ΑΕΚ – Άγιαξ: Οι «σίγουροι» και τα ερωτηματικά στην ενδεκάδα του Αλμέιδα

Δύο εβδομάδες μετά τη μυθική νίκη στην έδρα της Μπράιτον, η ΑΕΚ καλείται να φορέσει ξανά το ευρωπαϊκό της κοστούμι, αντιμετωπίζοντας σήμερα (5/10, 19:45) τον Άγιαξ στην ΟPAP Arena για τη δεύτερη αγωνιστική τη φάσης των ομίλων του Europa League.

Το σπουδαίο τρίποντο της Ένωσης κόντρα στους «γλάρους» ανέτρεψε τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί την ημέρα της κλήρωσης των ομίλων, με το παιχνίδι

κόντρα στον Αίαντα να αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για να μπουν θεμέλια πρόκρισης!

Φυσικά, όταν μιλάμε για τον Ολλανδικό σύλλογο, ο όρος «ευκαιρία» δεν ταιριάζει ιδιαίτερα, ωστόσο εκείνος διανύει «μαύρες» ημέρες, έχοντας καταρρίψει αρνητικά ρεκόρ μισού αιώνα και… βάλε.

Από ‘κει και πέρα, ο Ματίας Αλμέιδα τις ημέρες που είχε στη διάθεση του μετά την ήττα από τον ΟΦΗ δούλεψε με τους ποδοσφαιριστές του προσπαθώντας να διορθώσει τα έως τώρα κακώς κείμενα, όπως η τραγική αμυντική λειτουργία.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν βρεθεί πίσω στο σκορ στα περισσότερα από τα παιχνίδια τους και για να έχουν ελπίδες σήμερα θα πρέπει να προηγηθούν.

Τα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα για το ΑΕΚ – Άγιαξ

Ο «pelado» ουσιαστικά έδειξε στην ήττα της Κρήτης την 11άδα της ΑΕΚ με τον Άγιαξ, έχοντας συμπεριλάβει συμπεριέλαβε στην αποστολή όλους τους διαθέσιμους παίκτες πλην του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος συνεχίζει στα πιτς με θλάση.

Όσον αφορά στα της αρχικής σύνθεσης, ο Αλμέιδα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι θα αποφασίσει πριν τον αγώνα για το αν θα ξεκινήσει τους Βίντα και Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας.

Ο Στάνκοβιτς έχει «κλειδωμένη» θέση κάτω από τα δοκάρια, ο Χατζισαφί θα ξεκινήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας ενώ στο δεξί θέση βασικού διεκδικούν οι Ρότα και Σιντιμπέ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής το πιο πιθανό σενάριο θέλει το δίδυμο Σιμάνσκι – Πινέδα, με τους Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ στα δύο άκρα. Όσον αφορά την επίθεση οι Αραούχο, Τσούμπερ και Πόνσε διεκδικούν δύο θέσεις στο αρχικό σχήμα.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον Άγιαξ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο.

Ιωσήφ Σηφάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα