Rolland-Garros: Εντυπωσιακός ο Τσιτσιπάς και πρόκριση στον 3ο γύρο

Ο Στέφανος «παρέσυρε» τον Πάμπλο Κουέβας με 3-0!

Πιο εύκολα απ’ότι αναμενόταν, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε την πρόκριση στον 3ο γύρο του Γαλλικού Όπεν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Μετά την πολύ δύσκολη πρεμιέρα επί του Χαούμε Μουνάρ, ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβασε στροφές και έπαιξε πιο συγκεντρωμένα στην αναμέτρηση του 2ου γύρου με αντίπαλο τον πολύπειρο Πάμπλο Κουέβας.

Και με επιβλητική νίκη επί του Ουρουγουανού με 6-1, 6-4, 6-2, εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους «32» του Rolannd-Garros.

Εκεί,

θα συναντήσει τον Σλοβένο, Νο56 στον κόσμο, Αλιάζ Μπέντενε ο οποίος λίγες στιγμές αργότερα ολοκλήρωσε τη δύσκολη νίκη του με 7-5, 2-6, 6-1, 7-6(4) επί του Νίκολα Μιλόγεβιτς, Νο144 στην κατάταξη, μετά από 2 ώρες και 54 λεπτά σκληρής μάχης στο Court 10.

Από το ξεκίνημα του αγώνα, ο Στέφανος έδειξε τις άγριες διαθέσεις του και χάνοντας μόλις τρεις πόντους πίσω από το σερβίς του, απειλούσε συνεχώς το σερβίς του Κουέβας, καταφέρνοντας δύο breaks σε ισάριθμες προσπάθειες κόντρα στον Ουρουγουανό.

Το 2ο σετ ήταν λίγο πιο αμφίρροπο, με τον Κουέβας να επιστρέφει από break κάτω, όμως ο Στέφανος με νέο break πήρε προβάδισμα 4-3 και στη συνέχεια, έφτασε στο 2-0 στα σετ.

New day, new Stef

After playing five sets in his opener, Tsitsipas collects a quick victory over Cuevas 6-1 6-4 6-2 to reach the third round.#RolandGarros pic.twitter.com/uKBYntg522

— Roland-Garros (@rolandgarros) October 1, 2020

Με τον αέρα του ξεκάθαρου προβαδίσματος, το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, έπαιξε απελευθερωμένα στο 3ο σετ και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να αμφισβητήσει την κυριαρχία του στο κεντρικό court.

Με δύο ακόμη breaks, ο Τσιτσιπάς έβαλε τη σφραγίδα του στο ματς και κάνει όνειρα για μεγάλη πορεία στο Παρίσι από τη στιγμή, μάλιστα, που είδε έναν βασικό του αντίπαλο να αποκλείεται νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ο λόγος για τον Ντένις Σαποβάλοφ που γνώρισε απρόσμενη ήττα από τον Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα στα 5 σετ και δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει το πιθανό ραντεβού με τον Στέφανο στον 4ο γύρο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Battez-vous pour que ça vienne.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos Tsitsipas (@stefanostsitsipas98) στις 30 Σεπ, 2020 στις 4:08 πμ PDT

Το άρθρο Rolland-Garros: Εντυπωσιακός ο Τσιτσιπάς και πρόκριση στον 3ο γύρο εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα