Αύξηση 344% στο μισθό των φαντάρων

Γενναία αύξηση θα δουν στο… μισθό τους όσοι υπηρετούν την θητεία τους, μετά από απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Ρήγα.

Έτσι κάθε στρατεύσιμος θα δει το μηνιάτικο να αυξάνεται από τα 8,70 ευρώ στα 30 ευρώ.

Την συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να υπογράψει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης την Τρίτη ώστε να μην χαρακτηριστεί προεκλογική παροχή.

Τόσο οι οπλίτες, όσο και οι ΔΕΑ πληρώνονται από τον στρατό. Οι μισθοί των οπλιτών φτάνουν για μερικά πακέτα τσιγάρα το μήνα, ή για μία

περίπου έξοδο ανά μήνα. Ο μισθός των ΔΕΑ είναι μεγαλύτερος και λογικά επαρκεί για τα προσωπικά του έξοδα και το ενοίκιο της κατοικίας του, εφόσον υπηρετεί μακριά από τον τόπο κατοικίας του.

Μισθοί Οπλιτών

ΑΓΑΜΟΙ ΟΠΛΙΤΕΣΣτρατιώτες/ Υποδεκανείς€ 8,80Δεκανείς€ 9,98Λοχίες€ 11,15Τέκνα Πολυτέκνων€ 35Ορφανοί από έναν γονέα και τέκνα ανύπαντρων μητέρων€ 35,22Ορφανοί και από τους δύο γονείς€ 100ΕΓΓΑΜΟΙ ΟΠΛΙΤΕΣ ‘Η ΑΓΑΜΟΙ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΝΟΜΙΜΑΈγγαμοι χωρίς παιδία€ 35,22Ένα παιδί€ 88,04Δύο παιδιά€ 140,87Τρία παιδιά€ 234,78Προσαύξηση ανά παιδί για άνω των τρία€ 14,67ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΆγαμα τέκνα μακροχρόνιων ανέργων εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνάει τα 3000 €€ 100Τέκνα γονέων προβληματικών περιοχών εφόσον το οικογενειακό τους εισόδημα δεν ξεπερνάει τα 3.000 €€ 100

Μισθοδοσία ΔΕΑ

Οι ΔΕΑ αμείβονται με το 60% του μισθού του μονίμου ανθυπολοχαγού (δηλαδή € 539) ενώ όταν ονομαστούν εφ. Ανθλγοι με το 80% του μισθού του (δηλαδή € 719). Αυτός είναι ο βασικός μισθός. Στα παραπάνω θα πρέπει να υπολογιστούν, για όσους τα δικαιούνται:

Επίδομα παραμεθορίου (περίπου € 130)
Οδοιπορικά (περίπου € 60-90)
Επίδομα για υπηρεσίες Κυριακές ή αργίες (€ 13,5 ανά υπηρεσία)
Εξτρά ποσά για ασκήσεις, σκοινάκια, διανυκτερεύσεις εκτός μονάδων, σχολεία κλπ. (Ποσά ανάλογα την περίπτωση)
Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα (Επιπλέον μισθός τα Χριστούγεννα, το 50% του μισθού το Πάσχα).
Ετήσιο επίδομα εξομάλυνσης ΔΕΑ:83, εφ ανθλγων: 113.
Ανάλογα με τη θέση, τις συνθήκες και τα καθήκοντα υπάρχουν επιπλέον επιδόματα που χορηγούνται κατά περίπτωση όπως επίδομα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, επίδομα για πτώσης με αλεξίπτωτα, εκκαθάρισης ναρκοπεδίων κλπ.

The post Αύξηση 344% στο μισθό των φαντάρων appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα