Tουρκία: Ετοιμάζει αύριο θερμό επεισόδιο με ελληνικά F-16 στην Κύπρο;

Τουρκιά: Ελληνικά και γαλλικά αεροπλάνα θα συμμετάσχουν στην επίσημη παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου, αναφέρουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, «αναφέρθηκε ότι μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ενδεχομένως γαλλικά αεροπλάνα, θα συμμετάσχουν στην επίσημη παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου, όταν η “Κυπριακή Δημοκρατία” θα γιορτάσει την 60ή επέτειό της φέτος».

Οι Τούρκοι επικαλούνται δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Πολίτης,» η οποία έγραψε ότι η επίσημη παρέλαση θα πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή

πολιτών λόγω πανδημικών μέτρων.

Η εφημερίδα σημείωσε, αναφέρουν οι Τούρκοι, ότι ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτοπούλος, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην επίσημη παρέλαση και ότι ο κ. Παναγιωτοπούλος θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Την παρέλαση θα παρακολουθήσει και ο Ιταλός αρχηγός του Στόλου καθώς και Γάλλοι αξιωματούχοι.

Οι Τούρκοι αναφέρονται στην παρουσία ελληνικών και γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία δεν αποκλείεται να γίνει προσπάθεια παρεμπόδισης της πτήσης τους προς ή από την Κύπρο , όπως είχε γίνει πάλι από τους Τούρκους κατά την επιστροφή των ελληνικών F-16 στην Κρήτη, μετά την μυστική πτήση τους στην Κύπρο, τον προηγούμενο μήνα.

Στην παρέλαση, σύμφωνα με τους Τούρκους, θα συμμετέχουν ρωσικά άρματα T-80, ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα καθώς τα ιταλικά ελικόπτερα Agusta.

Θα παρουσιαστούν τα σέρβικα «155 mm Nora B-52″» και τα σλοβακικά Zuzanas, οι γαλλικοί πύραυλοι Exocet, καθώς και τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα μικρής και μεσαίας εμβέλειας  TOR και BUK.

Το άρθρο Tουρκία: Ετοιμάζει αύριο θερμό επεισόδιο με ελληνικά F-16 στην Κύπρο; εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα