Transfer Gossip – Άρης: Ο «Μίδας» Γιοσινόρι Μούτο και τα λεφτά που παίρνει στη Νιουκάστλ

Transfer Gossip: Ο Άρης είναι έτοιμος να κάνει μεταγραφή από την Premier League, τον Γιοσινόρι Μούτο, τον επιθετικό της Νιουκάστλ. Είδηση που αποκάλυψε αποκλειστικά το Sportime και το ρεπορτάζ του Νίκου Μαρκάτου.

Transfer Gossip: Ο Μούτο είναι ένας εξαιρετικός στράικερ, που όμως δεν τα πήγε καλά τόσο στην

Αγγλία όσο και στην Έιμπαρ που δόθηκε δανεικός πέρυσι.

Είχε κάνει όμως απίστευτα πράγματα στην Bundesliga με τη φανέλα της Μάιντς. Είχε σημειώσει 20 γκολ σε 66 ματς, κάτι που είχε οδηγήσει τη Νιουκάστλ να δώσει 11,7 εκατομμύρια ευρώ (κοντά στις 10 εκατομμύρια λίρες) για να τον αποκτήσει.

Το ότι βέβαια ένας παίκτης δεν έπιασε στην Premier League δεν μπορεί να είναι μέτρο σύγκρισης για την Super League της Ελλάδας. Όταν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Μούτο στον Άρη θα είναι από τις κορυφαίες τη φετινή σεζόν στη χώρα μας.

Αυτό που έχει προκαλέσει συζήτηση είναι πως έχει καταφέρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης να πείσει τον 29χρονο διεθνή Ιάπωνα επιθετικό να έρθει στην Ελλάδα.

Πως τον έχει πείσει δηλαδή όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για τον Μούτο το συμβόλαιό του με τη Νιουκάστλ του αποφέρει 54.000 λίρες την εβδομάδα.

Εδώ όμως θα πρέπει να τονιστεί κάτι σημαντικό. Οι ποδοσφαιριστές της Premier League, όπως σχεδόν και κάθε εργαζόμενος στο Ηνωμένο Βασίλειο, πληρώνουν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των απολαβών τους στην εφορία.

Η εφορία για τους υψηλά αμειβόμενους στη χώρα φορολογεί σε… επίπεδα. Από 20 έως και 45%. Στα ποσά πάνω από περίπου 13.000 λίρες (που είναι το αφορολόγητο) η φορολόγηση είναι διαφορετική. Και γίνεται επί της ημερήσιας αμοιβής, για αυτό και κάθε συμβόλαιο στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρεται per week (επί εβδομάδα δηλαδή).

Π.χ. Κάποιος που παίρνει ένα ποσό κοντά στις 50.000 λίρες φορολογείται διαφορετικά για τα πρώτα 20 π.χ., διαφορετικά για τα επόμενα 15 και διαφορετικά για τα επόμενα 15 προκειμένου να φτάσει στα 50. Όλα βασισμένα στο ίδιο συμβόλαιο. Η φορολόγηση δε γίνεται επί όλου του ποσού αλλά είναι… σπασμένη σε τρία μέρη ουσιαστικά.

Όπως και να έχει, ο Μούτο φαίνεται πως βάζει στο λογαριασμό του ένα ποσό κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από την Νιουκάστλ. Κάτι που φυσικά δεν μπορεί να αποτελεί την αμοιβή του στον Άρη.

Φαίνεται πάντως, πως ο Μούτο αναμένεται να είναι το δεύτερο επταψήφιο συμβόλαιο φέτος στους «κίτρινους» μετά τον Χουάν Ιτούρμπε.

Διαβάστε επίσης: 

Η ΑΕΚ αλλάζει «ραχοκοκαλιά» για να προκριθεί -Τα 4 πρόσωπα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Οι ελληνικές συμμετοχές την Tρίτη 27/7 – Τένις, πινγκ πονγκ και… πόλο!

Ελεονώρα Μελέτη – MEGA: Οι συνεργάτες και ο νέος τίτλος της εκπομπής της

από το sportime.gr.
για περισσότερα νέα επισκεφτείτε το sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα