H τέχνη του πολέμου

Ο μεγάλος Κινέζος στρατηγός, Σουν Τζου, έχει αφήσει κληρονομιά το κορυφαίο πολεμικό εγχειρίδιο. «Η Τέχνη του Πολέμου» λέγεται και το έχουν διαβάσει πολλοί. Όχι μόνο στρατηγοί… Θεωρείται άλλωστε στη σύγχρονη εποχή ως ο TOP οδηγός για άσκηση διοίκησης.

Μια από τις βασικές Αρχές ήταν να γνωρίζεις απόλυτα τον αντίπαλό σου, να ξέρεις τις αδυναμίες του και να τις κάνεις ακόμα πιο έντονες.

Προσέξτε τώρα τι γίνεται. Ο Αρης δεν υπογράφει το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ο Γουλιέλμος έχει

ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να βάλει τζίφρα αν ο Αρης δεν πληρωθεί αναλόγως της δυναμικής του brand και της ιστορίας του.

Τι έμαθε η Κόμπρα; Ότι ο δικηγόρος τους έχει πληρωμένους όλους για τη φετινή χρονιά. Παίκτες, προσωπικό, προπονητές. Δεν πολυκαίγεται άμεσα για να πάρει τα λεφτά από την τηλεόραση.

Οσο όμως δεν υπογράφει και «μπλοκάρει» τα χρήματα τόσο δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στον ΠΑΟΚ όπου η κατάσταση με το οικονομικό είναι σοβαρή. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα όλοι είχαν πάρει με το ζόρι ένα μισθό.

Αν δεν μπουν άμεσα χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση. Με απρόβλεπτες συνέπειες. Το είπε άλλωστε προ ημερών και ο προπονητής του δημόσια. Πόσο πιο ξεκάθαρα;

Α ναι. Θα μου πείτε ότι βρήκε χορηγό. Ναι αλλά η Κόμπρα έμαθε ότι θα γίνει… ψιλοπέσιμο στον Γαλατσόπουλο ώστε να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι συμπτωματική η παρουσία χορηγού του ΕΣΑΚΕ και στον ΠΑΟΚ.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ προέρχεται από τον ΠΑΟΚ. Και θα πρέπει ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις να αποδεικνύει πολλά.

Μεγάλη ζημιά έπαθαν στον Παναθηναϊκό με την γαστρεντερίτιδα. Ολοι οι παίκτες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο κάθονταν δίπλα- δίπλα στο αεροπλάνο και δεν ξέρει ποιος… κόλλησε τους άλλους.

Πιο χαλαρά την γλίτωσαν ο Λάσμε, που την έπαθε σε πιο ήπια μορφή κι έμεινε στο σπίτι του αλλά και ο Λεκαβίτσιους που πήγε στο νοσοκομείο, εξετάστηκε και κρίθηκε πως δεν υπήρχε λόγος παραμονής.

Το θέμα είναι ότι πρόκειται για εξαντλητική ασθένεια και κανείς δεν ξέρει πως θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός στον πολύ σημαντικό αγώνα στην Μόσχα κόντρα στην Χίμκι την Παρασκευή (30/11).

Ο Φλεβαράκης πάει στην Ρόδο. Γιατί ο Καστρίτης θα περιμένει. Πιστεύει ότι θα ξαναβρεί σε μια ομάδα κάμποσους από τους παίκτες που είχε και πέρυσι στην Κύμη.

Μόνο που εκεί έχει «στοχεύσει» ένας πολύ πολύ έμπειρος προπονητής και έχει και επιπλέον «όπλα» μαζί του. Απ’ αυτά που σ’ αυτές τις εποχές δεν μπορείς να αρνηθείς με τίποτα.

Με τον Καστρίτη έχουν… ψιλοφορτώσει οι Θεοδώρου στην Κύμη. Γιατί σου λένε «που πας κύριε; Εμείς πέρυσι με 0-6 σε στηρίξαμε, σου πήραμε παίκτες, βγήκες πλέι οφ κι έγινες Ομοσπονδιακός. Τώρα την κοπανάς;». Δεν έχουν και τόσο άδικο.

Η κακία που έβγαλαν από την Κω όταν έμαθαν ότι ο Συμεωνίδης πήγε στην Κύμη δεν περιγράφεται. Μα τι τους έκανε ο άνθρωπος και λένε τόσο άσχημα πράγματα δεξιά κι αριστερά;

Ο Σχίζας έχει δυσαρεστηθεί στον ΠΑΟΚ. Γιατί δεν παίζει. Δεν πληρώνεται κιόλας (όπως όλοι) οπότε μην σας κάνει εντύπωση αν βρεθεί σε άλλη ελληνική ομάδα.

Στα Βόρεια έμαθα ότι είναι δύσκολοι οι καιροί για… Λύκους. Πολύ δύσκολοι… Τόσο πολύ ώστε μέχρι και ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία του ΕΣΑΚΕ έκανε αισθητή την παρουσία του.

Ασε που αν δεν φύγει ο Γιάνκοβιτς τον Δεκέμβριο και φορτωθούν το συμβόλαιό του ως το τέλος της χρονιάς, υπάρχει έντονος προβληματισμός για το πως θα καλύψουν συνολικά το οικονομικό.

The post H τέχνη του πολέμου appeared first on SportimeGreece.

Keywords
Τυχαία Θέματα