Squid Game: Επική απάτη με κρυπτονόμισμα που έγινε viral

Σε μια μεγάλη απάτη εξελίχθηκε το κρυπτονόμισμα «Play-to-earn», που δημιουργήθηκε με αφορμή την τεράστια επιτυχία που γνώρισε η σειρά του Netflix, Squid Game.

Η δημοτικότητα της κορεάτικης σειράς βρίσκεται στα ύψη, μιας και αναδείχθηκε ως η πιο πετυχημένη όλων των εποχών στο Netflix, καταφέρνοντας σε μικρό χρονικό διάστημα να ξεπεράσει ακόμη και την μεγάλη επιτυχία του La Casa de Papel.

Αυτό

φαίνεται πως στάθηκε αφορμή για την δημιουργία κρυπτονομισμάτων, με μερικούς επιτήδειους να βρίσκουν την ευκαιρία να πλουτίσουν μέσα από την αγάπη του κόσμου για το Squid Game.

Πιο συγκεκριμένα, δημιούργησαν το κρυπτονόμισμα «Squid» του οποίου η τιμή κυμαινόταν περίπου 2,22 δολάρια και σημείωσε απίστευτη αύξηση της τάξεως του 2.400% στην τιμή του τις τελευταίες μέρες.

Ακόμη, κεφαλαιοποίησή του υπολογίζεται περίπου στα 174 εκατομμύρια δολάρια, όμως γρήγορα αποδείχθηκε πως όλα αυτά ήταν μια καλοστημένη απάτη.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το BBC, για την απάτη που έγινε viral, οι επενδυτές του κρυπτονομίσματος δεν είχαν το δικαίωμα να διαχειριστούν τις μετοχές του και να τις πουλήσουν, κάτι που προκάλεσε τον εκνευρισμό τους.

Μάλιστα, ο τεχνολογικός ιστότοπος Gizmodo, αποκάλυψε πως οι δημιουργοί του «Squid» κατάφεραν να κερδίσουν μέσα από όλη αυτή την απάτη, το ποσό των 2,48 εκατομμύρια ευρώ!

Πάντως εξ αρχής οι κίνδυνοι γύρω από το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα ήταν πολλοί καθώς όσο ελκυστική και να ακούγεται η περίπτωση του για τους κερδοσκόπους και τους φανατικούς της σειράς, το CoinMarketCap εξέδωσε προειδοποίηση για το «Squid».

Δανάη Τριανταφυλλίδου για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα