NBA: Οι Μιλγουόκι Μπακς θα περάσουν, μετά όμως; (vids)

Πολλά και τίποτα. Σε μπόλικη δόση. Οι πρώτες οκτώ αναμετρήσεις στην… αποστειρωμένη Φλόριντα για τα πλέι οφ του NBA ολοκληρώθηκαν. Και μας δίδαξαν πολλά. Και τίποτα.

Για πρώτη φορά, μετά από 17 χρόνια, τα δύο Νο1 σε Ανατολή και Δύση ξεκίνησαν με ήττα. Οι Μιλγουόκι Μπακς και οι Λος Άντζελες Λέικερς. Η πιο πρόσφατη φορά που ένα Νο1 έμεινε εκτός από ένα Νο8 δεν είναι μακρινή.

Ήταν το 2012, όταν οι Μπουλς αποκλείστηκαν από τους Σίξερς (4-2). Σε εκείνη την αποφράδα σειρά, όπου τραυματίστηκε για πρώτη φορά ο

Ντέρικ Ρόουζ.

30.000 live παιχνίδια κάθε μήνα, αμέτρητα στοιχήματα

+21 Παίξε υπεύθυνα

Από τότε πέρασαν επτά σειρές πλέι οφ. Σε ανατολή και Δύση. Και τα Νο1 προκρίθηκαν, εύκολα ή δύσκολα.

Πόσες είναι οι πιθανότητες να πέσουν θύματα έκπληξης και οι δύο; Μηδαμινές. Πόσες είναι οι πιθανότητες να μείνει εκτός ο ένας από τους δύο; Αρκετές.

Οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν την πιο εύκολη σειρά. Σε σχέση με τους Λέικερς. Το Ορλάντο και πέρσι ξεκίνησε με… σπάσιμο της έδρας, απέναντι στους μετέπειτα πρωταθλητές Ράπτορς και μετά έχασε τέσσερα ματς στη σειρά (4-1).



Οι Μπακς έχουν πρόβλημα. Είναι φανερό. Μοιάζουν να μην έχουν αυτή την… καταστρεπτική μανία της κανονικής περιόδου, πριν τη διακοπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκαλύψεις στο NBA: «Συνευρέθηκα με 7 παίκτες των Σανς ταυτόχρονα» (vid)

Στο Ορλάντο λειτουργούν σε δεύτερη ταχύτητα. Φαίνεται στο παιχνίδι τους. Στα προηγούμενα ματς διέλυαν τον καθένα με ευκολία. Και ο Αντετοκούνμπο έκανε… πάρτι. Όχι πως δεν κάνει πια, αλλά δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο.

Μιλγουόκι Μπακς: Το πρόβλημα στην άμυνα και τη διάθεση

Γενικότερα, οι Μπακς δεν μοιάζουν… πωρωμένοι. Και δεν έχουν διάθεση να παίξουν άμυνα. Και όταν τα τρίποντα δεν βοηθούν, θα υπάρχει πρόβλημα.

Στη σειρά με το Ορλάντο δεν θα γίνεται συνέχεια αυτό. Υπάρχει διαφορά ποιότητας. Όχι επειδή ο Γιάννης είναι… δικός μας. Υπάρχει. Και θα φανεί.

Το πρόβλημα θα εμφανιστεί, αν δεν αλλάξει κάτι, στις επόμενες σειρές. Μετά περιμένει το Μαϊάμι ή η Ιντιάνα και πιο μετά οι Ράπτορς ή οι Σέλτικς.

Η κορυφαία άμυνα στο NBA δέχτηκε 122 πόντους από το Ορλάντο, σε… μόλις 107 κατοχές! Άμυνα μηδέν, δηλαδή.

Και όχι μόνο. Ο Τέρενς Ρος, στα τελευταία λεπτά του αγώνα, κατάφερε να βάλει δύο καρμπόν καλάθια. Με ελάχιστη πίεση από την άμυνα των Μπακς.

Και να ήταν μόνο αυτό; Από τους Μάτζικ έλειπαν σημαντικοί παίκτες (βλέπε Γκόρντον, Κάρτερ Γουίλιαμς, Μπάμπα, Αϊζακ).

Αν αυτό δεν διορθωθεί, το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο, απέναντι σε ποιοτικότερες ή πιο αδυσώπητες ομάδες.

Η ήττα από το Ορλάντο έκανε τους Μιλγουόκι Μπακς τη 13η ομάδα που χάνει – όντας Νο1 – από το Νο8. Λίγο πιο μετά οι Λέικερς έγιναν η 14η.

Εννιά φορές στις προηγούμενες δώδεκα περιπτώσεις προκρίθηκε το Νο1.

Είναι όμως αρκετό;

Όσο για τους Λέικερς; Οι Μπλέιζερς σίγουρα δε μοιάζουν με ομάδα στην 8η θέση. Στο πρώτο ματς ήταν αποφασισμένοι. Έπαιξαν άμυνα και περιόρισαν τους πάντες, εκτός από τον ΛεΜπρόν και τον Ντέιβις. Αν αυτό είναι αρκετό και δείγμα στρατηγικής, θα φανεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Λέικερς ήταν το μακρινό σουτ. Μόλις 35% στα σουτ και ένα αποκαρδιωτικό 15.6% στα τρίποντα. Μπορεί να επαναληφθεί; Αν ναι, τότε οι Λέικερς είναι καταδικασμένοι, τουλάχιστον απέναντι σε αυτούς τους Μπλέιζερς.

Το πιο μπελαλίδικο αντάμωμα ανάμεσα στο Πόρτλαντ, το Μέμφις και το Σαν Αντόνιο, που θα μπορούσε να τους τύχει.

Αλλά ακόμη βρισκόμαστε στο πρώτο ματς. Κανείς δεν αποκλείστηκε και κανείς δεν προκρίθηκε μετά από ένα ματς.

Έτσι και αλλιώς, μετά από διακοπή πέντε μηνών όλα πάνε.. περίπατο. Και μένει μόνο το τώρα.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ SPORTIME ONLINE

Το άρθρο NBA: Οι Μιλγουόκι Μπακς θα περάσουν, μετά όμως; (vids) εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα