ΑΕΚ: Τα είπαν με Ρόμα για Πόνσε!

Η ΑΕΚ μίλησε με την Ρόμα για τον Εζεκίελ Πόνσε!

Το όνομα που κεντρίζει το ενδιαφέρον στην μεταγραφική επικαιρότητα της ΑΕΚ, περίπου 1,5 μήνα πριν τελειώσει η σεζόν, είναι αναμφίβολα αυτό του Εζεκίελ Πόνσε.

Ο Αργεντίνος σέντερ φορ αποτελεί τον διακαή πόθο της ΑΕΚ για να

συνεχίσει και τη νέα σεζόν, μετά τα σπουδαία που έχει πετύχει φέτος. Τα 17 γκολ σε 36 παιχνίδια τον καθιστούν πρώτο σκόρερ με διαφορά και αναγκάζουν την Ενωση να… ξηλωθεί αν θέλει να τον κάνει δικό της.

Για να το πετύχει αυτό η ΑΕΚ πρέπει να τα βρει σε όλα με την Ρόμα, στην οποία ανήκει ο Πόνσε μέχρι το 2020. Ο Φεντερίκ Μασάρα είναι ο άνθρωπος που ουσιαστικά αντικαθιστά τον Μόντσι στο γενικό κουμάντο των «τζιαλορόσι», με την Ενωση να στοχεύει σε μια συμφωνία που θα ικανοποιεί την Ρόμα, τον Πόνσε και θα κινείται εντός της μεταγραφικής και οικονομικής πολιτικής της.

Τηλεφωνική επαφή των δύο κλαμπ

Οι πληροφορίες του «Sportime» από την Ιταλία αναφέρουν ότι χθες έγινε επαφή με την ΑΕΚ, όπως σας είχαμε προαναγγείλει από την περασμένη εβδομάδα. Μια επαφή που δεν είναι τελικά συνάντηση δια ζώσης στην πρωτεύουσα, αλλά τηλεφωνική όπως επιβεβαιώνεται και από το ρεπορτάζ της Ρόμα.

Εκεί τέθηκε και το πλαίσιο της υπόθεσης και πως μπορεί η ΑΕΚ να φτάσει σε συμφωνία με την ιταλική ομάδα για τον 22χρονο που αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για ένα επενδυτικό project που δεν έχει παρουσιαστεί ξανά ποτέ στο παρελθόν στην Ενωση.

Η Ρόμα επανέλαβε την πρόθεση της να λάβει χρήματα για τον Πόνσε. Και σε αυτό δείχνει να παραμένει κάθετη, είτε απέναντι στην ΑΕΚ, είτε απέναντι σε άλλη ομάδα που… ορέγεται τον Αργεντίνο φορ.

Στην κουβέντα φαίνεται να συζητήθηκαν αρκετά ενδεχόμενα, όπως και του νέου δανεισμού του Πόνσε, αλλά και η αγορά του με λιγότερα χρήματα από τα 6 εκατ.ευρώ της ρήτρας (για το 70% των δικαιωμάτων του). Πάντως, δεν αποκλείεται τελικά να γίνει το προσεχές διάστημα ταξίδι στελέχους της ΑΕΚ για την Ιταλία για νέες επαφές με την Ρόμα.

Η αλήθεια είναι ότι η ιταλική ομάδα δεν έχει κατασταλάξει για τον Πόνσε, αλλά και γενικότερα για πολλά μέλη του ρόστερ της. Και πολλά θα κριθούν από την τελική θέση της Ρόμα στη βαθμολογία με τον μεγάλο στόχο να είναι η έξοδος στο Champions League. Μια θέση που προφανώς έχει προοπτική μεγάλων εσόδων και τούτη την στιγμή είναι τέσσερις βαθμούς πίσω από την 4η Μίλαν.

Τα… δύσκολα της ΑΕΚ

Η θέση της ΑΕΚ δεν είναι διόλου εύκολη. Επιχειρεί να πετύχει κάτι δύσκολο, να πάρει έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή με χαμηλότερα οικονομικά δεδομένα από αυτά που υπάρχουν στο τραπέζι. Διότι η συμφωνία της ΑΕΚ με την Ρόμα είναι 6-7 εκατ.ευρώ (ανάλογα το ποσοστό που θα θέλει να αποκτήσει), ενώ ο Πόνσε εισπράττει ετησίως 1,2 εκατ.ευρώ. Δηλαδή, σχεδόν τα διπλάσια από τον Μάρκο Λιβάγια, τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ.

Και εκτός των συζητήσεων με την Ρόμα, είναι εξαιρετικά δύσκολες και αυτές με τον Πόνσε και τον πατέρα του. Που δεν είναι καθόλου «εύκολοι» στις διαπραγματεύσεις, αν θυμηθούμε τι έγινε το περασμένο καλοκαίρι όταν χάθηκε χρόνος μέχρι να φτάσει η ΑΕΚ σε ένα deal δανεισμού δίχως συμβόλαιο με τον παίκτη (όπως δηλαδή κάνει πάντα η Ενωση σε αντίστοιχες συμφωνίες). Και για να φτάσει η ΑΕΚ μέχρι την πόρτα της Ρόμα για συμφωνία, πρέπει να έχει πρώτα το «ναι» του Αργεντίνου επιθετικού.

Τέλος, αναφορικά με την περίπτωση του Βασίλη Μπάρκα είναι μια λύση, αν τελικά πωληθεί ο Ρόμπιν Ολσεν που απογοητεύει. Και εκτός του ονόματος του τερματοφύλακα της ΑΕΚ στο τραπέζι για τους «τζιαλορόσι» υπάρχει και αυτό του 25χρονου Αλέσιο Κράνιο της Κάλιαρι.

The post ΑΕΚ: Τα είπαν με Ρόμα για Πόνσε! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα