ΑΕΚ: Η μάχη στους τερματοφύλακες

Για ακόμη μια χρονιά η ΑΕΚ επένδυσε στους Ελληνες τερματοφύλακες.

Ετσι, και φέτος η τριάδα των επιλογών της μιλά ελληνικά με καλές επιλογές από την εγχώρια αγορά.

Ο Βασίλης Μπάρκας αποκτήθηκε το 2016 από τον Ατρόμητο με επένδυση 600.000 ευρώ. Ενα χρόνο μετά ο Παναγιώτης Τσιντώτας από τον Λεβαδειακό. Και φέτος ο Γιώργος Αθανασιάδης από τον Αστέρα Τρίπολης. Οι δύο τελευταίοι ελεύθεροι. Ο Μπάρκας είναι στην μετά-Ανέστη εποχή ο βασικός τερματοφύλακας της Ενωσης και με προοπτική πώλησης στο εξωτερικό. Ακόμη και

αυτό το καλοκαίρι, ενώ είναι και ο Νο1 στην Εθνική ομάδα. Κάτι που ανεβάζει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Και δείχνει ότι αν μείνει στην Ενωση θα είναι ο βασικός γκολκίπερ της και τη νέα χρονιά. Πάντως, η προοπτική πώλησης του παραμένει ανοιχτή μέχρι 31 Αυγούστου.

Από (πολύ) κοντά και ο Παναγιώτης Τσιντώτας. Με παράσημο την πρωταθληματική χρονιά με σπουδαίες εμφανίσεις σε Ελλάδα-Ευρώπη όταν η ΑΕΚ τον χρειαζόταν ο Ελληνας πορτιέρε μπαίνει στον τρίτο χρόνο του στην ομάδα. Και δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ, αλλά και απόλυτα αφοσιωμένος στο πλάνο Καρντόσο. Δηλαδή να ξεκινά η επίθεση από τον τερματοφύλακα. Έτσι έδειξε στα φιλικά ότι επιμένει στο passing game με τους αμυντικούς και στο σωστό χτίσιμο της επίθεσης από τα μετόπισθεν. Κάτι που έχει ζητήσει ο προπονητής του και δουλεύεται καθημερινά και με τον νέο προπονητή τερματοφυλάκων Ντανιέλ Κορέια. Και χθες με το Βόλο ενέπνεε σιγουριά όποτε χρειαζόταν.

Ο νέος της ΑΕΚ

Ο τρίτος της παρέας και… νέος στην ομάδα ο Γιώργος Αθανασιάδης δείχνει ότι χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Ακόμη δεν έχει «δέσει» με την ομάδα και δεν έχει ενταχθεί στο αγωνιστικό πλάνο του Μιγκέλ Καρντόσο, ενώ και χθες με το Βόλο 2-3 λάθος αντιδράσεις του στο α’ ημίχρονο προβλημάτισαν έντονα. Κυρίως στην συνεργασία του με τα μετόπισθεν. Πάντως έχει αρκετό δρόμο να διαβεί ο ίδιος στην πρώτη του χρονιά στην ΑΕΚ και έχοντας μπροστά του δύο πιο έτοιμους τερματοφύλακες.

Χθες με τραυματία τον Μπάρκα μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο Τσιντώτας-Αθανασιάδης, ενώ ακολουθούν τα φιλικά με Λαμία την Τετάρτη και Μπασακσεχίρ στις 31 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ. Πριν το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς στις 8 Αυγούστου για τα προκριματικά του Europa League.

Στα μέχρι στιγμής φιλικά έχουν παίξει:

Με Γκόρνικ: Αθανασιάδης 35 λεπτά, Τσιντώτας 32 λεπτά, Μπάρκας 25 λεπτά

Με Τρέντσιν: Τσιντώτας 45 λεπτά, Μπάρκας 45 λεπτά

Με Μακάμπι Νετάνια: Μπάρκας 64 λεπτά, Αθανασιάδης 30 λεπτά

Με Σταλ: Αθανασιάδης 60 λεπτά, Τσιντώτας 30 λεπτά

Με Βόλο: Αθανασιάδης 45 λεπτά, Τσιντώτας 45 λεπτά

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

The post ΑΕΚ: Η μάχη στους τερματοφύλακες appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα