World Football: Οικογένειες με ποδοσφαιρικό αίμα

17:18 4/2/2020 - Πηγή: Sportime

Το DNA της «στρογγυλής θεάς» κυλάει στο αίμα τους. Δεν πρόκειται για απλές οικογένειες ποδοσφαιριστών, αλλά για δυναστείες που ξεχώρισαν και συνεχίζουν να ξεχωρίζουν στα γήπεδα για πολλές δεκαετίες.

Μια τέτοια οικογένεια είναι και εκείνη του Ντάνιελ Μαλντίνι. Ο 18χρονος πιστοποίησε την ποδοσφαιρική παράδοση και μιμήθηκε τόσο τον πατέρα του Πάολο, όσο και τον παππού του, Τσέζαρε. Μπορεί οι δύο προηγούμενοι στο σόι να ξεχώρισαν ως αμυντικοί, όμως ο μικρός φαίνεται ότι έχει όλα τα προσόντα για να το κάνει ως επιθετικός μέσος.

Το

ντεμπούτο του κόντρα στην Ελλάς Βερόνα ήταν σημειολογικό, μιας και το… Μαλντινέικο προστέθηκε στα σόγια που ανέδειξαν τρεις γενιές ποδοσφαιριστών. Ένα επίτευγμα που λίγες οικογένειες έχουν πετύχει. Το sportime.gr σας θυμίζει τις πιο σημαντικές από αυτές σε ένα άκρως νοσταλγικό αφιέρωμα.

Ποδοσφαιρικές οικογένειες: Κοράτσο- Φορλάν

Μια από αυτές είναι το σόι του Ντιέγκο Φορλάν. Ο θρυλικός Ουρουγουανός είναι εγγονός του Χουάν Κάρλος Κοράτσο, παίκτη που αγωνίστηκε σε Ρασίνγκ Κλουμπ και Ιντεπεντιέντε στα 30s, ενώ ήταν προπονητής της «σελέστε» στο Μουντιάλ του 1962. Ο γαμπρός του, Πάμπλο Φορλάν, ανήκε στην εμβληματική ομάδα της Πενιαρόλ των 60s, όταν και κατέκτησαν 7 πρατωθλήματα Ουρουγουάης. Η καριέρα του Ντιέγκο ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή, καθώς έφτασε στην τέταρτη θέση του κόσμου με την εθνική ομάδα, σήκωσε Premier League και Europa League.



Οι Αλόνσο

Οικογένειες μπολιασμένες στους τίτλους είπατε; Η πιο χαρακτηριστική ενδεχομένως να είναι αυτή του Μάρκο Αλόνσο. Ο παίκτης της Τσέλσι, μπορεί να ξεπέρασε τον πατέρα του Μάρκος Αλόνσο Πένια (αγωνίστηκε σε Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης), αλλά σίγουρα έχει ακόμα αρκετά «ψωμιά» για να φτάσει τα 5 ευρωπαϊκά και ισάριθμα πρωταθλήματα που κατέκτησε ο παππούς του, Μάρκος Αλόνσο Ιμάθ με τη Ρεάλ Μαδρίτης στα 50s.

Οικογένεια Ερνάντες

Οι λάτιν γενεολογίες συνεχίζονται με το σόι του «Τσιτσαρίτο» Ερνάντες να αποτελεί ενδεχομένως εκείνο με το πιο βαρύ όνομα στο Μεξικό. Ο παππούς του, Τόμας Μπαλκάσαρ, αποτελεί θρύλο της Γουαδαλαχάρα με οκτώ τίτλους πρωταθλητή. Ο πατέρας του πρώην παίκτη της Γιουνάιτεντ,  Χαβιέρ Ερνάντες Γκουτιέρες αγωνίστηκε στις Πουέμπλα, Τέκος και Μονάρκας. Το χαϊδευτικό του ήταν «Τσιτσάρο», απ’όπου προήλθε και το προσωνύμιο του γιου του.

Ποδοσφαιρικές οικογένειες: Οι Γκούντιονσεν

Το φίλαθλο κοινό αγάπησε τον Έιντουρ Γκούντιονσεν στην Τσέλσι για την απαράμιλλη επιθετική του δεινότητα. Μπορεί αυτή να μην συνεχίστηκε επουδενί σε Μπαρτσελόνα και ΑΕΚ, αλλά σίγουρα ο Ισλανδός κατέκτησε μια θέση στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου των 00s. Είναι μάλιστα το αστέρι της οικογένειας παίρνοντας τα πρωτεία από τον πατέρα του, Άρνορ, που έπαιξε μεταξύ άλλων στην Άντερλεχτ (1983-1990) και την Μπορντώ. Ο μεγάλος γιος του Έιντουρ, Σβέιν Άρον, ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ακαδημία της Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον αγωνίζεται στη Serie B με τη φανέλα της Σπέτσια.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του Έιντουρ Γκούντιονσεν:



Οι Κλάιφερτ

Μια ιστορία που ξεκίνησε από τη Λατινική Αμερική και συνεχίζεται σήμερα στο «Ολίμπικο» της Ρώμης. Ο Κένεθ Κλάιφερτ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σουρινάμ με τις ομάδες των Ρόμπινχουντ και Ρεάλ Σρανάνγκ, ενώ είχε συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας που αποτελούσε ολλανδική αποικία μέχρι το 1975. Ο Κένεθ μετακόμισε στην Ολλανδία και εκεί ο γιος του, Πάτρικ Κλάιφερτ, έλαμψε με τον Άγιαξ και στη συνέχεια κατέκτησε όλη την Ευρώπη. Μπαρτσελόνα, Νιουκάστλ, Βαλένθια και πολλές άλλες ομάδες υποκλίθηκαν στις ικανότητές του. Πλέον, ο γιος του Τζάστιν, αφότου έκανε δυναμική εκκίνηση στον «Αίαντα», αποτελεί μέλος του ρόστερ της Ρόμα και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να κάνει μια λαμπρή καριέρα, εφάμιλλη με του πατέρα του.

The post World Football: Οικογένειες με ποδοσφαιρικό αίμα appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα