Joan Mir: Eφιαλτικό το τρέχον MotoGP

Η δύσκολη εφιαλτική χρονιά της Honda τελειώνει και ο Joan Mir ανατρέχει σε όλα τα γεγονότα που βίωσε κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν, που σημαδεύτηκαν από την ανακοίνωση της αποχώρησης του γείτονά του στο γκαράζ.

Σε δυσκολία στο Honda του το 2023, ο Joan Mir είναι ο οδηγός με τον υψηλότερο αριθμό ατυχημάτων φέτος. Ο τελευταίος οδηγός της Honda στο πρωτάθλημα, ο Ισπανός κέρδισε λιγότερο

από το ένα τρίτο των πόντων του συμπαίκτη του.

Ένα περίπλοκο απόσπασμα που περιγράφει από τη ραγδαία εξέλιξη των μηχανών που δεν τον ευχαριστεί ιδιαίτερα. Την ευκαιρία να δώσει τα συναισθήματά του σχετικά με την κατεύθυνση που παίρνει η πειθαρχία που μερικές φορές δυσκολεύεται να αναγνωρίσει.

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΣυνέντευξη στον Kalle Rovanpera τον διπλό παγκόσμιο πρωταθλητή WRCHalloween F1 vs MotoGP : Πως περνάνε τα παλικάρια μας στις απόκριες;Ταϊλάνδη MotoGP: “Σαν χελώνα!” ο Raul Fernandez

«Δεν μου αρέσει το τρέχον MotoGP », ξεκινά ο Mir σε μια συνέντευξη στο podcast Tutto Gas . Τα πάντα έχουν να κάνουν με την αεροδυναμική και άλλα εξαρτήματα τώρα, μοιάζει όλο και περισσότερο με τη Formula 1 και είναι προφανώς πιο εύκολο για τις μάρκες που καταφέρνουν να προσαρμοστούν.

Joan Mir: Είναι κάτι που αρέσει στους θεατές, αλλά οι οδηγοί δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν αυτή την αλλαγή, συνεχίζει . Θεωρώ ότι υπάρχει πολύ λιγότερο θέαμα. Θα ήθελα πολύ οι μοτοσυκλέτες να επιστρέψουν όπως ήταν παλιά. »

Οι αναβάτες της Honda δεν είναι οι μόνοι που υποφέρουν αυτή τη σεζόν, αφού από την πλευρά της Yamaha, οι μάχες μπροστά είναι επίσης σπάνιες.

«Μίλησα με τον Φάμπιο Κουαρτάραρο , είμαστε δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές και περνάμε μια περίεργη κατάσταση», θυμάται. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι όλοι οι αναβάτες περνούν άσχημα και ότι τώρα είναι η σειρά μας με τις αντίστοιχες μηχανές μας. »

Joan Mir: Τέλος, αν ο Νο 36 εξακολουθεί να μην γνωρίζει το όνομα του μελλοντικού συμπαίκτη του, παραδέχεται ότι μια αποχώρηση από την ομάδα όπως ο Marc Marquez τάραξε τις σκέψεις του κατά τη διάρκεια της σεζόν.

« Δεν εκπλήσσομαι που φεύγει ο Marc Márquez, αλλά νομίζω ότι ο κατασκευαστής της Honda μπορεί να επιστρέψει σε αυτό που ήταν. Στα μέσα αυτής της χρονιάς σκέφτηκα να φύγω, όπως ο Marc, δεν ήμουν ευχαριστημένος. Αλλά μετά αναρωτήθηκα: Θα το μετανιώσω αν σταματήσω; Και ναι, θα το είχα μετανιώσει.

Θα συνεχίσω με το έργο της Honda, το οποίο θα είναι ένα υπέροχο έργο. Νομίζω ότι μπορώ να παραμείνω ανταγωνιστικός. Σκέφτομαι ότι απέτυχα», καταλήγει ο Μιρ.

Η κατάταξη MotoGP 2023 μετά το Grand Prix της Ταϊλάνδης

Joan Mir: Μετά το πέρασμα του MotoGP στην Ταϊλάνδη, το σασπένς είναι και πάλι έντονο όσον αφορά τη μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο. Με ένα χατ-τρικ στο Buriram, ο Jorge Martin κατάφερε να μειώσει σημαντικά τη διαφορά από τον Francesco Bagnaia στο πρωτάθλημα. Το κοντέρ του Ισπανού δείχνει τώρα δεκατρείς μονάδες λιγότερες από αυτό του επίσημου αναβάτη της Ducati.

Μαθηματικά, ο Marco Bezzecchi (310 pts) μπορεί ακόμα να κερδίσει το στέμμα, ωστόσο 79 πόντοι τον χωρίζουν από το προβάδισμα ενώ το καλεντάρι έχει μόνο τρεις συναντήσεις.

Πίσω από τον Brad Binder (249 πόντους), που τοποθετήθηκε στην 4η θέση για πολλά Grand Prix, ο Aleix Espargaro (198 pts) εκμεταλλεύτηκε ένα ικανοποιητικό Σαββατοκύριακο για να περάσει μπροστά από τον Johann Zarco (194 pts).

Ο Fabio Quartararo κερδίζει επίσης μια θέση στην κατάταξη των οδηγών και τώρα είναι μπροστά από τον Jack Miller (144 πόντους) με μια μικρή διαφορά. Μπροστά από τον Γάλλο, ο Λούκα Μαρίνι και ο Μάβερικ Βινάλες απέχουν μόλις 19 και 25 μήκη. Ο αναβάτης της Yamaha, ωστόσο, θα πρέπει να περιμένει περισσότερη συνέπεια από τη μηχανή του για να ελπίζει ότι θα μπορέσει να τα απομακρύνει.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1: Με συνοδεία Bodyguard ο Verstappen στο Mexican GP γιατί κινδυνεύειΣυνεργείο μοτοσυκλετών Mpratakos Drag Factory 40 χρόνια δίπλα σαςF1 GP Μεξικό : Ο Verstappen μπροστά ο Albon κάνει την έκπληξηΜεγάλη πρόταση βόμβα από το εξωτερικό για το Motor Festival

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα