MotoGP Aprilia: Η Aprilia χρειάζεται «καλύτερη μοτοσυκλέτα» επειγόντως

MotoGP Aprilia: Η Aprilia πιστεύει ότι χρειάζεται μια «καλύτερη μοτοσυκλέτα» προκειμένου να αποκτήσει ισχυρότερη θέση στην αγορά αναβατών MotoGP για το 2025.

Η Aprilia ανέβηκε σταδιακά τη σειρά στο MotoGP τις τελευταίες σεζόν, καθιστώντας την ελκυστικό στόχο για τους αναβάτες, καθώς σχεδόν ολόκληρο

το grid φτάνει στο τέλος του διετούς κύκλου συμβολαίων τους μετά το 2024.

Ο Fabio Quartararo έχει συνδεθεί με την Aprilia τις τελευταίες εβδομάδες εν μέσω συνεχιζόμενων απογοητεύσε ων με τη Yamaha και ο πρωταθλητής του 2021 παραδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι συνομιλούσε με πολλούς κατασκευαστές σχετικά με το πού θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν.

Ωστόσο, η Aprilia πιστεύει ότι πρέπει να φέρει περισσότερες εξελίξεις στο RS-GP προκειμένου να προσελκύσει ένα αστέρι υπογραφής, καθώς παραδέχτηκε ανοιχτά ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στην αγορά αναβατών για να ολοκληρώσει τη σειρά της για το 2025.

MotoGP Aprilia:  Ερωτηθείς εάν υπήρξε κάποια επαφή μεταξύ του Quartararo και της Aprilia, ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής μάρκας Massimo Rivola είπε: «Πρώτα από όλα, είμαστε χαρούμενοι για τους τέσσερις αναβάτες μας, αλλά επίσης δεν κοιμόμαστε ειλικρινά.

«Οπότε πρέπει να ελέγξουμε ποια είναι η κατάσταση στην αγορά και θα δούμε.

«Η προτεραιότητα είναι να έχουμε ένα καλύτερο ποδήλατο, τότε θα είμαστε πιο δυνατοί στην αγορά».

Ο Quartararo αποκάλυψε στην Πορτογαλία ότι θα κάνει μια κλήση για το μέλλον του στο MotoGP «αρκετά γρήγορα», λέγοντας «Δεν θα περάσω μήνες» για να αποφασίσω αν θα παραμείνω στη Yamaha ή θα μετακομίσω σε άλλο κατασκευαστή.

MotoGP Aprilia:  Αλλά ο Rivola κατέστησε σαφές ότι η Aprilia δεν θα βιαστεί να ολοκληρώσει τη σειρά αναβατών στις εργοστασιακές της ομάδες και τις ομάδες Trackhouse, τονίζοντας ότι εστίασε στις βελτιώσεις απόδοσης.

«Πιστεύω ότι θα πάρουμε χρόνο», είπε. «Δεν έχουμε βιασύνη. Δεν έχω εμμονή να επιλέγω αναβάτες, έχω μεγαλύτερη εμμονή με το να έχω καλύτερη μοτοσυκλέτα».

Το τρέχον ρόστερ της Aprilia περιλαμβάνει το εργοστασιακό δίδυμο Aleix Espargaro και Maverick Vinales καθώς και τους αναβάτες Trackhouse Miguel Oliveira και Raul Fernandez, με όλους εκτός από τον τελευταίο να οδηγούν επί του παρόντος RS-GP προδιαγραφών 2024.

Ο Espargaro είναι ένας από τους βασικούς λίθους του έργου MotoGP της Aprilia και είναι πιθανό να λάβει επέκταση συμβολαίου εάν επιλέξει να παρατείνει την καριέρα του, ενώ οι πιθανότητες του Vinales να μείνει στο εξωτερικό έχουν ενισχυθεί από τη νίκη του στο σπριντ στην Πορτογαλία.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το νέο επίσημο Βιντεοπαιχνίδι MotoGP24 θα είναι διαθέσιμο στις 2 ΜαΐουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;Το Ράλι των Καναρίων Νήσων θα συμμετάσχει στο WRC το 2025MotoGP: Ο Márquez απολαμβάνει τον Acosta και τον βλέπει ως “νούμερο ένα στον κόσμο”

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα