Toto Wolff: O Antonelli θα πάρει την θέση του Hamilton στη Mercedes για το 2025

Antonelli Hamilton:  Μετά από δύο μικτά Grand Prix για τον Andrea Kimi Antonelli στην F2, ο Toto Wolff “ένοχος που μίλησε πάρα πολύ” για το θαύμα της Mercedes με σκοπό μια πιθανή αντικατάσταση του Hamilton για το 2025.

Φτάνοντας στο Μπαχρέιν για την έναρξη της σεζόν της F1, τρία βασικά θέματα περιστρέφονταν ακούραστα στη μάντρα:

η υπόθεση Horner, η ιεραρχία του grid και η πιθανή κυριαρχία των Verstappen και Red Bull και Ferrari. Σχετικά με το τελευταίο, οι εικασίες και οι φήμες γύρω από τον διάδοχό του ξεκίνησαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της Scuderia, πριν από ενάμιση μήνα.

Έχουν κυκλοφορήσει αρκετά ονόματα: Alonso, Verstappen, Ocon, Sainz, Albon, αλλά και αυτό του Andrea Kimi Antonelli. Λίγο άγνωστος ακόμα στο ευρύ κοινό πριν την ανακοίνωση της μεταγραφής του Χάμιλτον, ο Ιταλός ανέκτησε ξαφνικά δυναμική στη σκηνή των media. Ο Toto Wolff το έχει επαναλάβει αρκετές φορές, η ομάδα του Brackley πρέπει να «έχει μια μακροπρόθεσμη άποψη» για να υπογράψει τον μελλοντικό της οδηγό.

Το ιστορικό του Antonelli τα λέει όλα
Ο Αυστριακός λοιπόν σκέφτηκε φυσικά τον Αντονέλι. Πρέπει να πούμε ότι στα 17 του, το θαύμα της ακαδημίας της Mercedes έχει κερδίσει σχεδόν παντού μέχρι τότε: πρωταθλητής F4 Germany and Italy το 2022, και πρωταθλητής της Formula Regional Europe και Middle East in 2. note also that the γέννημα θρέμμα της Μπολόνια (Ιταλία) έκανε ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός το 2024, πηγαίνοντας απευθείας στην F2 χωρίς να περάσει από το κουτί της F3. Αυτό δείχνει το ταλέντο του ανθρώπου και τις ελπίδες που εναποτίθενται σε αυτόν.

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC Παιανίας

Antonelli Hamilton: «Ο Kimi είναι μέλος της ακαδημίας μας από τότε που ήταν 11 ετών και διασκεδάζουμε πολύ βλέποντάς τον να μεγαλώνει ως νέος και να ανεβαίνει στις βαθμίδες», είπε ο Toto Wolff τον περασμένο μήνα, πριν από την έναρξη του sai. Αλλά θέλω επίσης να του αφαιρέσω λίγη πίεση. Είναι μόλις 17 ετών, κέρδισε ό,τι είχε να κερδίσει στην πρώτη του σεζόν. Νομίζω ότι θα είναι μέρος της Formula 1 και ότι θα είναι ένας πολύ επιτυχημένος οδηγός σε αυτόν τον κλάδο, αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τη σεζόν της Formula 2. Είχε δύσκολες δοκιμές τις πρώτες μέρες στο Bahre θα δούμε σχόλιο ότι εξελίσσεται. Γι’ αυτό προτιμώ να παρουσιάσω τους πρώτους αγώνες, που γίνονται ταυτόχρονα με την F1 και θα δούμε μετά. »

«Ήθελα απλώς να κρατήσω τις επιλογές μου ανοιχτές»
Τελικό, ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes επανήλθε στα λόγια της λίγο μετά τα δύο πρώτα Grand Prix.

«Είπα ότι πρέπει να ρίξουμε μια μακροπρόθεσμη ματιά στις πιλοτικές επιδόσεις, όχι ενός έτους αλλά τριών, πέντε ή δέκα ετών. Σε αυτήν την προοπτική, ήθελα απλώς να κρατήσω τις επιλογές ανοιχτές (ανακαλώντας το όνομα του Antonelli. Σημείωση του συντάκτη), με όλες τις συνέπειες που αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να συνεπάγεται», δηλώνει τώρα ο Toto Wolff για τον υπερπολυσκεύασμα του ιστότοπου 1, , αυτή τη στιγμή 10ος Το F2 , έχει μέσες αρχές συνοδευόμενες από τα σημάδια του ευχάριστου.

Antonelli Hamilton: «Μάλλον φταίω που μιλάω πολύ για τον Kimi, γιατί είναι μόλις 17, πήδηξε στην F3, θα πάει στην F2», παραδέχεται.

Σύμφωνα με τον Wolff, ο Antonelli είναι ακόμα «πρέπει να μάθει»
Αν το ταλέντο του Andrea Kimi Antonelli είναι αναμφισβήτητο στα paddock της Formula 1, το 2025 μπορεί να είναι πολύ νωρίς για την κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παρά τις πολλές μονοθέσιες σεζόν του και τους τέσσερις τίτλους του σε μόλις τρία χρόνια, ο Ιταλός «πρέπει να μάθει, να βρίσκεται περισσότερο στη σκιά για να μπορεί να εξελιχθεί, να καταλάβει τι πρέπει να κάνει στο barie, εκτιμώ τον Toto Wolff.

Στο Μπαχρέιν, ο Αντονέλι πέτυχε μόνο έναν μικρό πόντο, γιατί ο Πρέμα ήταν μακριά από το σημείο. Ήταν ακόμα μπροστά από τον επαναλαμβανόμενο συμπαίκτη του Όλιβερ Μπέρμαν, ο οποίος θαμπώθηκε στη F1 στη Τζέντα με τη Ferrari του Carlos Sainz. Ακριβώς, στη Σαουδική Αραβία, του έλειπε ακόμα λίγος ο ρυθμός και έκανε μερικά λάθη στους δύο αγώνες.

Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα ανησυχητικό. Το θαύμα της Mercedes θα συνεχίσει να αποκτά εμπειρία στο επόμενο Grand Prix. Η σεζόν F2 του 2024 είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία, αυτό θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει στον πρωτάρη να επιστρέψει στην κατάταξη και σιγά σιγά να παλέψει για τα κορυφαία 5, τα βάθρα ή ακόμα και τις νίκες.

Antonelli Hamilton: Ακόμα στον αγώνα για μια θέση για το 2025;
Εάν ο “Kimi” παλέψει για τον τίτλο ή κερδίσει στη βαθμολογία στο τέλος του 14 Grand Prix, οι πιθανότητές του να ανέβει στη F1 μπορεί να είναι μεγάλες. Αν και η πόρτα στο Brackley (Ηνωμένο Βασίλειο) είναι ανοιχτή, η διοίκηση της Mercedes θα πρέπει ενδεχομένως να εμπιστευτεί έναν πιο έμπειρο οδηγό. Έτσι, είναι κατανοητό, σε αυτήν την υπόθεση, ότι ο Toto Wolff θα ωθήσει τους Williams και James Vowles να τοποθετήσουν τον Antonelli εκεί – όπως έγινε με τον Russell από το 2019 έως το 2021 -, για παράδειγμα, να πάρει τη θέση.
«Αν πάει στη Formula 1, αν όλα πάνε όπως τα είχε σχεδιάσει, δεν ξέρω

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Χίλιος Αναστάσιος μέσα στις 10 πιο σημαντικές προσωπικότητες της Ελληνικής ΝαυτιλίαςΠαπαλεξανδράκης Piaggio Vespa Aprilia Gillera στο Motor FestivalH Nissan Χαλκιάς στο 22o Motor FestivalΔήμος Παιανίας: Το 22ο Motor Festival υπό την αιγίδα του δήμου Παιανίας

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα