Α2: Οι κορυφαίοι της πρεμιέρα ήταν της… παλιάς σχολής

Στην πρεμιέρα της Α2 έκαναν οι βετεράνοι που απέδειξαν ότι η αγάπη για το μπάσκετ δεν έχει ηλικία.

Η απουσία κοινοτικών παικτών από τη φετινή Α2 δίνει την ευκαιρία σε νέα αστέρια να λάμψουν στο πρωτάθλημα, αλλά και πάλι οι… βετεράνοι κάνουν τη διαφορά.

Ο Αλέξης Κυρίτσης, ετών 38 , ήταν από τους κορυφαίους της πρώτης αγωνιστικής και μάλιστα ο γκαρντ του Ψυχικού ήταν πρώτος σκόρερ. Ο Κυρίτσης σημείωσε 33 πόντους 13/14 βολές και 10/19 σουτ (10/14 δίποντα και 0/5 τρίποντα), αλλά δεν ήταν αρκετός για να πάρει τη νίκη η ομάδα

του επί του Παγκρατίου.

Το Μαρούσι ίσως πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής και ο κορυφαίος ήταν ο Γιάννης Γκαγκαλούδης. Ο 42χρονος πόιντ γκαρντ  πέτυχε 25 πόντους με 7/8 βολές, 3/5 δίποντα και 4/9 τρίποντα στην Ελευθερούπολη, δείχνοντας  μπορεί να κάνει τη διαφορά στο πρωτάθλημα.

Πάμε και στον Οίακα Ναυπλίου, ο οποίος ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα με νίκη. Κι αυτός ως επί το πλείστον οφείλεται στον 39χρονο Μιχάλη Πελεκάνο, (19 πόντοι και 9 ριμπάουντ), στον 37χρονο Φάνη Κουμπούρα, (19 πόντοι, 8 ασίστ και 6/6 ελεύθερες βολές στο τελευταίο λεπτό), αλλά και στον 43χρονο Αβραάμ Καλλινικίδη, που γέμισε τη στατιστική με 9 πόντους, 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Στο ίδιο ματς έκανε το ντεμπούτο του με τη Δάφνη Δαφνίου και ένα… νέο ταλέντο. Ο λόγος για τον 40χρονο Χριστόφορο Στεφανίδη, που ήταν ο πρώτος σκόρερ, ριμπάουντερ και πασέρ της ομάδας του με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ!

Στη Βέροια, ο Φίλιππος σημείωσε την ευρύτερη νίκη της ιστορίας του στην Α2 και οδηγός του ήταν ένας συνήθης ύποπτος. Πρόκειται φυσικά και τον 39χρονο Ευθύμη Κοθρά, που είχε 18 πόντους με 2/2 βολές και 6/9 σουτ (2/2 δίποντα, 4/7 τρίποντα), αλλά και 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ.

Τέλος, ακόμα και στην πιο νεανική ομάδα της κατηγορίας, τον Ολυμπιακό, ένας 37χρονος ήταν εκ των διακριθέντων. Ο λόγος για τον Απόλλωνα Τσόχλα, που πέτυχε 13 πόντους χωρίς να χάσει σουτ (είχε 2/2 βολές, 1/1 δίποντο και 3/3 τρίποντα) στην άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί του Τρίτωνα.

Το άρθρο Α2: Οι κορυφαίοι της πρεμιέρα ήταν της… παλιάς σχολής εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα