Άλλη μια Δικαστική υπόθεση F1: Τώρα η Haas μηνύει τον Günther Steiner!

Δικαστική υπόθεση F1: Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Günther Steiner μήνυσε την πρώην ομάδα του στη Formula 1 Haas και τώρα η αγωνιστική ομάδα αναζητά νομική δίωξη κατά του πρώην αφεντικού του

Ο Günther Steiner μηνύει τη Haas και τώρα η Haas μηνύει τον Günther Steiner: Η Haas Automation ως μητρική εταιρεία

της ομάδας της Formula 1 Η Haas αναζητά νομικές διαδικασίες εναντίον του πρώην αφεντικού της ομάδας. Το σημείο της διαμάχης είναι το βιβλίο του Steiner Formula 1 “Surviving to drive”, το οποίο εκδόθηκε το 2023 ( σύνδεσμος συνεργατών: Παραγγείλετε το βιβλίο του Steiner εδώ! ) – και σύμφωνα με τη Haas, μεταξύ άλλων, παραβιάζει τον νόμο περί εμπορικών σημάτων της εταιρείας με τη φωτογραφία εξωφύλλου και μερικές φωτογραφίες στο βιβλίο.

Το πρώην αφεντικό της ομάδας της Formula 1, Günther Steiner, μπροστά από ένα λογότυπο της Haas

Τα έγγραφα αγωγής που κατατέθηκαν στην πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ αναφέρουν: “Χωρίς να έχει την άδεια ή την έγκριση της Haas Automation, ο Steiner έγραψε, διέθεσε στην αγορά, πούλησε, κυκλοφόρησε και επωφελήθηκε από [ένα βιβλίο].”

“[Το βιβλίο] κάνει μη εξουσιοδοτημένη χρήση του εμπορικού σήματος Haas Automation. Ο Steiner έτσι αποκομίζει προσωπικό οικονομικό [και] παράνομο κέρδος. Η Haas Automation δεν συμφώνησε ποτέ να επιτρέψει στον Steiner να χρησιμοποιήσει το εμπορικό σήμα […].”

Ο Steiner ενημερώθηκε για την παραβίαση του εμπορικού σήματος πριν από τη μήνυση, αλλά δεν έχει δώσει ακόμη ικανοποιητική απάντηση. Ως εκ τούτου, τώρα θα υποβληθεί «αναγκαστικά» μήνυση εναντίον του Steiner.

Δικαστική υπόθεση F1: Τι θέλει να πετύχει ο Χάας με τη μήνυση κατά του Στάινερ

Ο Χάας ζητά αποζημίωση στην αγωγή του εναντίον του Στάινερ. Τίποτα δεν είναι γνωστό για το ακριβές ποσό.

Ωστόσο, ο Haas γράφει: «Σύμφωνα με διαδικτυακές πληροφορίες από τον Ιανουάριο του 2024, [το βιβλίο του Steiner] έχει πουληθεί τουλάχιστον 150.000 φορές μέχρι στιγμής, δημιουργώντας έσοδα [που ισοδυναμούν] τουλάχιστον 4,2 εκατομμύρια ευρώ».

Τι θέλει να πετύχει ο Στάινερ με την αγωγή του κατά της Χάας

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο Steiner υπέβαλε μήνυση κατά της Haas : Ανησυχεί για τη λήψη συμβατικά εγγυημένων προμηθειών από προηγούμενα χρόνια που δεν είχαν καταβληθεί μετά τον τερματισμό της σύμβασής του στα τέλη του 2023.

Ο Steiner απαιτεί επίσης αποζημίωση για το γεγονός ότι, κατά τη γνώμη του, η ομάδα της Haas Formula 1 συνεχίζει να διαφημίζει το πρόσωπό του παρόλο που η συνεργασία έχει ήδη λήξει. Ο Χάας «δεν έχει πλέον το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα, την εικόνα και την ομοίωση του Στάινερ ή να τα εκμεταλλεύεται σε οποιαδήποτε μορφή μέσων».

Günther Steiner ως ομαδικό αφεντικό στη Haas

Δικαστική υπόθεση F1: Ο Haas μπήκε στη Formula 1 το 2016 υπό τον επικεφαλής της ομάδας Steiner. Η ομάδα αγώνων των ΗΠΑ βλέπει τον εαυτό της ως ομάδα πελατών και διατηρεί στενή τεχνική συνεργασία με τη Ferrari, η οποία, μεταξύ άλλων, παρέχει τις κινήσεις.

Στην τρίτη σεζόν, η Haas πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα μέχρι σήμερα στη Formula 1: πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Από το 2019 και μετά, ωστόσο, δεν υπήρχαν καλά αποτελέσματα ως επί το πλείστον: η ομάδα γλίστρησε στον πάτο του πίνακα και κατέλαβε την τελευταία θέση το 2021 και το 2023.

Η εν μέρει δημόσια συζήτηση για τον οδηγό της Haas Mick Schumacher και την απόδοσή του έγινε πρωτοσέλιδο, ειδικά στις γερμανόφωνες χώρες, τις σεζόν 2021 και 2022 . Ειδικότερα, το αφεντικό της ομάδας Στάινερ δέχθηκε κριτική λόγω της στάσης του και των σχολίων του προς τον Σουμάχερ.

Μετά τη σεζόν του 2023, ο ιδιοκτήτης της Haas Gene Haas δεν επέκτεινε το συμβόλαιο του Steiner . Αντί για τον Steiner, ο πρώην επικεφαλής μηχανικός στην πίστα, Ayao Komatsu, είναι επικεφαλής της ομάδας στη Haas από το 2024.

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα