MotoGP Gresini: Η υπογραφή του Márquez; Ακόμα μου φαίνεται εξωπραγματικό

22:33 9/1/2024 - Πηγή: Sportime

MotoGP Gresini: Η Nadia Padovani, αφεντικό της Gresini Racing, μιλάει για την άφιξη του Marc στην ομάδα και πιστεύει στις πιθανότητές του: «Είδα αυτό το μικρό χαμόγελο στο πρόσωπό του και είπα στον εαυτό μου: «Εντάξει, πάμε».

Η Gresini Racing αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της. Και μακριά από το να είναι αγχωμένοι, πάνε με τα πάντα. Η ιταλική ομάδα είναι σοβαρή το 2024 γιατί, με ένα σχήμα ελίτ, δεν βάζει όρια και θα επιδιώξει να μπει στη μάχη για τον τίτλο. Μετά τη βόμβα που έδωσαν στα τέλη της περασμένης

χρονιάς, ο Marc Márquez θα είναι, χωρίς αμφιβολία, ο κορυφαίος μάνατζερ (και αγαπημένος πολλών) που θα παλέψει για αυτό που θα ήταν το πρώτο στέμμα της ομάδας του Fausto Gresini στο MotoGP. Τώρα με επικεφαλής τη σύζυγό του, Nadie Padovani, ο Ιταλός δεν πτοείται από τα ανώτερα στελέχη της Ducati επειδή, παρά το γεγονός ότι ο οίκος Borgo Panigale δεν ήταν πολύ ευχαριστημένος με την ιδέα να έχει έναν γίγαντα σαν τον Márquez στο εργοστάσιο . κωφεύει και προχώρησε στην υπογραφή. Τώρα, μετά τις δοκιμές προετοιμασίας, ο Ισπανός ξαναβρίσκει το χαμόγελό του αφού δοκίμασε ποια θα είναι η νέα του μοτοσυκλέτα, μια Desmosedici που κληρονόμησε από τον Johann Zarco.

    

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor Festival

MotoGP Gresini: «Υπάρχουν στιγμές που μου φαίνεται ακόμα εξωπραγματικό», εξομολογείται ο Padovani σε μια συνομιλία με τη La Gazzetta dello Sport , στην οποία ορίζει την υπογραφή του Marc Márquez ως «μια καλή πρόκληση» για την ιταλική ομάδα στον στόχο της να είναι συνεπής. τη νίκη για να παλέψει για το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Δεν είχε συμβεί ποτέ κάποιος σαν κι αυτόν, οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, να αποφασίσει να αγωνιστεί για μια ανεξάρτητη ομάδα », θυμάται, πριν ενημερώσει τους μεγάλους αντιπάλους του, γιατί η Gresini Racing είναι πολύ σοβαρή το 2024. Θα παρουσιάσουν τη νέα τους ομάδα στις 20 Ιανουαρίου, όπου ο Ισπανός θα επιδείξει για πρώτη φορά τα νέα του χρώματα, δίπλα στον αδερφό του, με τον οποίο θα μοιραστεί ξανά ομάδα, αν και αυτή τη φορά κάτω από την ομπρέλα της Ducati (παλαιότερα ήταν στη Repsol Honda, στο 2020). «Δεν ξέρω πώς να κερδίζω, αλλά παλεύοντας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ναι, το περιμένω από κάποιον σαν αυτόν», επισημαίνει η χήρα του Fausto Gresini.

Και οι αισθήσεις μετά τις δοκιμές της Βαλένθια άφησαν μια πολύ καλή γεύση στο στόμα της δομής, αλλά ο διευθυντής της ξέρει ότι δεν θα είναι εύκολο να παλέψεις για το στέμμα του MotoGP. Κυρίως, επειδή οι μεγάλοι αναβάτες του Ιταλού κατασκευαστή θα συνεχίσουν να είναι πολύ παρόντες στον αγώνα: «Είναι σαφές ότι ο Bagnaia είναι ένας πολύ δυνατός αναβάτης, γνωρίζει πολύ καλά τη μοτοσυκλέτα και έχει μεγαλώσει πολύ τα τελευταία χρόνια». Αλλά και ο δευτεραθλητής στον κόσμο, Jorge Martín: «Είναι άλλος σε αυτό το επίπεδο (όπως ο Pecco) και οδηγεί τη Ducati με θεαματικό τρόπο. Ο Bezzecchi αναπτύσσεται καλά και γρήγορα. Θα έλεγα λοιπόν ότι η κατάκτηση του Μουντιάλ δεν θα είναι τόσο προφανής, αλλά θα προσπαθήσουμε». Προς το παρόν, τα πρώτα λόγια του Márquez για τη Ducati δίνουν μεγάλη ελπίδα να ονειρευτεί κάτι μεγάλο και, όπως είπε ο ίδιος, «είναι στα χέρια μου», να επιστρέψει στο μονοπάτι της επιτυχίας που λαχταράει. «Μπορούσα να προσαρμοστώ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο γιατί ένιωσα αμέσως πολύ καλά. Υπάρχει πολύ «συναίσθημα» και ήρθε η ώρα χωρίς να το ψάξω υπερβολικά», εξήγησε ο Marc για τις αισθήσεις του με το «πρωταθλητή μοτοσυκλέτα».

Η νέα εφαρμογή ταξί που τα σπάει… Taxi.gr με τρία κλικ, έχεις ταξί! Γιατί η υδροβολή πλοίων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο στη συντήρηση; Ποιοι οι κίνδυνοι στο περιβάλλον;Motor Festival : Έκθεση αυτοκινήτου και Test Drive στο MEC ΠαιανίαςMotor Festival: Έκθεση μοτοσυκλέτας και Test Ride στο MEC ΠαιανίαςΕλπίζουν να διατηρήσουν τον Marc

MotoGP Gresini: Η Nadia Padovani αφηγείται πώς ήταν η πρώτη μέρα συνεργασίας με τον Marc, ο οποίος είχε όλη της την προσοχή καθώς μπήκε σε μια νέα εποχή με τη Ducati, μετά από μια δεκαετία σχέσης με τη Honda: «Συστήθηκε στην ομάδα με ήρεμο και ταπεινό τρόπο. Περιμένει κανείς ποιος ξέρει τι από κάποιον που έχει κερδίσει πολλά, αλλά ήταν ακριβώς το αντίθετο. Στην πραγματικότητα, ήταν έστω και λίγο ταραγμένος, πρόθυμος να ανέβει». Και αυτές οι επιθυμίες ξεπέρασαν τους τοίχους του κουτιού, γιατί η πόρτα του ήταν γεμάτη από κόσμο που περίμενε να δει το μεγάλο του ντεμπούτο με τους Desmosedici και στο οποίο, εκτός από τον Τύπο και τους οπαδούς, ήταν παρόντες και εργαζόμενοι από άλλες ομάδες. Όλοι περιμένουν το ίδιο πράγμα: την πρώτη αντίδραση του Marc όταν επέστρεψε στο γκαράζ του. Ως μάνατζερ της ομάδας, ο Ιταλός είδε εκείνη τη στιγμή που ο παγκόσμιος πρωταθλητής ενθουσιάστηκε ξανά: «Ήμουν στα πιτ και περίμενα να βγάλει το κράνος του μετά την πρώτη εκκίνηση, ήθελα να δω την πρώτη έκφραση όταν κατέβηκε. μοτοσυκλέτα. Είδα αυτό το μικρό χαμόγελο στο πρόσωπό του και είπα, «Εντάξει, πάμε».

«Ήταν πολύ χαρούμενος και επίσης προτίμησε να σταματήσει μια ώρα νωρίτερα για να μην ρισκάρει», αποκαλύπτει, ευχαριστημένη με τον νέο της αναβάτη που, «θέλει να επιστρέψει στο παιχνίδι μετά από δύσκολα χρόνια λόγω του προβλήματος του βραχίονα και επιστρέψει με μια δύσκολη μοτοσυκλέτα που δεν του επέτρεπε πλέον σίγουρα αποτελέσματα». «Έπεσε πολλές φορές. Ωστόσο, δεν σταμάτησε ποτέ να προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό», προσθέτει ο Padovani, ο οποίος, ακόμα περιμένοντας να δει πώς θα προσαρμοστεί ο Marc στη Ducati με τις δοκιμές Sepang και Qatar, θα προσπαθήσει να παλέψει για να διατηρήσει τον Marc στην ομάδα του πέρα ​​από αυτήν την εκστρατεία. “Θα δούμε. Μου αρέσουν πολύ οι πιλότοι, προσπαθώ πάντα να τους δίνω το καλύτερο. Σίγουρα θα φιλοδοξεί για επίσημη ομάδα, αλλά υπάρχει χρόνος να δούμε τι θα γίνει», λέει με ελπίδες και πολλές αμφιβολίες γιατί το 2025 είναι πολύ μακριά όταν το 2024 μόλις καλωσορίστηκε.

ΠΡΩΤΑ ΛΟΓΙΑ: Ο Marc Marquez ανοίγει το ντεμπούτο του στην Gresini Ducati

MotoGP Gresini: Μιλώντας στο ισπανικό DAZN, ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αποκαλύπτει επιτέλους τα πάντα για την εντυπωσιακή του επίδοση στο τεστ στη Βαλένθια

Ήταν το πιο πολυαναμενόμενο ντεμπούτο στο MotoGP για πάνω από μια δεκαετία. Μετά από 11 σεζόν σε μια Honda, ο Marc Marquez κούνησε το πόδι του πάνω από μια Ducati για πρώτη φορά στο Valencia Test τον Νοέμβριο.

Ο Ισπανός θα έπαιρνε πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από τον χρόνο του γύρου του, αλλά αύξησε τη διαφημιστική εκστρατεία για το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2024 τερματίζοντας την ημέρα τέταρτη συνολικά και λιγότερο από δύο δέκατα μακριά από την πρώτη θέση.

Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν μπορούσε συμβατικά να μιλήσει δημόσια εκείνη την εποχή, αλλά τώρα έχει μιλήσει για πρώτη φορά για το ντεμπούτο του στην Ducati με την ισπανική DAZN.

“Ήμουν νευρικός και υπήρχαν πεταλούδες στο στομάχι μου”, ξεκίνησε   ο Marquez στην αποκλειστική συνέντευξη με τον Ισπανό συνεργάτη εκπομπής του MotoGP. “Αν και είμαι στο πρωτάθλημα για πολλά χρόνια, ήταν μια μεγάλη αλλαγή. 

“Αλλά μετά έμεινα ήρεμος, χαλαρός. Έκανα τη μέρα ήρεμη και χαλαρή προσπαθώντας να καταλάβω τα πάντα με τη νέα μου τεχνική ομάδα και με τη νέα μου μοτοσυκλέτα. Στο τέλος, πηδάς στη μοτοσυκλέτα του Πρωταθλητή, οπότε είναι στα χέρια σου . 

MotoGP Gresini: “Ήταν μια μέρα προσαρμογής, κυρίως στη θέση στο ποδήλατο. Αλλάξαμε κάποια πράγματα γιατί σε ορισμένους τομείς δεν ένιωθα εντελώς άνετα, αλλά η ταχύτητα ήταν εκεί. Καταλάβαινα το ποδήλατο και πώς να διαχειριστώ τα πράγματα. Ακόμα έχουν πολλά να μάθουν, ίσως όχι για να πηγαίνουν πιο γρήγορα, αλλά για να είναι πιο συνεπείς και πολύ πιο ασφαλείς».

Το #93 διερευνήθηκε για τις διαφορές και τις ομοιότητες με το RC213V της Honda, αλλά αρνηθήκαμε να μοιραστούμε τις σκέψεις του για το θέμα: “Δεν μου αρέσει να συγκρίνω μοτοσυκλέτες, ειδικά στο κοινό. Είναι μια διαφορετική μοτοσυκλέτα, με διαφορετικό στυλ οδήγησης. Πηδάτε πάνω στη μοτοσυκλέτα του Champion και είναι στα χέρια σας γιατί πολλοί αναβάτες πηγαίνουν γρήγορα πάνω της.

“Μπορούσα να προσαρμοστώ γρηγορότερα από το αναμενόμενο γιατί ένιωσα αμέσως πολύ καλά. Υπήρχε μια καλή αίσθηση και ο χρόνος του γύρου ήρθε χωρίς να το ψάξω πολύ. Στο τέλος της ημέρας, μπορέσαμε να βάλουμε νέα μαλακά ελαστικά και εγώ ένιωθε επίσης καλά.

“Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να καταλάβω σε επίπεδο θέσεων και επικοινωνίας με την ομάδα. Είναι λογικό γιατί δουλεύω με την ίδια ομάδα έντεκα χρόνια, αλλά με έχουν δεχτεί πολύ καλά. Είναι όλα πολύ ευχάριστα και αυτό με βοηθά να είμαι πιο χαλαρός.”

Μπορείτε να δείτε τον Marquez να αποκαλύπτει τη ζωντάνια του για το 2024 δίπλα στον αδερφό του Alex στις 20 Ιανουαρίου εδώ στο MotoGP.com, όταν η ομάδα της Gresini Racing παρουσιάζει επίσημα τη νέα της σύνθεση.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1: Ο Μαξ Φερστάπεν δεν έχει κάτσει ούτε λεπτό στις χειμερινές διακοπέςMichael Schumacher F1: Η κατάσταση του είναι τόσο τραγική που δεν θα το ευχόσουν ούτε στον χειρότερο εχθρό σουMotoGP Marquez: «Δεν σκέφτομαι να ταιριάξω με τον Rossi»Μεγάλη πρόταση βόμβα από το εξωτερικό για το Motor Festival

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
motogp, motogp, υπογραφη, test drive, άφιξη, ducati, νέα, motor, festival, real, game, superman, honda, ταξι, taxi, test, drive, ride, λογια, marquez, τεστ, valencia, στυλ, μαξ, schumacher, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, θεμα εκθεσης 2012, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, μουντιαλ 2014, ξανα, επιθυμιες, ποδηλατο, το θεμα, θεμα, πρωτοσελιδα, τα νεα, τεστ, χρωματα, ωρα, ducati, game, honda, qatar, real, test, αρθρο, αμφιβολιες, άφιξη, βομβα, γεγονος, γευση, δεκατα, δειτε, ευκολο, ειπε, υπαρχει, εκθεση, εκκινηση, εκστρατεια, εκφραση, ελαστικα, ελπιδα, εποχη, ιδεα, ιδια, ιδιο, υπηρχαν, ισπανικο, κυπελλο, λογια, μακρια, μαξ, μικρο, μοτοσυκλετες, νικη, ομαδα, παντα, οικος, οκτω, ομπρελα, πιθανοτητες, πορτα, σεζον, σιγουρα, συζυγο, σκεψεις, στυλ, στομα, τρια, φορα, χαμογελο, χηρα, χρονος, αφεντικο, drive, εφαρμογη, festival, marquez, μουντιαλ, taxi, ομαδες, παιχνιδι, ride, schumacher, superman, test drive, θεματα, valencia, motor, χερια
Τυχαία Θέματα