Oλυμπιακός: Ο Ντέιβιντ Μπλατ (ξανα)δείχνει τον δρόμο

20:42 1/1/2019 - Πηγή: Sportime

Πριν από μερικές ημέρες εξέφρασε ανοικτά τη δυσαρέσκειά του για την αποχώρηση του Τσάβι Πασκουάλ από τον Παναθηναϊκό.

Ο λόγος για τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Euroleague, απέδειξε ξανά ότι έχει ανοικτούς ορίζοντες.

Εν προκειμένω, ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ και πώς

βλέπει τη σχέση προπονητών-δημοσιογράφων για το μπάσκετ.

Αναλυτικά: «Το λέω εδώ και καιρό και όσοι με γνωρίζουν το γνωρίζουν, πως τα media είναι μεγάλο μέρος όσων κάνουμε εμείς οι επαγγελματίες του αθλητισμού. Είναι σημαντικό να είμαστε ανοιχτοί και επικοινωνιακοί, πρέπει να είμαστε και δίκαιοι ο ένας με τον άλλο.

Αυτό δίνει κίνητρο στον κόσμο για να ενδιαφερθεί, αυτό βοηθά τις μάζες να ασχοληθούν με το άθλημά μας. Είναι κάτι που πρέπει να σεβόμαστε, να εκτιμούμε και να αναγνωρίζουμε και εγώ προσπαθώ να το κάνω όποτε μπορώ.

Δεν το είδα ποτέ ως πίεση. Άλλωστε υπάρχουν διάφορα είδη δημοσιογράφων και διάφορες μορφές δημοσιογραφίας. Εγώ πάντα πίεζα τον εαυτό μου, ώστε να μην αισθάνομαι πίεση από εξωτερικούς παράγοντες όπως τα media. Ο κόσμος έχει το δικαίωμα να λέει και να γράφει οτιδήποτε.

Εσύ απλά ελπίζεις ότι θα το κάνει με σεβασμό και επαγγελματισμό, κάποιες φορές όμως αντιλαμβάνεσαι πως αυτό δεν συμβαίνει και αποδέχεσαι την πραγματικότητα. Είναι άσχημο, αλλά είναι η πραγματικότητα. Βρίσκομαι πολλά χρόνια σε αυτή τη δουλειά για να αφήνω τέτοιες καταστάσεις να με επηρεάζουν.

Υποθέτω πως είναι πιθανό να απευθυνθείς στον κόσμο μέσω των media. Δεν είναι απλά πιθανό, είναι πολύ πιθανό.

Το σημαντικό είναι να προσπαθείς να είσαι ανοιχτός, να έχεις σεβασμό και να είσαι επαγγελματίας, να αναγνωρίζεις πως όλοι έχουν μια δουλειά να κάνουν, μια οπτική γωνία.

Όλοι έχουν το δικό τους κίνητρο για να είναι επιτυχημένοι. Πρέπει να ζήσουν όλοι μαζί με αρμονία, όσο αυτή είναι πιθανή.

Ήρθα στην Ευρώπη στα 22 μου χρόνια και γύρισα στις ΗΠΑ μετά από 30. Μπορώ όμως να σας πω το εξής: Υπάρχουν κανόνες, όμως στις ΗΠΑ τα media έχουν περισσότερη πρόσβαση στους παίκτες και τους προπονητές.

Δεν λέω πως αυτό είναι απαραίτητα κάτι καλό ή κάτι κακό, λέω όμως πως αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε πως ο κόσμος έχει αλλάξει όσον αφορά τα media, τους παίκτες, τους προπονητές, ακόμη και τους γραφείς.

Ο κόσμος είναι ένα πολύ διαφορετικό μέρος από αυτό που γνωρίζαμε πριν από δέκα χρόνια. Μπορούν όλα να γίνονται με έναν ενδιαφέρον, έναν επαγγελματικό τρόπο; Δυστυχώς, σήμερα είναι αίσθησή μου πως βλέπουμε όλο και λιγότερο αυτά τα στοιχεία. Πρέπει να ελπίζουμε όμως σε περισσότερα.

Υποθέτω πως δεν είμαι κάποιος σημαντικός στον κόσμο των social media, επειδή προσπαθώ να κρατώ πιο προσωπικές σχέσεις με τους αθλητές και με τους ανθρώπους που έρχομαι σε επαφή.

Νομίζω πως υπάρχουν πιθανότητες να κάνεις λάθος όταν χάνεις αυτή την άμεση επαφή. Μπορεί και να είμαι αθώος, αλλά τι να πω; Είμαι κάπως… παλιομοδίτης και έτσι προτιμώ να ζω τη ζωή μου».

Μπλατ: Το… δώρο που ζήτησε από τον Άγιο Βασίλη

The post Oλυμπιακός: Ο Ντέιβιντ Μπλατ (ξανα)δείχνει τον δρόμο appeared first on SportimeGreece.

Keywords
Τυχαία Θέματα