Αραούχο: Επιβεβαίωση για το νέο δανεισμό που θέλει η ΑΕΚ

Σέρχιο Αραούχο: Ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι, όπως φαίνεται και τώρα, η μεταγραφή ή η παραμονή του Σέρχιο στην ΑΕΚ εύκολη υπόθεση.

Τρεις φορές έχει κάνει ο Αργεντινός το ταξίδι Λας Πάλμας – Αθήνα και όταν τον Γενάρη ήρθε ξανά στην πατρίδα μας, γνωρίζοντας ότι αυτή τη φορά η ΑΕΚ κατάφερε να βάλει

οψιόν αγοράς το καλοκαίρι, φανταζόταν πως πλέον η εγκατάστασή του στην Ελλάδα θα ήταν μόνιμη. Τα δεδομένα άλλαξαν όμως ελέω κορονοϊού. Η πανδημία έφερε οικονομικές επιπτώσεις σε όλες τις ομάδες και όπως είναι φυσικό η αγορά του Σέρχιο Αραούχο από την ΑΕΚ έναντι 2,7 εκατ. ευρώ (αυτή ήταν η συμφωνημένη οψιόν των δυο συλλόγων τον Γενάρη) δεν είναι δυνατόν να καταβληθεί. Ωστόσο, η ΑΕΚ θέλει τον Σέρχιο και για τη νέα σεζόν και καταβάλλει προσπάθειες να το πετύχει εδώ και αρκετές ημέρες. Να θυμίσουμε ότι η Ενωση έχει πληρώσει ήδη 300.000 ευρώ ενοίκιο, ενώ αν δεν κάνει χρήση της οψιόν τότε θα έχει πέναλτι 200.000 ευρώ προς την ισπανική ομάδα.

Τι είχε γράψει το Sportime για Αραούχο

Απ’ το Sportime είχατε διαβάσει πριν από περίπου δυο εβδομάδες πως είχαν ξεκινήσει κάποιες κουβέντες μεταξύ ΑΕΚ και Λας Πάλμας αρχικά για την παράταση του δανεισμού του Αργεντινού έως και τα τέλη Ιουλίου. Από εκεί και μετά έγιναν συζητήσεις για χρονική παράταση της οψιόν αγοράς που είχε ο «Δικέφαλος» και ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου. Τώρα, υπάρχουν νέα δεδομένα στην υπόθεση, την οποία σας είχε προαναγγείλει – προετοιμάσει το Sportime απ’ την Μεγάλη Τρίτη, στις 14 Απριλίου: Η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει τον Αραούχο άλλη μία χρονιά δανεικό. Να επεκταθεί δηλαδή ο δανεισμός του και για τη σεζόν 2020-21 και να διατηρήσει φυσικά μία οψιόν αγοράς του χρόνου. Απ’ τον Απρίλιο, είχε μπει αυτή η ιδέα στους ανθρώπους της ΑΕΚ και τελικά φαίνεται να την έκαναν πράξη, καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση στη Λας Πάλμας για επέκταση του δανεισμού του παίκτη για έναν ακόμη χρόνο. Είναι θετικό το γεγονός ότι σε πρώτη φάση δεν υπάρχει άρνηση από τους Ισπανούς. Ούτε όμως και θετική απάντηση. Προφανώς θέλουν κι αυτοί τον χρόνο τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπάρκας: Κρούση από εξωτερικό -Σιμάνσκι και διαπραγματεύσεις με 3

Τι θέλει η ΑΕΚ

Χρόνο θέλει και η ΑΕΚ. Για παράδειγμα, αν τέλος Ιουλίου οι «κιτρινόμαυροι» καταφέρουν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου είναι πολύ πιθανό να μπορέσουν να μιλήσουν από καλύτερη οικονομική θέση με τη Λας Πάλμας. Τώρα και με τα οικονομικά να είναι περιορισμένα, λόγω κορονοϊού, γίνεται προσπάθεια να μείνει ο Αραούχο ξανά ως δανεικός. Οι συζητήσεις μεταξύ των δυο ομάδων θα συνεχιστούν. Εξάλλου και οι δυο πλευρές είναι απρόβλεπτες, όπως  έχει αποδειχθεί στο παρελθόν με αυτή την ιστορία και όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Χρόνος πάντως φαίνεται να υπάρχει. Από εκεί και πέρα σύμμαχος της ΑΕΚ δείχνει να είναι ο Αραούχο ο οποίος θέλει να συνεχίσει στην «Ένωση» με κάθε τρόπο. Απ’ την πλευρά του εν αρχή προετοιμάζεται να βοηθήσει την ομάδα και τον Ιούλιο στα παιχνίδια που έχει να δώσει. Εν όψει της νέας σεζόν, ελπίδα του Αργεντινού είναι να τον βρει ξανά στην Αθήνα…

Το άρθρο Αραούχο: Επιβεβαίωση για το νέο δανεισμό που θέλει η ΑΕΚ εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα