω ότι τις προσεχείς μέρες θα υπάρχουν κάποιες ανακοινώσεις.

Για το -6 στον Άρη:

Προφανώς είναι άδικο, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να ανατραπεί αυτή η αδικία.

Διαβάστε επίσης:

Άρης: Επιστολή προσωπικοτήτων σε Αυγενάκη για το -6: «Συντονισμένη επίθεση της ΕΠΟ»

Ολυμπιακός: Το αστείο με τον Ρόουζ!

Σουμάχερ: Συγκλονίζει η σύζυγος του – «Ο Μίχαελ είναι διαφορετικός, αλλά ακόμη εδώ»

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα