UEFA Ranking: Η Ελλάδα ανάμεσα σε χώρες-μεγαθήρια

20:33 3/5/2024 - Πηγή: Sportime

Ο Ολυμπιακός βιώνει ένα παραμύθι διαρκείας από τη στιγμή που ανέλαβε ο Μεντιλίμπαρ. Κάτι που αποτυπώνεται και στο UEFA Ranking.

Ο θρίαμβος με τεσσάρα στην έδρα της Άστον Βίλα συζητήθηκε σε όλη την Ευρώπη. Ειδικά από τα αγγλικά ΜΜΕ που το φυσούσαν και δεν κρύωνε.

Η αποστολή των Πειραιωτών στον πρώτο ημιτελικό του Conference League στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε ρόμπα τις αρχές του ποδοσφαίρου δίνοντας ένα πολύτιμο μάθημα στον Ουνάι Έμερι, στη βασκική μάχη των πάγκων.

Μια νίκη που κρατάει ζωντανό το όνειρο της 15ης θέσης, για την οποία χρειάζονται δύο πράγματα.

Ανεξαρτήτως αν ανέβουμε στη 15η θέση ή όχι, το συγκινητικό του πράγματος αφορά γενικώς την Ελλάδα μέσω του εκπροσώπου της.

Η βαθμολογία της UEFA, τέτοια εποχή κάθε χρόνο είναι γεμάτη από ομάδες των 6-7 κορυφαίων πρωταθλημάτων. Το ίδιο ισχύει και φέτος.

Μόνο που υπάρχει ένα μικρό γαλατικό-ή ελληνικό-χωριό που αντιστέκεται σθεναρά στην κανονικότητα των ευρωπαϊκών ημιτελικών. Όπως και οι Αστερίξ-Οβελίξ κόντρα στους Ρωμαίους κατά το διάσημο κόμικ.

Η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα σε χώρες-μεγαθήρια που μετρούν δεκάδες διακρίσεις και ευρωπαϊκά, ως η μόνη χώρα εκτός του TOP-10 του Ranking που συμμετέχει σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης τη φετινή σεζόν 2023-2024.

Σπάνιο φαινόμενο που γεννά υπερηφάνεια για το εθνικό μας προϊόν, το οποίο, παρά τα πολλά του προβλήματα, δείχνει ότι έχει βοηθηθεί από τον εσωτερικό ανταγωνισμό της τελευταίας διετίας, με 4 ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ιστορικό ντοκουμέντο λοιπόν, που δε συμβαίνει συχνά, γι’αυτό και ας το απολαύσουμε ως φίλαθλοι ή ποδοσφαιρόφιλοι, όσο περισσότερο γίνεται.

UEFA Ranking: Η ιστορική κατάταξη των χωρών στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα