Lagevrio: «Πράσινο φως» στο χάπι της MERCK για τον Κορονοϊό στη Βρετανία

Κορονοϊός: Άδεια χορηγήθηκε από τις βρετανικές αρχές στο χάπι της Merck, το οποίο θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο με την ονομασία «Lagevrio».

Πρόσφατα διαβάσατε στο Sportime όλα τα τα απαραίτητα στοιχεία για το ποιο είναι το φάρμακο που χτυπάει τον ιό.

Αναλυτικότερα, η Merck δήλωσε ότι η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) χορήγησε άδεια για το φάρμακο με όνομα Lagevrio για ήπια έως μέτρια συμπτώματα Covid.

Η MHRA συνέστησε τη χρήση

του φαρμάκου όσο το δυνατόν πιο σύντομα μετά τη διάγνωση ενός ασθενούς με Covid και μέσα σε πέντε ημέρες από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους Financial Times, η κυβέρνηση της Βρετανίας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα διευκρινίσουν εν ευθέτω χρόνω πώς θα χορηγείται αυτή η θεραπεία κατά της covid-19 στους ασθενείς.

Είναι η πρώτη έγκριση που παίρνει το εν λόγω φάρμακο, το οποίο περιέχει τη δραστική ουσία μολνοπιραβίρη.

Πρόκειται για μια εύκολη στη χορήγηση θεραπεία που μείωσε στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου από Covid-19 για άτομα με ήπια ή μέτρια συμπτώματα, κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών.

Οι ρυθμιστικές αρχές σε ΗΠΑ και ΕΕ αξιολογούν ακόμα το φάρμακο της Merck, για το οποίο έχουν αυξηθεί οι παραγγελίες από τις κυβερνήσεις από τότε που δημοσιεύθηκαν τα θετικά αποτελέσματα της φάσης 3 των κλινικών δοκιμών τον περασμένο μήνα.

Merck’s Covid pill secures green light from UK regulator https://t.co/mC8BIHsnpl

Financial Times (@FT) November 4, 2021

Βαγγέλης Λάσκαρης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα