Premier League: Ένα πρωτάθλημα σε δύο γήπεδα (vids)

Κόκκινο ή μπλε; Μάντσεστερ ή Λίβερπουλ; Πράξη 38η και τελευταία για την Premier League. Το τρόπαιο θα βρίσκεται σε δύο διαφορετικά γήπεδα. Και θα περιμένει υπομονετικά.

Ένα θα βρεθεί στα χέρια των πρωταθλητών. Το άλλο θα κρυφτεί. Σαν έναν ανομολόγητο έρωτα. Κάτι που προκαλεί ντροπή. Και σηματοδοτεί την απογόητευση.

Ο τίτλος για τη φετινή Premier League θα είναι μοιρασμένος ανάμεσα στο «Άνφιλντ» και στο

«Φάλμερ».

Στο πρώτο, η Λίβερπουλ υποδέχεται τους Γουλβς. Στο δεύτερο, η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενείται από την Μπράιτον.

H ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ φιλοδοξεί να κάνει ακόμη έναν… άθλο. Μόλις πέντε ημέρες μετά τον τελευταίο. Μόνο που ο τωρινός δεν είναι ακριβώς στο χέρι της ομάδας του Μέρσεϊσάιντ. Εξαρτάται και από την Σίτι.

Με τη Λίβερπουλ να φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη… δεύτερη της βαθμολογίας την 37η αγωνιστική που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, μετά το 1989.

Τότε την… πάτησε η Λίβερπουλ. Με εκείνα τα τέρματα του Μάικλ Τόμας της Άρσεναλ, στο «Άνφιλντ». To τελικό 2-0 έκανε τους Λονδρέζουν πρωταθλητές. Και βύθισε το Λίβερπουλ στη μιζέρια. Με μία προσωρινή στιγμή λάμψης, την αμέσως επόμενη σεζόν.

Από τότε και μέχρι σήμερα, σκοτάδι.

Αυτό φιλοδοξούν να… πατάξουν οι «κόκκινοι».

Η τελευταία που επιχείρησε να αρπάξει τον τίτλο στο φινάλε από τη 2η θέση ήταν η άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ. Τη σεζόν 2011-2012 σε εκείνο το επικό φινάλε. Με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια μέχρι και τις καθυστερήσεις. Και τη Σίτι να… αρπάζει τον τίτλο στο τελευταίο δευτερόλεπτο και στη διαφορά τερμάτων.

Η Σίτι στοχεύει στον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της. Η Λίβερπουλ στον πρώτο από το μακρινό 1990.

Το τέλος μοιάζει παρανοϊκό. Όπως και αυτό το σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η Σίτι και η Λίβερπουλ μπορούν να τερματίσουν σε απόλυτη ισορροπία.

Πάρτε βαθιά ανάσα και πάμε…

Αν η Σίτι ηττηθεί με 4-0 στο Μπράιτον (ή διαφορά τεσσάρων τερμάτων, 5-1, 6-2) και η Λίβερπουλ αναδειχθεί ισόπαλη με 4-4 (ή 5-5, 6-6 κοκ) απέναντι στους Γουλβς, τότε θα οδηγηθούμε σε έναν αγώνα μπαράζ σε ουδέτερη έδρα!

Διαβάστε ΕΔΩ για τα συγκλονιστικά φινάλε του αγγλικού πρωταθλήματος

The post Premier League: Ένα πρωτάθλημα σε δύο γήπεδα (vids) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα