Women’s Motorcycling World Championship: Πρόγραμμα και η λίστα συμμετοχών της εναρκτήριας FIM

Women’s Motorcycling World Championship: Ο ενθουσιασμός δημιουργείται για το εναρκτήριο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας Γυναικών FIM, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2024. Αυτή η πρωτοποριακή διοργάνωση υπόσχεται να είναι μια συναρπαστική προσθήκη στον κόσμο της μοτοσικλέτας, με γυναίκες αναβάτες να διαγωνίζονται σε παγκόσμια σκηνή.

Βασικές λεπτομέρειες για τη νέα σειρά αποκαλύφθηκαν

σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Γύρου Prometeon στο Circuito de Jerez – Angel Nieto με τον Πρόεδρο της FIM Jorge Viegas, τη διευθύντρια της FIM Women in Motorcycling Commission Janika Judeika, τον Εκτελεστικό Διευθυντή WorldSBK Gregorio Lavilla και την Yamaha Motor Europe’s Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Eric de Seynes. Παρούσα επίσης ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης γυναικών του 2023 Beatriz Neila, η οποία μοιράστηκε τις απόψεις της για τις ευκαιρίες που προσφέρει ο νέος διαγωνισμός.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας Γυναικών FIM 2024 θα περιλαμβάνει έξι γύρους και μία δοκιμασία προετοιμασίας, όλα ενσωματωμένα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike MOTUL FIM.

1. Γύρος Emilia Romagna, World Circuit Misano “Marco Simoncelli” – 14-16 Ιουνίου

2. Γύρος Ηνωμένου Βασιλείου, πίστα Donington Park – 12-14 Ιουλίου

3. Γύρος Πορτογαλίας, Autodromo Internacional do Algarve – 9-11 Αυγούστου

4. Γύρος Ουγγαρίας, πίστα Balaton Park – 23-25 ​​Αυγούστου

5. Γύρος Ιταλίας, πίστα Κρεμόνα – 20-22 Σεπτεμβρίου

6. Ισπανικός Γύρος, Circuito de Jerez-Angel Nieto – 18-20 Οκτωβρίου

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

Women’s Motorcycling World Championship: Κατά τη διάρκεια κάθε Γύρου, η δράση θα εκτυλίσσεται ως εξής: Superpoles την Παρασκευή, Race 1 το Σάββατο και Race 2 την Κυριακή, προσφέροντας στους θαυμαστές ένα πλήρες Σαββατοκύριακο αγώνων άντλησης αδρεναλίνης.

Η Yamaha, με το μοντέλο Yamaha YZF-R7, θα χρησιμεύσει ως ο μοναδικός κατασκευαστής για το Πρωτάθλημα. Επιπλέον, ένας μόνο τεχνικός και υλικοτεχνικός συνεργάτης θα επιβλέπει όλες τις τεχνικές πτυχές, διασφαλίζοντας ίσους όρους ανταγωνισμού για όλους τους αναβάτες.

Οι υποψήφιοι αναβάτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση κατά τη διαδικασία προ-αίτησης, η οποία διαρκεί από τις 13 Νοεμβρίου 2023 έως τις 31 Ιανουαρίου 2024. Η επιβεβαίωση συμμετοχής από το DWO αναμένεται το αργότερο στις 15 Φεβρουαρίου 2024 .

Οι αναβάτες πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών και μπορούν να επιλέξουν να αγωνιστούν με όνομα ομάδας, προσθέτοντας μια εξατομικευμένη πινελιά στο Πρωτάθλημα.

Το τέλος εισόδου για μόνιμους αναβάτες ορίζεται στα 25.000 €, συμπεριλαμβανομένου ενός ολοκληρωμένου πακέτου, όπως η χρήση Yamaha YZF R7 MY 2023, κιτ αγώνα GYTR, ελαστικά Pirelli, καύσιμα, αγωνιστική υπηρεσία και πρόσβαση στο Paddock Village.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του τρεξίματος κάτω από την ομπρέλα του WorldSBK, η νέα σειρά θα απολαμβάνει παγκόσμια κάλυψη εκπομπής, χρηματικό έπαθλο Pirelli και ευκαιρίες δημοσίων σχέσεων διασφαλίζοντας την προβολή των χορηγών αναβάτη σε παγκόσμια κλίμακα.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσικλέτας Γυναικών FIM υπόσχεται να είναι μια ηλεκτρισμένη προσθήκη στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αναδεικνύοντας το τεράστιο ταλέντο και την αφοσίωση των γυναικών στον χώρο. Μείνετε συντονισμένοι για τη συναρπαστική δράση που θα εκτυλιχθεί το 2024!

Ο Jorge Viegas, Πρόεδρος της FIM, δήλωσε: “Στη FIM, εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να συμπεριλάβουμε όλο και περισσότερες γυναίκες στους αγώνες τα τελευταία 20 χρόνια, από τότε που δημιουργήσαμε την Επιτροπή Γυναικών. Έχουμε ήδη Πρωταθλήματα Γυναικών στο Motocross, Enduro, και Trial, και θα έχουμε το Speedway πολύ σύντομα. Όταν αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ένα Πρωτάθλημα Circuit Racing, η Dorna αγκάλιασε αυτό το έργο και δουλεύουμε μαζί από τον Απρίλιο, και νομίζω ότι ο Gregorio (Lavilla) έκανε πολύ καλή δουλειά Υπάρχει μεγάλη ζήτηση από γυναίκες να συμμετάσχουν σε αυτό το Πρωτάθλημα. Θα υπάρχουν γυναίκες από την Ιαπωνία, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, από τη Λατινική Αμερική και από την Ευρώπη, φυσικά. Νομίζω ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία.”

Women’s Motorcycling World Championship: Ο Gregorio Lavilla, Εκτελεστικός Διευθυντής του WorldSBK, πρόσθεσε: «Όταν ξεκινήσαμε με αυτό το έργο, σκεφτήκαμε πολλούς τύπους μορφών, πολλές συνθήκες και καταλήξαμε σε μια λύση που πιστεύουμε ότι είναι εφικτή. Αυτό είναι ένα αναπτυσσόμενο έργο που θα αναπτυχθεί ανάλογα σχετικά με τα σχόλια από τους θεατές, από τους αναβάτες, από τους κατασκευαστές. Από το 2020, ξεκινήσαμε να κάνουμε δύο αγώνες σε όλες τις κατηγορίες μας και αυτό το Πρωτάθλημα θα έχει την ίδια μορφή, κατατακτήριες και δύο αγώνες. Το πρόγραμμα των Σαββατοκύριακων του επόμενου έτους θα είναι να είμαστε σφιχτό γιατί θα έχουμε πολλούς αγώνες. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι καλό για τους οπαδούς της μοτοσυκλέτας. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω όλους τους συνεργάτες, όπως η Yamaha, που είχαν θετική ανταπόκριση όταν τους χτυπήσαμε τις πόρτες. Σήμερα είναι ένα υπέροχη μέρα για να ξεκινήσετε ένα νέο έργο».

Η διευθύντρια της Επιτροπής Γυναικών Μοτοσικλέτας της FIM, Janika Judeika, μοιράστηκε επίσης τις σκέψεις της: “Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα καθώς παρουσιάζουμε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM για γυναίκες σε αγώνες σιρκουί. Η FIM ξεκίνησε ένα έργο αφιερωμένο στις γυναίκες σε αγώνες σιρκουί δέκα χρόνια πριν από το πρώτο προπονητικό καμπ στην πίστα στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας. Ακολούθησαν άλλα τέσσερα καμπ μεταξύ 2013 και 2015 στην Τσεχία και το Κατάρ με μέσο αριθμό είκοσι τεσσάρων συμμετεχόντων από τέσσερις ηπείρους και δώδεκα χώρες. Το 2014, ως μέρος αυτού του έργου και χάρη στην υποστήριξη της Midori Moriwaki, μια ομάδα αποκλειστικά γυναικείων συμμετείχε στο Suzuka 4 Hours που περιελάμβανε τη Shelina Moreda και τη Melissa Paris επίσης το 2015 με τη Shelina και την Avalon Biddle. Ήδη τότε, ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχαν γρήγορες γυναίκες που επίσης φώναζαν να έχουν το δικό τους πρωτάθλημα.Είμαι σίγουρη ότι μεταξύ των γυναικών που θα συμμετάσχουν τώρα σε αυτό το νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIM θα είναι μερικές από αυτές που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν στα στρατόπεδα εκπαίδευσης αγώνων κυκλώματος FIM όπου ο στόχος ήταν να φέρουν κοντά γρήγορες γυναίκες και να καταλάβουν πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να δημιουργήσουν το δικό τους πρωτάθλημα. Αυτό είναι πλέον πραγματικότητα!».

Ο Eric de Seynes, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Yamaha Motor Europe, ήταν περήφανος που έπαιξε βασικό ρόλο στην παροχή του μηχανήματος: «Η Yamaha θέλει να κερδίζει, αλλά η Yamaha θέλει επίσης να υποστηρίξει το άθλημα από όλες τις διαφορετικές πτυχές, και πιστεύουμε ότι ως κατασκευαστής , πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη μας. Δεν μπορούμε να είμαστε περήφανοι που κερδίζουμε, επιβλέπουμε και αγνοούμε όλη την υπόλοιπη πυραμίδα. Αν θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές, πρέπει να φροντίζουμε τους νεαρούς πρωταθλητές όλων των διαφορετικών τάξεων και να τους βοηθάμε πρόοδος χρόνο με τον χρόνο. Επίσης, στο μοτοκρός, πάντα υποστηρίζαμε τις γυναίκες αναβάτες στα γυναικεία πρωταθλήματα. Έχουμε κερδίσει πολλές φορές, και όταν τέθηκε αυτή η ιδέα, είχαμε απόλυτο κίνητρο να την υποστηρίξουμε γιατί πρέπει να καταλάβετε ότι σε πολλά περιπτώσεις, υπάρχει μια δυσκολία για τους αναβάτες που προέρχονται από εθνικά πρωταθλήματα να πάρουν την ετικέτα σε επίπεδο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Και είναι ακριβώς το ίδιο για τις γυναίκες. Το 30% των πελατών μας είναι γυναίκες και θέλουν να αγωνιστούν. Με αυτό το Πρωτάθλημα, εμείς θα δώσει το σωστό βήμα στις γυναίκες για να επιδείξουν το ταλέντο τους».

Women’s Motorcycling World Championship:  Η πρωταθλήτρια Ευρώπης γυναικών του 2023 Beatriz Neila ολοκλήρωσε τα αποσπάσματα, λέγοντας: “Κατά τη γνώμη μου, πάντα υπήρχαν γυναίκες που ανταγωνίζονταν άνδρες. Αλλά είναι αλήθεια ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα, κανείς δεν έφτασε στην κορυφή της κατηγορίας, MotoGP ή Superbike. Γιατί; Είναι έτσι γιατί οι γυναίκες και οι άνδρες είναι διαφορετικοί, είναι διαφορετικοί σωματικά. Και γι’ αυτό το παρόν αυτού του Πρωταθλήματος επιτρέπει στις γυναίκες να παλέψουν για έναν παγκόσμιο τίτλο, να έχουν την κατάταξη, να δουν ποια είναι η πιο γρήγορη γυναίκα στον κόσμο, σεζόν ανά εποχή, για να μας αναγνωρίζουν, να εκμεταλλευτούμε τη θέση μας ως γυναίκα στον κόσμο της μοτοσυκλέτας και να δείξουμε στον κόσμο τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες με ένα ποδήλατο. Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν δημιουργώντας ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών στο οποίο μπορεί να ανταγωνιστεί γυναίκες εναντίον γυναικών. Είναι μια αναφορά για μια νέα γενιά, και ξέρω ότι αυτό το Πρωτάθλημα θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον και μια νέα ευκαιρία για τις γυναίκες. Και σήμερα είναι η αρχή για κάτι εκπληκτικό.”

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σιρκουί Γυναικών:  Η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσικλετιστών (FIM) και ο Οργανισμός Dorna WSBK (DWO) είναι στην ευχάριστη θέση να αποκαλύψουν την προσωρινή λίστα συμμετοχών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγώνων σιρκουί γυναικών FIM 2024.

Women’s Motorcycling World Championship: Πάνω από 40 αναβάτες υπέβαλαν αίτηση για να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αγώνων σιρκουί Γυναικών FIM (WorldWCR) και τελικά επιλέχθηκαν 24 για να λάβουν μέρος στην εναρκτήρια έκδοση της σειράς το 2024, που θα ξεκινήσει με τον γύρο Pirelli Emilia-Romagna στις 14-16 Ιουνίου. .

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών Circuit Racing FIM, με έξι γύρους το 2024, είναι μια πρωτοποριακή σειρά single-make αποκλειστικά για επίδοξες γυναίκες αναβάτες, με τη Yamaha R7. Ένα τολμηρό βήμα προς την ένταξη, το WorldWCR κάνει το ντεμπούτο του το 2024, προσφέροντας στα αναδυόμενα ταλέντα ισότιμα ​​με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike Motul FIM. Αντιμετωπίζοντας τις ανισότητες, ανοίγει πόρτες σε οφέλη εντός και εκτός πίστας. Ως ειδικός χώρος για γυναίκες στους επαγγελματικούς αγώνες, το WorldWCR σπάει τα στερεότυπα, αυξάνει την εκπροσώπηση και εμπνέει την επόμενη γενιά. Γιορτάζοντας τις δεξιότητες και το πάθος, δημιουργεί μια νέα πλατφόρμα όπου το ταλέντο βρίσκεται στο επίκεντρο και σπάει τα εμπόδια.

Κατάλογος Προσωρινής Μόνιμης Εισόδου WorldWCR 2024

4- Emily Bondi (FRA), YART Zelos Black Knights Team
7- Andrea Sibaja Moreno (ESP), Deza – Box 77 Racing Team
8- Tayla Relph (AUS), TAYCO Motorsport
10- Ran Yochay (ISR), 511 Terra&Vita Racing Team
14- Mallory Dobbs (ΗΠΑ), Sekhmet Motorcycle Racing Team
15- Sarah Varon (COL), ITALIKA Racing FIMLA
16- Lucy Michel (GER), TSL-Racing
19- Adela Ourednickova (CZE), DafitMotoracing
21- Nicole Van Aswegen (RSA ), Andalaft Racing
22- Ana Carrasco (ESP), Evan Bros Racing Yamaha Team
28- Ornella Ongaro (FRA), Team Flembbo PL Performances
29- Mia Stenseth Rusthen (NOR), Rusthen Racing
33- Chun Mei Liu (TPE), WT Racing Team Taiwan
34- Alyssia Whitmore (GBR), Sekhmet Motorcycle Racing Team
35- Lena Kemmer (AUT), Bertl K. Racing Team
36- Beatriz Neila Santos (ESP), Pata Prometeon Yamaha
44- Luna Hirano (JPN), Team Luna
46- Francisca Ruiz Vidal (ESP), PS Racing Team 46+1
52- Jessica Howden (RSA), Team Trasimeno
53- Iryna Nadieieva (UKR), MPS.RT
64- Sara Sanchez Tamayo (ESP), 511 Terra&Vita Racing Team
83 – Astrid Madrigal (MEX), ITALIKA Racing FIMLA
96- Roberta Ponziani (ITA), Yamaha Motoxracing WCR Team
99- Isis Carreno Avila (CHI), AD78 FIM Latinoamerica by Team GP3

Το ημερολόγιο WorldWCR 2024 με μια ματιά

14-16 Ιουνίου: Γύρος Pirelli Emilia-Romagna, World Circuit Misano “Marco Simoncelli”12-14 Ιουλίου: Prosecco DOC UK Round, Donington Park9-11 Αυγούστου: Πορτογαλικός Γύρος Pirelli, Autódromo Internacional do Algarve23-25 ​​Αυγούστου: Γύρος Ουγγαρίας, πίστα Balaton Park*20-22 Σεπτεμβρίου: Acerbis Italian Round, πίστα Cremona *18-20 Οκτωβρίου: Prometeon Spanish Round, Circuito de Jerez – Ángel Nieto
* Υπόκειται σε αναγνώριση

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
world, fim, προγραμμα, fim, world, νέα, angel, women, yamaha, motor, eric, ουγγαρια, festival, real, game, superman, δραση, race, yzf, pirelli, village, αφοσίωση, enduro, ιαπωνια, λύση, hours, melissa, paris, europe, ετικέτα, motogp, wsbk, ιουνίου, black, esp, box, ηπα, rsa, ana, bros, team, mia, lena, luna, mps, ita, isis, ημερολόγιο, italian, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, ποδηλατο, χωρες, ημερολόγιο, αιτηση, βημα, γνωμη, γυναικα, δουλεια, game, luna, motogp, real, village, wsbk, yamaha, yzf, αγωνες, αμερικη, αφιερωμενο, αφοσίωση, βρισκεται, γυρος, διαστημα, δωδεκα, δωσει, ευκαιρια, υπαρχει, ελαστικα, ενθουσιασμος, εξι, εποχη, επιτυχια, ετικέτα, ετων, ευθυνη, ευρωπη, ιδεα, ιδια, ιδιο, εικοσι, ηνωμενες πολιτειες, υπηρεσια, υπηρχαν, καταρ, κλιμακα, λεπτομερειες, λύση, μορφη, νεα γενια, ομαδα, παντα, ομπρελα, ονομα, παθος, πορτες, ρολο, σαββατο, σεζον, σιγουρη, συντομα, σειρα, σκεψεις, σχολια, τσεχια, φυσικα, ana, angel, black, box, enduro, eric, europe, festival, isis, italian, ιουνίου, κυριακη, lena, melissa, mia, mps, hours, paris, pirelli, race, σκηνη, single, σωστο, superman, team, υπεροχη, motor, women, bros, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα