ΑΕΚ: Τα οικονομικά δεδομένα και η επόμενη μέρα από τον κορονοϊό

16:52 1/4/2020 - Πηγή: Sportime

ΑΕΚ: Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει οικονομική ασφυξία σε πολλούς τομείς. Πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλα προβλήματα.

Ενώ πλέον η κουβέντα για τα νέα οικονομικά δεδομένα έχει μπει και στο ποδόσφαιρο. Η Μπαρτσελόνα έκανε την αρχή με απαίτηση να μπει ψαλίδι σε μισθούς και συμβόλαια ποδοσφαιριστών και εργαζομένων, η μπάλα… πήγε και σε άλλες ισπανικές ομάδες, ενώ και η Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο βάδισε στον ίδιο δρόμο.

Αναμφίβολα δεν μπορεί αυτό το πρόβλημα να μην απασχολεί το ελληνικό

ποδόσφαιρο και τα κλαμπ της χώρας. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε… θέση ανακούφισης να μην αντιμετωπίζει άμεσα τόσο μεγάλο πρόβλημα, διότι ως ΠΑΕ είχε μια χρηστή και συνετή οικονομική πολιτική, ενώ η παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη λειτουργεί και ως «μαξιλάρι», κάτι που αποδείχθηκε και μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από την Ευρώπη που έφερε έξτρα πίεση οικονομικά στην εταιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αγιά Σοφιά»: «Το γήπεδό μας όχι μόνο δεν είναι… ψέμα, αλλά αποτελεί τη μεγαλύτερη αλήθεια» (pic)

Η θέση της ΑΕΚ στην οικονομική ζημιά

Η ΠΑΕ ΑΕΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις και όλα τα δεδομένα. Η ζημιά δεν μπορεί να υπολογιστεί με ασφάλεια τώρα και πρέπει αργότερα να γίνει μια πρώτη αποτίμηση. Σε περίπτωση που τελειώσει τελικά η χρονιά και γίνουν τα ματς των πλέι οφ του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, η απώλεια εσόδων θα είναι μικρή και δεν θα προκύψει πρόβλημα.

Η κουβέντα όμως γίνεται σε περίπτωση που μπει… τέλος άμεσα στην χρονιά λόγω της πανδημίας. Σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση η ΠΑΕ χάνει έσοδα. Από τα τηλεοπτικά, από τους χορηγούς και από εισιτήρια (αυτά μπορεί να χαθούν και αν γίνουν τα ματς κεκλεισμένων). Και μάλιστα την στιγμή που κορυφώνεται η σεζόν με τα πιο κρίσιμα ματς, όλα ντέρμπι που κρίνουν τους δύο εγχώριους τίτλους και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Προφανώς και ένα τέτοιο σενάριο δεν θα μπορούσε να υπολογιστεί, ούτε από μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ όπως αποδείχθηκε. Πολλώ μάλλον ένα ελληνικό κλαμπ όπως η ΑΕΚ. Και ειδικότερα από την στιγμή που ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, παραμένει ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα έργο που φτάνει τα 65 εκατ.ευρώ.

Για τον λόγο αυτό μπορεί να υπάρχει ασφάλεια με τα τωρινά δεδομένα στο κλαμπ και να μην υπάρχουν μεγάλα προβλήματα (όπως στον ΠΑΟΚ με το FFP), αλλά αν η πανδημία βάλει… STOP στην χρονιά θα αλλάξουν τα δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάνταλος: «Σκέφτομαι την Αγιά Σοφιά -Το καλύτερο γκολ και… φαγητό» (vid)

Η θέση της για το μέλλον της σεζόν

Από την Παρασκευή 13 Μαρτίου το πρωτάθλημα έχει ανασταλεί ελέω της πανδημίας του κορονοϊού. Ετσι η αγωνιστική δράση έχει «παγώσει» και άπαντες περιμένουν τις εξελίξεις. Η ΠΑΕ ΑΕΚ αναμένει τι θα γίνει, έχοντας πάγια θέση ότι θέλει να τελειώσει η σεζόν. Αν βεβαίως δεν επιδεινωθεί η κατάσταση με τον κορονοϊό στην χώρα. Κάτι που έχει εκφραστεί επισήμως και από όσα αναφέρει ο Μηνάς Λυσάνδρου στις συνεδριάσεις και συζητήσεις της Super League. Στόχος σε κάθε περίπτωση είναι να τελειώσει η σεζόν στο γήπεδο και όχι να μπει… τέλος. Και αυτό διότι είναι θετικό τόσο για το προϊόν και τους φιλάθλους, όσο και για τις ΠΑΕ σε οικονομικό επίπεδο και τις πληρωμές στους ποδοσφαιριστές.

Βεβαίως όπως αναφέρουν οι ειδικοί, αλλά και οι άνθρωποι της Super League ασφαλείς εκτιμήσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος και του κυπέλλου θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες και δη κοντά στο Πάσχα. Και από εκεί θα παρθούν οριστικές αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΕΚ: Ο κορονοϊός έφερε νέα δεδομένα για τον Τάνκοβιτς

The post ΑΕΚ: Τα οικονομικά δεδομένα και η επόμενη μέρα από τον κορονοϊό appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα