Lockdown: ΧΑΜΟΣ! Ανοίγουν κομμωτήρια, πάρκα, αλλάζει και το ωράριο τα Σαββατοκύριακα

Lockdown: Στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής (19/3) αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης σχετικά με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν για την πανδημία.

Lockdown: Σύμφωνα με όσα προκύπτουν υπάρχει η πιθανότητα τα κομμωτήρια να ανοίξουν και πάλι από το Σάββατο (20/3), αλλά και γενικότερα η εφαρμογή μιας σειράς μέτρων προκειμένου να πάρουν ανάσα οι επιχειρήσεις και οι Έλληνες πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό νωρίτερα σήμερα (Παρασκευή 19/3)

πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων οι οποίοι και ανέλυσαν το ενδεχόμενο της «χαλάρωσης» των μέτρων κατά του COVID-19.

Σκοπός της Κυβέρνησης είναι προκειμένου να έχουμε πιο αποδοτικά αποτελέσματα και παράλληλα να τονωθεί η αγορά το λιανεμπόριο, αλλά και άλλες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής που έχουν επιβαρυνθεί από το πολύμηνο lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συμφώνησε να παραταθεί η κυκλοφορία των πολιτών ως τις 9 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο, αντί της ώρας 7 μ.μ. που ίσχυε τον τελευταίο μήνα. Ωστόσο, οι ειδικοί εισηγούνται να παραμείνει σε ισχύ ο περιορισμός των μετακινήσεων αποκλειστικά εντός του δήμου κατοικίας.

Σε ο,τι αφορά τις εκκλησίες θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τμ, ενώ προβλέπεται να υποβάλλονται σε τεστ οι ιερείς, οι ψάλτες και οι νεωκόροι. Αυτά θα ισχύσουν για τις λειτουργίες κατά τους Χαιρετισμούς, την Κυριακή της Ορθοδοξίας και για την 25η Μαρτίου. Αλλες μέρες δεν θα λειτουργούν οι χώροι λατρείας.

Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τους αρχαιολογικούς χώρους ( που αναμένεται να ανοίξουν από τη Δευτέρα), τις επισκέψεις σε πάρκα και τη δραστηριότητα του ψαρέματος, οι ειδικοί εισηγούνται η μετακίνηση να επιτρέπεται εντός του δήμου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανό να εισηγηθούν οι ειδικοί άνοιγμα των κομμωτηρίων από αύριο.

Εν μέσω εκατέρωθεν ενστάσεων οι επιστήμονες αναζήτησαν την χρυσή τομή προκειμένου να παραδώσουν στην κυβέρνηση την εισήγησή τους, ώστε οι αποφάσεις να ανακοινωθούν σήμερα στις 19:00 τελικά (αρχικά υπήρχε ενημέρωση για τις 18:30), αντί για τις 18.00 κατά τα ειωθότα, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊού.

Εκτός από την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, τα ημερήσια κρούσματα και την κατάσταση στα νοσοκομεία, σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστό και το πλαίσιο που θα τεθεί από αύριο σε ισχύ και θα αφορά στην αλλαγή των υφιστάμενων μέτρων του lockdown.

Την ενημέρωση θα κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος ο οποίος θα αναφερθεί και στο συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Την ίδια ώρα, παρά τα όσα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας και αφορούν στα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση, υπάρχουν επιστήμονες που διατυπώνουν ενστάσεις φοβούμενοι πως η λεγόμενη «βαλβίδα αποσυμπίεσης» για την κόπωση των πολιτών θα θεωρηθεί από ορισμένους αφορμή για αύξηση των επαφών και κατ’ επέκταση των κρουσμάτων.

Πηγή protothema.gr

Το άρθρο Lockdown: ΧΑΜΟΣ! Ανοίγουν κομμωτήρια, πάρκα, αλλάζει και το ωράριο τα Σαββατοκύριακα εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα