Αποτελέσματα δοκιμών MotoGP Κατάρ 2024

Αποτελέσματα δοκιμών MotoGP ημέρα δεύτερη

Ο Francesco Bagnaia ολοκλήρωσε μια σχεδόν τέλεια preseason με την κορυφή της διήμερης δοκιμής στο Κατάρ καθώς η Ducati δημοσίευσε για άλλη μια φορά μια φοβερή επίδειξη δύναμης που θα προβληματίσει τα άλλα τέσσερα εργοστάσια του MotoGP λίγο περισσότερο.

Μετά από ένα εξαντλητικό τριήμερο στη Μαλαισία στις αρχές Φεβρουαρίου, το Lusail International Circuit ήταν η τελευταία

ευκαιρία για τα πέντε εργοστάσια να αξιολογήσουν νέα ανταλλακτικά και συνδυασμούς ενόψει του Γκραν Πρι του Κατάρ, το οποίο ξεκινά τη σεζόν 2024 στις 9-10 Μαρτίου.

Και ο Bagnaia έφτασε στην κορυφή και τα δύο βράδια τρεξίματος, κατακτώντας το ρεκόρ γύρων από τον περασμένο Νοέμβριο την τελευταία βραδιά με εκπληκτικά 0,81 δευτερόλεπτα. Τα 1:50.952 του ήταν αρκετά για να ξεπεράσει το τεστ κατά 0,12 δευτερόλεπτα, με τον συμπαίκτη του Enea Bastianini δεύτερο, καθιστώντας το εργοστασιακό Ducati ένα-δύο.

Αποτελέσματα δοκιμών MotoGP Κατάρ 2024
Ο Francesco Bagnaia έπαιξε το φύλλο «πιάσε με αν μπορείς» στο Κατάρ. Δεν μπορούσαν.
Ερωτηθείς να βαθμολογήσει πόσο προετοιμασμένος αισθάνεται από το ένα έως το 10 όταν δοκιμάζει στο Κατάρ, ο Bagnaia είπε: «Οκτώ στους 10. Στη Μαλαισία ήμασταν επτά και δεν περίμενα να πάω τόσο γρήγορα χωρίς να πιέζω τόσο πολύ για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο . Οπότε αυτό είναι υπέροχο, αλλά θέλω να φροντίζω τα πάντα, να μείνω ήρεμος».

Οι δοκιμές πριν από τη σεζόν ήταν ένα όνειρο και ο Bagnaia νιώθει σαν στο σπίτι του με το Desmosedici GP24 της Ducati. Χρησιμοποίησε τις δύο ημέρες για να εργαστεί στις ρυθμίσεις χαρτογράφησης του κινητήρα, καθώς και σε περαιτέρω δοκιμές back-to-back με ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο. «Κάναμε ένα καλό βήμα μπροστά σε ό,τι αφορά το φρενάρισμα και την ταχύτητα στις στροφές», είπε.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

Αποτελέσματα δοκιμών MotoGP: Η ταχύτητα των εργοστασιακών ανδρών της Ducati δεν ήταν το μόνο πράγμα που τράβηξε τα βλέμματα εδώ. Όπως ο Sepang πριν από ένα δεκαπενθήμερο, και οι επτά δρομείς (ο Franco Morbidelli απουσίαζε για άλλη μια φορά καθώς αναρρώνει από διάσειση) ήταν ανταγωνιστικοί, συμπεριλαμβανομένου του περσινού δευτεραθλητή Jorge Martin (έβδομος) και Marc Marquez, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος παρά ένα τεχνικό πρόβλημα στο έναρξη της δεύτερης μέρας και συντριβή στο τέλος. Συνολικά, υπήρχαν έξι ποδήλατα Μπολόνια μέσα στις 10 πρώτες θέσεις.

Θα ήταν ένα απόλυτο άσπρισμα των Desmosedici αν δεν ήταν η Aprilia. Υπήρχαν πολλά θετικά για το εργοστάσιο Noale, το οποίο είχε τον Aleix Espargaro τρίτο, καθώς συνέχισαν να αξιολογούν έναν αριθμό αεροδυναμικών συνδυασμών. Το RS-GP του ’24 είναι «πιο φυσικό» στην οδήγηση σύμφωνα με τους Καταλανούς λόγω των τεράστιων ποσοτήτων κάθετης δύναμης που δημιουργούνται από τα νέα του φέρινγκ.

Αποτελέσματα δοκιμών MotoGP Κατάρ 2024 Marquez
Ο Marc Marquez εξακολουθεί να συνηθίζει στο GP23, αλλά κατάφερε να κατακτήσει την τέταρτη θέση.
«Όσον αφορά τη σταθερότητα, η μοτοσυκλέτα έχει βελτιωθεί πολύ. Με μεταχειρισμένα ελαστικά είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρηθεί ο χρόνος του γύρου, οπότε αυτό είναι πολύ καλό.”

Ο συμπαίκτης του Maverick Viñales ήταν πολύ βελτιωμένος έκτος μετά τη σκληρή του δοκιμή στη Μαλαισία, ενώ ο Raul Fernandez της Trackhouse Racing ήταν αναμφισβήτητα ο αναβάτης της δοκιμής, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση παρά το γεγονός ότι οδηγούσε με τρία κατάγματα στο ισχίο του.

Αποτελέσματα δοκιμών MotoGP:  Έχοντας δείξει μεγάλη υπόσχεση στη Μαλαισία, αυτές οι δύο ημέρες ήταν κάτι σαν ριάλιτι για την KTM. Οι άνδρες του εργοστασίου Brad Binder και Jack Miller χρησιμοποίησαν τις δύο ημέρες για να αξιολογήσουν δύο νέους κινητήρες, με αμφότερους να προτιμούν έναν ιδιαίτερα. “Φαίνεται ότι μας έδωσαν λίγη περισσότερη δύναμη, αλλά νιώθοντας σοφοί και σοφοί, δεν το προσέχετε καν”, είπε ο Binder, ένατος ταχύτερος και 0,6 δευτερόλεπτα από την Bagnaia. “Απλώς αισθάνεσαι ότι οι στροφές ανά λεπτό έρχονται λίγο νωρίτερα ή ο περιοριστής έρχεται λίγο νωρίτερα.” Μετά τους ηρωισμούς του στο Sepang, ο Pedro Acosta είχε μια πιο σιωπηλή έξοδο στο Κατάρ στη 15η θέση , ένα δευτερόλεπτο από τον κορυφαίο χρόνο του Bagnaia.

Παρά τα σημάδια υπόσχεσης, δεν υπήρχαν θαυματουργές θεραπείες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο ιαπωνικά εργοστάσια του MotoGP. Οι άνδρες της Yamaha, ο Fabio Quartararo και ο Alex Rins τερμάτισαν τη δοκιμή στην 14η και 16η θέση αντίστοιχα, ενώ εξακολουθούν να αγωνίζονται να παράγουν γρήγορο χρόνο σε μια επίθεση χρόνου – η κραυγαλέα αδυναμία της περσινής M1.

Αποτελέσματα δοκιμών MotoGP Κατάρ 2024 Fernandez
Ο Raul Fernandez έκανε μια ηρωική εμφάνιση για την πέμπτη θέση.
Οι προσπάθειες της Honda κατά τη διάρκεια των δύο ημερών παρακωλύθηκαν από έναν ιό του στομάχου που έπληξε και τους δύο εργαζομένους στο εργοστάσιό της στο Κατάρ. Ο Joan Mir έχασε σχεδόν όλη τη δεύτερη μέρα καθώς προσπαθούσε να σώσει τη δύναμή του για μια καθυστερημένη επίθεση. Υπήρχαν θετικά με τη μορφή ενός νέου πακέτου αεροδυναμικής, το οποίο κέρδισε το μπράβο και από τους τέσσερις αναβάτες. Αλλά τα φύλλα χρόνου δείχνουν ότι είναι ακόμα αρκετά μακριά. Ο Johann Zarco της LCR Honda ήταν ο ταχύτερος από αυτούς στη 19η θέση , 1,5 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

Η δουλειά τους θα ήταν πιο εύκολη. Αλλά η Ducati έδειξε για άλλη μια φορά ότι σκοπεύει να μετακινήσει περαιτέρω τα γκολπόστ το 2024.

Αποτελέσματα δοκιμών MotoGP Κατάρ Ημέρα δεύτερη
1 Francesco Bagnaia (Ducati) 1:50.952
2 Ενέα Μπαστιανίνι (Ducati) +0,120 δευτ
3 Aleix Espargaro (Απρίλια) +0,308 δευτ
4 Μαρκ Μάρκες (Ducati) +0,383 δευτ
5 Ραούλ Φερνάντεθ (Απρίλια) +0,383 δευτ
6 Μάβερικ Βινάλες (Απρίλια) +0,435 δευτ
7 Χόρχε Μάρτιν (Ducati) +0,514 δευτ
8 Fabio Di Giannantonio (Ducati) +0,537 δευτ
9 Μπραντ Μπάντερ (KTM) +0,631 δευτ
10 Μάρκο Μπεζέκι (Ducati) +0,726 δευτ

Αποτελέσματα δοκιμών MotoGP: Πρώτη μέρα

Μετά την Ημέρα 1 της δράσης στην έρημο, είναι ένα γνωστό όνομα στην κορυφή: Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team). Αλλά ο κυρίαρχος Πρωταθλητής MotoGP υστερούσε στενά από τον βασικό του αντίπαλο το 2023, Jorge Martin (Prima Pramac Racing), μόλις 0,220 δευτερόλεπτα μακριά, και είχαν κάποια πιο στενή παρέα στο Κατάρ. Ο Aleix Espargaro της Aprilia συμβάδισε με τα GP24 για άλλη μια φορά για το P3, με τον Brad Binder της Red Bull KTM Factory Racing να βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Η μέρα ξεκίνησε λίγο σκονισμένη και φυσούσε, αλλά μόλις ο ήλιος άρχισε να δύει, είδαμε έναν καταιγισμό επιθέσεων. Ο Bagnaia ηγήθηκε, αν και έχει ακόμα δρόμο να διανύσει αν θέλει να φτάσει στον γύρο όλων των εποχών ρεκόρ 1:51:762 ​​που έθεσε ο Λούκα Μαρίνι στο GP του Κατάρ το 2023.

Ducati Lenovo, Prima Pramac, Pertamina Enduro VR46 & Gresini
Η δυναμική της Ducati από τη Sepang φαίνεται αμείωτη, με ένα εστιασμένο καθεστώς δοκιμών που επικεντρώνεται στη βελτίωση του νέου κινητήρα και στην αξιολόγηση διαφορετικών φέρινγκ και ρυθμίσεων εξάτμισης. Ο Bagnaia και ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) το άφησαν αργά μέχρι να βγουν στο μηχάνημα πλήρους προδιαγραφών 2024 και βρήκαν άμεσες βελτιώσεις στον ρυθμό ενός γύρου τους.

Αποτελέσματα δοκιμών MotoGP Κατάρ 2024
Ο Μάρτιν ήταν μόλις δύο δέκατα από την Bagnaia στη δεύτερη θέση.
Η εξαιρετικά ενθαρρυντική pre-season του Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) συνεχίζεται καθώς πήρε το P5 για να ενισχύσει την απόδοσή του στη Sepang, ενώ ο Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) βρίσκεται εκτός των κορυφαίων 10 την ημέρα 1. Στο Gresini Αγωνιστικά, ο Alex Marquez κατέκτησε την έβδομη θέση στα χρονικά φύλλα με τον Marc Marquez στο P16. Ωστόσο, ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατέγραψε 58 γύρους τη Δευτέρα, που σημαίνει ότι έχει πλέον πάνω από 280 γύρους στο Desmosedici χωρίς να πέσει.

Aprilia & Trackhouse Racing
Διαθέτοντας την κομψή εμφάνιση του 2024, η Aprilia μπορεί σίγουρα να ενθαρρύνεται από τις επιδόσεις της την Ημέρα 1. Ο Maverick Viñales (Aprilia Racing) πέρασε μεγάλο μέρος της ημέρας στο P1 πριν πέσει στην έκτη θέση, ενώ ο Aleix Espargaro ανέβηκε σε αυτό το P3.

Αποτελέσματα δοκιμών MotoGP Κατάρ 2024 Espargaro
Η ταχύτητα του Espargaro στο νέο Aprilia ήταν πολλά υποσχόμενη. P3 για τον Ισπανό την πρώτη μέρα.
Σε ένα στάδιο, τρεις RS-GP κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στα φύλλα χρόνου, με τον Raul Fernandez (Trackhouse Racing) να καταβάλλει μια εξαιρετική προσπάθεια να συμμετάσχει με τους ομολόγους του στο εργοστάσιο στο τέλος των εργασιών πριν τελειώσει τη 12η ημέρα. Ο συμπαίκτης Miguel Oliveira, εν τω μεταξύ, ήταν πιο κάτω της τάξης καθώς το εργοστάσιο Noale συνεχίζει να εργάζεται μέχρι το 2024.

Red Bull KTM & Red Bull GASGAS Tech3

Υπάρχει άφθονη ενθάρρυνση στα φύλλα χρόνου για τα RC16 για άλλη μια φορά, με τον Brad Binder να παίρνει τέταρτο μόλις χιλιοστά από το Espargaro μπροστά. Εν τω μεταξύ, η καλή ανάγνωση συνεχίστηκε ως Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) και Rookie Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) και οι δύο στο 1:52s, ενώ ο τελευταίος έκανε τους περισσότερους γύρους από οποιονδήποτε με 73. Augusto Fernandez’ (Red Ωστόσο, οι απογοητεύσεις της Bull GASGAS Tech3) για την προετοιμασία της σεζόν συνεχίστηκαν την 1η ημέρα, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Moto2 του 2022 να τοποθετεί το P20, ενώ υπέστη σύγκρουση εκτός από ορισμένα τεχνικά προβλήματα νωρίτερα την ίδια μέρα.

Δέσμη αποτελεσμάτων δοκιμών MotoGP 2024 Qatar
Το Binder και το μαύρο KTM φορτίζουν στην πράξη πριν από τον πρώτο γύρο.
Από πλευράς δοκιμών επίσης, τα αυστριακά μηχανήματα ήταν αρκετά απασχολημένα με δύο νέες προδιαγραφές κινητήρα συν μια σειρά διαφορετικών ρυθμίσεων αεροσκαφών στο πρόγραμμα.

Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC ΠαιανίαςΔήμος Παιανίας: Το 22ο Motor Festival υπό την αιγίδα του δήμου Παιανίας

Repsol Honda & Castrol/Idemitsu Honda LCR
Αποτελέσματα δοκιμών MotoGP Κατάρ 2024 Zarco
Η προσαρμογή του Zarco στο νέο Honda ήταν εντυπωσιακή.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να χαμογελάτε αν είστε λάτρης της Honda, καθώς φαίνεται ότι η πρόοδος που παρατηρήθηκε στη Sepang συνέχισε να κυλάει στο Lusail. Ο Johann Zarco (Castrol LCR Honda) ήταν ο κορυφαίος αναβάτης της Honda στο P9 και έκανε την επίθεση του χρόνου στο νέο αεροσκάφος που έφεραν στο Κατάρ. Ο Joan Mir (Repsol Honda Team) ήταν ο επόμενος Honda, μερικά δέκατα με επιπλέον καθυστέρηση, πριν από τον Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda LCR) και μετά τον Luca Marini (Repsol Honda Team), ο τελευταίος από τον οποίο αισθανόταν κάτω από τον καιρό την 1η ημέρα. Φαίνεται όμως ότι η ιαπωνική μάρκα έχει καταλήξει στον νέο της κινητήρα, ενώ και οι τέσσερις αναβάτες χρησιμοποίησαν το νέο ψαλίδι που είδαμε στο Sepang.

Monster Energy Yamaha
Αποτελέσματα δοκιμών MotoGP Κατάρ 2024 Quartararo
Η ταχύτητα του Quartararo βελτιώθηκε από τη δοκιμή Sepang για να φτάσει στη 10η θέση την πρώτη μέρα στο Κατάρ.
Έχοντας διεκδικήσει το πρώτο 10 της ημέρας έναρξης, η Τρίτη θα είναι μια έντονη μέρα σύμφωνα με τον Fabio Quartararo, καθώς ο σταρ της Yamaha ψάχνει να βρει έναν τρόπο να κάνει το M1 πιο ομαλό και να βελτιώσει την πρόσφυσή του στις επιθέσεις χρόνου. Αυτό είναι το μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζει το εργοστάσιο της Iwata και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 πιστεύει ότι έχουν ακόμη πολλή δουλειά να κάνουν για να επιτύχουν αυτό το επόμενο βήμα. Ο νέος συμπαίκτης Alex Rins ήταν λίγο πιο κάτω από τη σειρά, αλλά το all hands on deck συνεχίζεται για τη μάρκα Iwata με τον δοκιμαστικό αναβάτη Cal Crutchlow να συνεχίζει και αυτός τους γύρους.

Αποτελέσματα δοκιμών MotoGP: 2024 Κατάρ — Ημέρα Πρώτη
1 Francesco Bagnaia Ducati Lenovo 1:52.040
2 Χόρχε Μάρτιν Prima Pramac Ducati +0,220
3 Aleix Espargaro Aprilia Racing +0,292
4 Μπραντ Μπάντερ Red Bull KTM Factory Racing +0,296
5 Fabio Di Giannantonio Pertamina Enduro VR46 Ducati +0,427
6 Μάβερικ Βινιάλες Aprilia Racing +0,455
7 Άλεξ Μάρκες Gresini Ducati +0,516
8 Ενέα Μπαστιανίνι Ducati Lenovo +0,549
9 Γιόχαν Ζάρκο Castrol Honda +0,592
10 Φάμπιο Κουαρτάραρο Monster Energy Yamaha +0,597

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Συνολικά αποτελέσματα δοκιμών Sepang MotoGP 2024Παρουσιάσεις F1 2024: Το ημερολόγιο παρουσιάσεων των μονοθεσιών στην Formula 1F1 η μεταγραφή του Hamilton έφερε απίστευτα κέρδη στη Scuderia FerrariF1 Υπόθεση Christian Horner: Όλη η ζωή του καταρρέει

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
motogp, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα, motogp, καταρ, lcr honda, red bull, test drive, ducati, νέα, τεστ, motor, festival, real, game, superman, marquez, aprilia, raul, ktm, jack, pedro, yamaha, εμφάνιση, honda, lcr, lenovo, team, red, bull, factory, enduro, σημαίνει, test, drive, ride, castrol, monster, energy, σταρ, iwata, ημερολόγιο, hamilton, horner, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, θεμα εκθεσης 2012, τελος του κοσμου, αξιολογηση, ημερολογιο 2021, η ζωη, ημερολόγιο, βημα, δουλεια, εβδομη, ονειρο, ποδηλατα, προγραμμα, σταρ, τα νεα, τεστ, aprilia, ducati, game, honda, ktm, real, test, yamaha, αδυναμια, αρθρο, αλεξ, απιστευτα, βραδια, βρισκεται, γεγονος, δευτερο, δεκατα, δευτερα, δυναμη, ευκαιρια, ευκολο, ειπε, εκθεση, ελαστικα, ενθαρρυνση, εμφάνιση, εξι, επτα, ερχεται, ερχονται, ζωη, ιδια, ηλιος, υπηρχαν, υποθεση, ιαπωνικη, ισχιο, μαυρο, μακρια, μαλαισια, μειζον, μορφη, μεταχειρισμενα, παντα, οδηγηση, ο ηλιος, οκτω, ονομα, πεμπτη, προβληματα, ραουλ, ρεκορ, ρυθμισεις, σεζον, σιγουρα, σειρα, σημαδια, σπιτι, τρια, τριτη, τριημερο, φυλλο, φυλλα, φορα, χρονος, χρονικα, bull, castrol, drive, enduro, energy, festival, factory, jack, hamilton, horner, ιδιαιτερα, iwata, lcr, lcr honda, lenovo, μια φορα, monster, μπροστα, marquez, πακετο, pedro, raul, red, red bull, ride, σημαίνει, superman, test drive, θελω να, θεματα, θεσεις, θετικα, υπεροχο, motor, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα