Motogp: Ποιος θα αντικαταστήσει τον Aleix Espargaro στην Aprilia;

Motogp Espargaro Aprilia:  Μετά την ανακοίνωση του Aleix Espargaro σχετικά με την απόσυρσή του από τους αγώνες το 2025, ποιος αναβάτης θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει στην Aprilia;

Ένα από τα βασικά στοιχεία της μεταγραφικής αγοράς για τη σεζόν MotoGP 2025 βασίστηκε στην απόφαση του Aleix Espargaro εάν θα συνεχίσει ή όχι να παίζει με την Aprilia, καθώς το συμβόλαιό του έληγε

στο τέλος της σεζόν του 2024.

Η είδηση ​​έγινε γνωστή την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που διοργάνωσε ο Ισπανός οδηγός, κατά την οποία ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί μετά το Grand Prix της Βαλένθια.

Το εργοστάσιο Noale είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά στο grid, η θέση που εκκενώθηκε στην επίσημη ομάδα είναι φυσικά πολύ περιζήτητη και πολλά ονόματα εμφανίζονται για να αντικαταστήσουν το Νο. 41.

Motogp Espargaro Aprilia:  Χόρχε Μάρτιν

Ένας μεγάλος φίλος του Aleix Espargaro, ο Jorge Martín παρουσιάζεται ως ο Νο 1 υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον δεύτερο. Αυτήν τη στιγμή ψάχνω για θέση σε μια εργοστασιακή ομάδα, δεν επιθυμώ να υπογράψω για άλλη μια χρονιά στην Pramac Racing.

Αν δεν είναι μυστικό ότι η πρώτη του επιλογή παραμένει να παραμείνει στη Ducati, η θέση που εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη μαζί με τον Francesco Bagnaia αμφισβητείται αυτή τη στιγμή μεταξύ του ίδιου, του Marc Marquez και του Enea Bastianini.

Σε περίπτωση που ένας από τους άλλους δύο επρόκειτο να καταλήξει σε συμφωνία με το εργοστάσιο της Μπολόνια, μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα της Aprilia θα ήταν ιδανική για να καλύψει τις απαιτήσεις τους, ενώ η πόρτα φαίνεται κλειστή στην KTM και ότι επί του παρόντος δεν συμμετέχουν ιαπωνικά εργοστάσια .

Ο Νο 89 μίλησε για αυτό το θέμα αμέσως μετά την ανακοίνωση του συμπατριώτη του και δεν έκρυψε ότι συζήτησε με την Aprilia.

« Υπάρχουν πολλές επιλογές στη διάθεσή μου για το μέλλον», εξηγεί ο Martin. Καταλαβαίνω ότι η Ducati παίρνει το χρόνο της και νομίζω ότι η επιλογή τους έχει γίνει και ότι οι επερχόμενοι αγώνες δεν θα αλλάξουν το αποτέλεσμα της απόφασής τους. 

Είμαι κολακευμένος που πολλές ομάδες ενδιαφέρονται για εμένα. Δεν ξέρω ακόμα τι θα γίνει, αλλά θα συνεχίσω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου σε κάθε αγώνα », καταλήγει ο αρχηγός του πρωταθλήματος.

Marc Marquez ή Enea Bastianini

Motogp Espargaro Aprilia:  Για τους ίδιους λόγους με τον Χόρχε Μάρτιν, καθένας από τους δύο άντρες θα μπορούσε να βρει καταφύγιο στην Aprilia, αν δεν είχε οριστεί από την Ducati για να υποστηρίξει τον Francesco Bagnaia στην εργοστασιακή ομάδα.

Σε περίπτωση που χάσει την τρέχουσα θέση του, κάποιοι εικάζουν επίσης ότι ο Ενέα Μπαστιανίνι θα μπορούσε να επιστρέψει στην Γκρεσίνι, αντικαθιστώντας τον Μαρκ Μάρκες.

Προσέξτε να μην ξεχνάτε ότι ο νεαρός Fermin Aldeguer, ο οποίος υπέγραψε με τη Ducati για το 2025 στην αρχή της σεζόν, δεν έχει ακόμα θέση σε ομάδα, αν και τον περιμένουν έντονα στην Pramac Racing.

Μάρκο Μπεζέκι

Motogp Espargaro Aprilia:  Εκτός από αυτές τις επιλογές, καθένας από τους δεκαέξι οδηγούς των οποίων το συμβόλαιο λήγει στο τέλος του 2024 θα μπορούσε να βρει ενδιαφέρον να ενταχθεί στις τάξεις της Aprilia για να καλύψει το κενό που άφησε η Espargaro.

Έτσι, ένας οδηγός όπως ο Marco Bezzecchi μπορεί να θέλει να φύγει από την ομάδα VR46 για να δοκιμάσει την περιπέτεια μαζί με τον Maverick Vinales. Όπως και ο πρώην συμπαίκτης του, Λούκα Μαρίνι, που έφυγε για τη Honda στο τέλος της σεζόν του 2023 με στόχο να δεσμευτεί σε ένα μακροπρόθεσμο έργο με το ιαπωνικό εργοστάσιο.

Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρο ότι η απόφαση που θα πάρουν οι Reds θα βοηθήσει να ξεμπλοκάρει λίγο περισσότερο η κατάσταση στη μεταγραφική αγορά ενόψει της σεζόν του 2025 και αυτό δεν πρέπει να αργήσει, όπως έχει ήδη αναφερθεί σε αρκετές περιπτώσεις από τους Διευθυντής της Ducati, Gigi Dall’Igna.

Υπενθυμίζουμε ότι οι μόνοι οδηγοί που έχουν ήδη συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν είναι:

– Brad Binder – KTM (2026)
– Francesco Bagnaia – Ducati (2026)
– Fermin Aldeguer – Ducati (2026)
– Johann Zarco – Honda (2025)
– Luca Marini – Honda (2025)
Pedro Acosta – KTM

Δες πρώτος όλη την επικαιρότητα της μηχανοκίνησης στο Engine Power

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Motogp, Ποιος, Aleix Espargaro, Aprilia,Motogp, poios, Aleix Espargaro, Aprilia