Αποτελέσματα της πρώτης ημέρας της δοκιμής Lusail Qatar MotoGP 2024

Lusail Qatar MotoGP: Δράση του δρομέα Ducati από την Ιταλία, Francesco Bagnaia κατά τη διάρκεια της επίσημης δοκιμής την πρώτη μέρα του MotoGP 2024 στο Lusail Circuit, Κατάρ, Lusail – Η επίσημη δοκιμή MotoGP 2024 στο Lusail Circuit του Κατάρ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (20/2/2024)

νωρίς το πρωί WIB. Ως αποτέλεσμα, ο δρομέας της Ducati Francesco Bagnaia ήταν ο ταχύτερος σε αυτή τη συνεδρία.

Ο Pecco Bagnaia σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, δηλαδή 1 λεπτό 52.040 δευτερόλεπτα. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Bagnaia είναι η καλύτερη μετά τη δοκιμή MotoGP στο Sepang την τρίτη ημέρα.

Σε αυτή τη δοκιμή, ο Bagnaia κέρδισε τον δρομέα της Pramac Racing, Jorge Martin, ο οποίος είναι επίσης δεύτερος στο MotoGP του 2023.

Ο Μάρτιν τερμάτισε δεύτερος πίσω από την Bagnaia αφού σημείωσε 1 λεπτό 52.260 δευτερόλεπτα, ή 0.220 πίσω από τον υπερασπιστή του πρωταθλητή MotoGP .

Ο δρομέας της Aprilia Racing, Aleix Espargaro, γιορτάζει μετά τη νίκη του στον βρετανικό αγώνα MotoGP στο Silverstone Circuit, την Κυριακή . Ο Aleix Espargaro κέρδισε με επιτυχία τον αγώνα με χρόνο ρεκόρ 40 λεπτά 40.367 δευτερόλεπτα. 

Η Aprilia, η οποία μόλις κυκλοφόρησε την επίσημη μοτοσικλέτα της, βρίσκεται στην τρίτη θέση με τον δρομέα Aleix Espargaro που σημείωσε χρόνο 1 λεπτό 52.332 δευτερόλεπτα.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

Lusail Qatar MotoGP:  Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Aprilia εξακολουθεί να προσπαθεί να γίνει ο κύριος ανταγωνιστής της Ducati για το MotoGP 2024. Προηγουμένως στη δοκιμή της Βαλένθια, τον Νοέμβριο του 2023, ο συμπαίκτης του Aleix, Maverick Vinales, ήταν ο ταχύτερος.

Ο Fabio Di Giannantonio συζητά με τον Idalio Gavira, προπονητή αγώνων VR46 Racing Team MotoGP

Καλό επίτευγμα είχε και ο νέος δρομέας της Pertamina VR46, Fabio Di Giannantonio, ο οποίος βρέθηκε στην πέμπτη θέση αφού έμεινε 0,427 πίσω από την Bagnaia.

Εν τω μεταξύ, λιγότερο από ικανοποιητικά αποτελέσματα σημείωσε ο Marc Marquez, ο οποίος βρέθηκε στην 16η θέση με χρόνο 1 λεπτό 52.959 δευτερόλεπτα.

Όχι μέγιστο

Δύο δρομείς της Yamaha, ο Fabio Quartararo και ο Alex Rins σημείωσαν επίσης κακά αποτελέσματα. Ο Κουαρτάραρο βρίσκεται στη 10η θέση ενώ ο Ρινς στην 19η θέση.

Ωστόσο, κάθε δρομέας έχει ακόμα μια ευκαιρία τη δεύτερη ημέρα της δοκιμής MotoGP του Κατάρ 2024, Τρίτη (20/2/2024) το απόγευμα τοπική ώρα.

Lusail Qatar MotoGP Αποτελέσματα δοκιμών MotoGP Κατάρ 2024:

1. Francesco Bagnaia 1 λεπτό 52,04 δευτερόλεπτα

2. Χόρχε Μάρτιν +0,220 δευτερόλεπτα

3. Aleix Espargaro +0,292

4. Μπραντ Μπάντερ +0,296

5. Fabio Di Giannantonio +0,427

6. Μάβερικ Βινάλες +0.455

7. Alex Marquez +0,516

8. Enea Bastianini +0,549

9. Johann Zarco +0,592

10. Fabio Quartararo +0,597

ΔΟΚΙΜΗ MOTOGP ΚΑΤΑΡ: Η BAGNAIA ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ ΤΟΝ MARTIN ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Lusail Qatar MotoGP: Είναι ακόμα μια μονομαχία Pecco-Jorge, με το νούμερο 1 να επαναλαμβάνει την τάση Sepang. Ο Espargarò τρίτος στην Aprilia, ο Binder’s KTM πέμπτος, ο Marc Marquez και ο Acosta ποτέ τόσο κοντά

Η πρώτη από τις δύο ημέρες των δοκιμών του MotoGP πραγματοποιήθηκε στο Κατάρ, με τον ήλιο, το ηλιοβασίλεμα και τα τεχνητά φώτα που φωτίζουν τη νύχτα στο Lusail. Αφού ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρία που διεξήχθη στη Σεπάνγκ στην κορυφή, ο Pecco Bagnaia τοποθέτησε για άλλη μια φορά το νούμερο 1 Ducati Desmosedici GP24 στην κορυφή του ομίλου.

Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC ΠαιανίαςΔήμος Παιανίας: Το 22ο Motor Festival υπό την αιγίδα του δήμου ΠαιανίαςBagnaia Vs Martin: επιτυχία του 2024 (επίσης);

Οι μονομαχίες μέχρι την αποφασιστική διοργάνωση της Κυριακής στη Βαλένθια του 2023, ο Pecco Bagnaia και ο Jorge Martin προβλέπονται, εύλογα μιλώντας, ως φαβορί για τον τίτλο του 2024 και, μέχρι αυτό το σημείο, όλα είναι αρκετά «απλά» να προβλεφθούν. Το δύσκολο ερώτημα, ωστόσο, είναι: ποιος θα έχει το πάνω χέρι ανάμεσα στους δύο εκπροσώπους του Borgo Panigale;

Υποθέτοντας ότι οι χρόνοι 1’52″040 και 1’52″260 πρέπει να θεωρηθούν σε σχέση με το έργο που εκτελείται από τα pits Lenovo και Prima Pramac , ισχύει το επιχείρημα για τη Μαλαισία: η φάση Time Attack είναι σημαντική, γιατί αποκαλύπτει τις δυνατότητες της πιλοτικής ομάδας τριομοτοσικλέτας,

Espargarò και Binder: Aprilia και KTM μισό βήμα μακριά από την Ducati

Σε αυτή τη σημαντική κατάταξη, ο κυρίαρχος παγκόσμιος πρωταθλητής και ο δεύτερος στην κατηγορία έχουν κάτι περισσότερο από την υπόλοιπη περίπολο, ακόμα κι αν η Aprilia και η KTM δεν είναι μακριά, ο Aleix Espargarò και ο Brad Binder έχουν τοποθετήσει το RS-GP και το RC16 Factory στην τρίτη θέση. και τέταρτη θέση, στη δεύτερη φράση που έχει ήδη ακουστεί.

Δηλαδή: ποιος θα παίξει το ρόλο του αντι-Ducati ; Στις επιθυμίες των μαύρων και πορτοκαλί πλευρών υπάρχουν, πράγματι, διαφορετικοί στόχοι, που συνίστανται στην επιθυμία να βάλουμε τους πάντες πίσω τους. Χάρη στις δυνατότητες που εκφράστηκαν και τις τεχνικές εξελίξεις που παρουσιάστηκαν, οι Noale και Mattighofen μπορούσαν να πετύχουν περισσότερες από μία φορές.

Lusail Qatar MotoGP:  Το top ten Calda a Lusail

Από τον Fabio Di Giannantonio έως τον Fabio Quartararo υπάρχουν έξι θέσεις, τις οποίες καταλαμβάνουν οι Ducati, Aprilia, Honda και Yamaha . Αυτό μας κάνει να καταλάβουμε πώς οι αξίες στο πεδίο ισοπεδώνονται, δηλαδή, οι Desmosedici εξακολουθούν να κυριαρχούν, αλλά, τουλάχιστον στον ιπτάμενο γύρο, υπάρχει η δυνατότητα να θαυμάζουμε διαφορετικές μάρκες σε περιορισμένες χρονολογικές περιόδους.

Από την κορυφή του Pecco Bagnaia στον δέκατο χρόνο που σημείωσε ο El Diablo λιγότερο από έξι δέκατα. Η M1, όπως και η RC213 V, απολαμβάνει παραχωρήσεις που υπαγορεύονται από τους αναθεωρημένους τεχνικούς κανονισμούς και, για όσους αγαπούν την ποικιλία, θα υπάρχουν πολλά να δουν. Και κάτω από την πρώτη δεκάδα η παράσταση δεν διαφέρει.

Κλείνουν οι Μάρκες και Ακόστα, ο Πίρο στη θέση του Μορμπιντέλι

Ο Marco Bezzecchi είναι ενδέκατος, στο Desmosedici GP23, που σχολίασε ότι χρειάζεται προσαρμογή κατά την άφιξη από το GP22. Κάποια στιγμή της ημέρας, ο Ραούλ Φερνάντες ήταν στην κορυφή της ομάδας: καθόλου άσχημα για τον Μαδριλένο, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό που υπέστη στις δοκιμές της Μαλαισίας, ο οποίος στη συνέχεια ξεκουράστηκε.

Ξεκουραστείτε επίσης για τον Franco Morbidelli , ο οποίος τράκαρε στην προπόνηση στο Portimao, τα παράτησε στη Sepang και σταμάτησε επίσης στο Lusail. Ωστόσο, ο σημαιοφόρος της Prima Pramac έφτασε στην έρημο που περιβάλλει τη Ντόχα, περιμένοντας ιατρικές επισκέψεις για να πει «ναι» ή «όχι» στο σχετικό Grand Prix. Ο Michele Pirro προωθεί την εξέλιξη, οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα του Ιταλο-Βραζιλιάνου.

Lusail Qatar MotoGP:  Ο Marc Marquez και ο Pedro Acosta δεν έχουν δει ποτέ ο ένας τον άλλον τόσο κοντά, ούτε καν να περπατούν στη μάντρα. Αλήθεια το λες αυτό; Στην τελική λίστα, ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και ο δύο φορές πρωταθλητής είναι δέκατος πέμπτος και δέκατος έκτος, υποδηλώνοντας έναν προβληματισμό: οι δύο Ισπανοί δεν έχουν περπατήσει, αντίθετα. Είναι το επίπεδο της πρόκλησης που είναι υψηλό, σφιχτό και εμπεριέχεται σε ένα πραγματικό μικροπράγμα.

Δοκιμή Qatar MotoGP, Day First

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Συνολικά αποτελέσματα δοκιμών Sepang MotoGP 2024Παρουσιάσεις F1 2024: Το ημερολόγιο παρουσιάσεων των μονοθεσιών στην Formula 1F1 η μεταγραφή του Hamilton έφερε απίστευτα κέρδη στη Scuderia FerrariF1 Υπόθεση Christian Horner: Όλη η ζωή του καταρρέει

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα