ΑΕΚ: Θέλει και τους πέντε

Η ΑΕΚ έχει στο μυαλό της κάποια συγκεκριμένα πράγματα για το καλοκαίρι και τη στελέχωση του ρόστερ της εν όψει της επόμενης σεζόν.

Βασικές σκέψεις έχουν γίνει και θα γίνει προσπάθεια να υλοποιηθούν. Πέρα από τα μεταγραφικά, όπου δεδομένα η ΑΕΚ έχει στο μυαλό της ως προτεραιότητα να αποκτήσει στόπερ και αριστερό εξτρέμ, έχει και πέντε βασικές υποθέσεις που θέλει

να φέρει εις πέρας.

Ο Αραούχο θέλει να συνεχίσει στην ΑΕΚ, η ΑΕΚ θέλει να τον αγοράσει και θα προσπαθήσει να τα βρει με τη Λας Πάλμας με καλύτερους οικονομικά όρους.

Πέντε βασικά θέματα που μέσα στο καλοκαίρι καλείται να λύσει:  Την αγορά των Αραούχο, Σιμάνσκι, Βράνιες και την ανανέωση των συμβολαίων των Ολιβέιρα και Λιβάια. Πέντε «καυτά» ζητήματα, που θα «τρέξει» ο Ίλια Ίβιτς το επόμενο διάστημα.

Πάμε να τα δούμε ένα – ένα με τη σειρά. Η ΑΕΚ δανείστηκε τον Σέρχιο Αραούχο από τη Λας Πάλμας τον Γενάρη για έξι μήνες έχοντας βάλει οψιόν αγοράς το καλοκαίρι ύψους 2,7 εκατ. ευρώ. Μετά την όλη κατάσταση με την πανδημία και τα έσοδα όλων των ομάδων που λιγόστεψαν, είναι πιθανό η «Ένωση» να θέσει, στους Ισπανούς, νέους καλύτερους, για εκείνη, οικονομικούς όρους αγοράς του Αργεντινού.

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι έχει «δέσει» με το «Δικέφαλο» και η καταβολή της οψιον αγοράς στην ομάδα του πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Και φυσικά το ζητούμενο από εκεί και μετά είναι η στάση της Λας Πάλμας. Με οψιόν αγοράς απέκτησε δανεικό τον Γενάρη και τον Σιμάνσκι, με την ΑΕΚ να καλείται να δώσει το καλοκαίρι στην ρώσικη Γκρόζνι 1,5 εκατ. ευρώ. Όπως και τον Αραούχο, έτσι και τον Σιμάνσκι ο «δικέφαλος» θέλει να τους αγοράσει το καλοκαίρι.

Ο Βράνιες πρέπει να πάει στην Άντερλεχτ και να μιλήσει ο ίδιος για το μέλλον του. Μόλις τα βρει με τους Βέλγους, η ΑΕΚ είναι… εδώ για εκείνον.

Η περίπτωση Βράνιες είναι διαφορετική, καθώς ναι μεν ο παίκτης ήρθε δανεικός πέρυσι από την Άντερλεχτ ωστόσο δεν μπήκε οψιόν αγοράς. Ο Βόσνιος, όταν τελειώσει ο δανεισμός του, θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες και θα μιλήσει με την Άντερλεχτ το μέλλον του. Δεν τον υπολογίζουν οι Βέλγοι κι αυτό είναι σημαντικό.

Τα συμβόλαια των Λιβάια και Ολιβέιρα τελειώνουν το καλοκαίρι του 2021 και η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να τους ανανεώσει από τώρα, αλλιώς πωλητήριο.

Η ΑΕΚ θα περιμένει από τον Βράνιες να βρει λύση και κατόπιν θα επιδιώξει να τον κάνει ξανά δικό της. Και πάμε στις περιπτώσεις των Λιβάια, Ολιβέιρα. Αμφότεροι αποτελούν περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΚ και τα συμβόλαιά τους τελειώνουν το καλοκαίρι του 2021.

Το πολύ θετικό και κοινό στοιχείο που έχουν και οι πέντε περιπτώσεις είναι πως όλοι οι παίκτες είναι χαρούμενοι που βρίσκονται στην ΑΕΚ και θέλουν να συνεχίσουν.

Αυτό το καλοκαίρι ωστόσο η «Ένωση» θα επιδιώξει να τους ανανεώσει, ώστε να μη τους χάσει ελεύθερους την επόμενη χρονιά. Αν τα καταφέρει έχει καλώς. Αν όχι, τότε αναγκαστικά θα τους βάλει πωλητήριο. Κοντολογίς, θα είναι τεράστια επιτυχία της ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι να κλείσει θετικά και τις πέντε υποθέσεις. Θα μπει με άλλη ισχύ στο νέο πρωτάθλημα.

The post ΑΕΚ: Θέλει και τους πέντε appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα