Αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του ΠΑΟΚ στους αγώνες με την Μπριζ

Μια ιστορική ευκαιρία έχει ο ΠΑΟΚ απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ για τα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League και όπως είναι λογικό, στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο έχει ξεκινήσει η ανάλυση της επερχόμενης αντιπάλου.

To Μπριζ και ειδικότερα το Jan Breydel Stadium στο οποίο θα αγωνιστεί η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου

στις 11 Απριλίου, δεν είναι ένα άγνωστο μέρος για τον δικέφαλο που θα βρεθεί εκεί έπειτα από 14 χρόνια και τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων για τη φάση των ομίλων του UEFA Europa League της σεζόν 2010/2011.

Οι Βέλγοι όμως που βρίσκονται τη δεδομένη χρονική στιγμή στην 4η θέση της Jupiler Pro League με 51 βαθμούς, είναι μια καινούργια ομάδα που κλήθηκε να διαχειριστεί την αποχώρηση του μεγάλου αστεριού της, Νόα Λανγκ ο οποίος την άφησε προκειμένου να επαναπατριστεί για λογαριασμό της PSV Αιντχόφεν.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, στο ρόστερ της ξεχωρίζουν το top wonderkid Αντόνιο Νούσα, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Φίλιπ Ζίνκερναγκελ, ο Δανός Αντρέας Όλσεν αλλά και ο εξαιρετικός Πολωνός winger Μίχαλ Σκόρας.

Αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του ΠΑΟΚ στους αγώνες με την Μπριζ

Η μεγαλύτερη όμως απειλή και ο νούμερο ένα πονοκέφαλος του ΠΑΟΚ στους αγώνες με τους Φλαμανδούς, φαντάζει ο  Βραζιλιάνος στράικερ Ιγκόρ Τιάγκο που έχει ήδη κλείσει μια θέση στην Premier League για λογαριασμό της Μπρέντφορντ.

Ένας σέντερ φορ, θηριώδης με ύψος 1,91μ. που κατάφερε σε λιγότερο από έναν χρόνο παρουσίας στην Κλαμπ Μπριζ, όχι απλά να κάνει απόσβεση τα 11 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε για χάρη του το περασμένο καλοκαίρι αλλά και να φέρει στα ταμεία του συλλόγου ένα ποσό ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα, τα έως τώρα 26 τέρματα του σε 44 αγώνες την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο για όλες τις διοργανώσεις (τα 6 για το Conference League), ανάγκασαν την Μπρέντφορντ να τον καπαρώσει για τη νέα σεζόν, πληρώνοντας το ποσό των 33 εκατ. για να τον αποκτήσει.

Με αυτόν τον τρόπο, ο 22χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, έγινε αυτομάτως η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του Βρετανικού συλλόγου.

Η ιστορία του μοιάζει σαν ένα τρένο ασταμάτητο. Μόλις τον Φλεβάρη του 2022 άφησε την Κρουζέιρο για το ταξίδι στη Γηραιά Ήπειρο και ειδικότερα τη γειτονική μας Βουλγαρία.

Εκεί έγινε συμπαίκτης με τον νυν παίκτη του ΠΑΟΚ, Κίριλ Ντεσπόντοφ, καταγράφοντας 20 γκολ και 11 ασίστ στην πρώτη του ολοκληρωμένη σεζόν στα Βαλκάνια.

Τα επιτεύγματα αυτά για τον Ίγκο Τιάγκο που σκοράρει ασταμάτητα, αποτέλεσαν το εισιτήριο του για ένα πρωτάθλημα που αν μη τι άλλο ξέρει να μοσχοπουλάει.

Δύσκολο το έργο των Κουλιεράκη και Κεντζιόρα απέναντι στον στράικερ της Μπριζ, ο οποίος είναι η επόμενη μεγάλη ευρωπαϊκή απειλή τους μετά τους Ομάρ Μαρμούς (Άιντραχτ Φρανκφούρτης) και Μπρούνο Πέτκοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ).

Χρήστος Μαγγίνας για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα