Formula 1 Grand Prix Βραζιλίας φήμες και παρασκήνιο

Formula 1 Grand Prix Βραζιλίας : Η σύνοψη ειδήσεων της F1  περιμένει μερικές από τις μεγαλύτερες ιστορίες της ημέρας ενόψει του Grand Prix της Βραζιλίας.

Μπαίνουμε στο τελευταίο Σαββατοκύριακο αυτού του τρέχοντος τρικεφαλιού, με τη F1 να έρχεται στο Σάο Πάολο για την ετήσια αποστολή της στο Ιντερλάγκος.

Με το ένα μάτι στραμμένο στον αγώνα του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Μεξικό και στραμμένο επίσης προς τη Βραζιλία, δείτε όλα τα μεγάλα πρωτοσέλιδα ειδήσεων της F1 της Τετάρτης!

Μπορεί η καταιγίδα του GP της Βραζιλίας να χαλάσει την τελευταία ευκαιρία της Mercedes;

Έχοντας

κερδίσει τον περσινό αγώνα στη Βραζιλία καθώς η Red Bull έδιωχνε την μπάλα, η καλύτερη ευκαιρία της Mercedes να κερδίσει το 2023 είναι πιθανή η εκδήλωση αυτού του Σαββατοκύριακου στο Interlagos.

Στην προεπισκόπηση μας για αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Luke Murphy εξερευνά τα πιθανά φαβορί για ένα χαοτικό Σαββατοκύριακο – και με αυτό να είναι (για άλλη μια φορά!) ένα Σαββατοκύριακο αγώνα Sprint, ενώ η πρόγνωση του καιρού είναι λιγότερο από ευνοϊκή…

Formula 1 Grand Prix Βραζιλίας : «Τα κεφάλια θα μπορούσαν να κυλήσουν» στην Aston Martin κατά την πτώση του 2023

Έχοντας ξεκινήσει τη χρονιά ως μία από τις πιο γρήγορες ομάδες στο grid, η ολίσθηση της Aston Martin στο grid ήταν ιδιαίτερα απότομη και δραματική καθώς ο Fernando Alonso και ο Lance Stroll δυσκολεύονται να κερδίσουν ακόμη και πόντους.

Αυτό ώθησε τον νικητή του αγώνα Le Mans LMP2 του 2015, Richard Bradley, να υποθέσει ότι κάποιο προσωπικό μπορεί να χάσει τη δουλειά του αρκετά γρήγορα το 2024, εάν η κατάσταση δεν αντιστραφεί γρήγορα.

«Θα έχουν έναν σοβαρό, σοβαρό χειμώνα, διαφορετικά πολλοί άνθρωποι θα έχουν τα κεφάλια τους και θα πάρουν μερικά P45 νομίζω», είπε.

«Αν έχετε ακολουθήσει ένα μονοπάτι με μια φιλοσοφία, εκτός και αν αλλάξετε εντελώς τη φιλοσοφία και στη συνέχεια έχετε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν με το να πρέπει να το μάθετε, για να είναι τόσο κακό σε αυτό το στάδιο, έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα .»

Formula 1 Grand Prix Βραζιλίας : Συμμετείχε ο Λιούις Χάμιλτον στην παραίτηση του Μάικ Έλιοτ;

Την Τρίτη, η Mercedes ανακοίνωσε ότι ο πρώην τεχνικός διευθυντής και νυν τεχνικός διευθυντής Mike Elliott αποχωρεί από την ομάδα – οκτώ μήνες μετά τη δική του αξιολόγηση των τεχνικών δυνατοτήτων της ομάδας που οδήγησε τον ίδιο και τον James Allison να αλλάξουν πίσω στους προηγούμενους ρόλους τους.

Με τον Lewis Hamilton να έχει δηλώσει προηγουμένως δυσαρεστημένος με την κατεύθυνση της εξέλιξης της Mercedes και την ιδέα των W13 και W14, ο δημοσιογράφος του Sky Sports Craig Slater έχει προτείνει ότι η επιρροή του Hamilton μπορεί να έπαιξε ρόλο στη λήψη αποφάσεων του Elliott.

«Η αναδιάταξη στη Mercedes τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς να λέμε ότι ο Lewis ήταν αρνητικός με οποιονδήποτε τρόπο το 2022, αλλά υπήρχε μια ευγενική νηφαλιότητα και αυτοσυγκράτηση σχετικά με τον τρόπο που θα μιλούσε», είπε.

«Και νιώθω τώρα, είναι πολύ πιο μπροστά και πάλι. Νομίζω ότι αισθάνεται ότι ναι, τα δομικά στοιχεία και οι σωστοί άνθρωποι είναι στη θέση τους, όσον αφορά το πού πηγαίνει η εξέλιξη του αυτοκινήτου.

«Αυτό το μικρό απόσπασμα που έκανα ήταν σχεδόν, σε σχέση με τον Mike Elliott, ή τους μηχανικούς που θέλουν να ακολουθήσουν διαφορετικό δρόμο από το είδος της διαδρομής της Red Bull που έχει υιοθετήσει τώρα η Mercedes.

«Αλλά καταλαβαίνεις το νόημα, ο Lewis αισθάνεται ότι τουλάχιστον το σωστό προσωπικό βρίσκεται στα σωστά σημεία με τον Allison στο προβάδισμα».

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΣυνέντευξη στον Kalle Rovanpera τον διπλό παγκόσμιο πρωταθλητή WRCHalloween F1 vs MotoGP : Πως περνάνε τα παλικάρια μας στις απόκριες;Ταϊλάνδη MotoGP: “Σαν χελώνα!” ο Raul Fernandez

Formula 1 Grand Prix Βραζιλίας : Ο Fernando Alonso «το πιο πιθανό» είναι να συνεχίσει με την Aston Martin, παρά τις φήμες

Μια φήμη που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι ότι ο Fernando Alonso θα μπορούσε να πάει στη Red Bull ή ίσως ακόμη και να αποσυρθεί από τη F1 λόγω της απαισιοδοξίας για την κατεύθυνση της μαχόμενης Aston Martin.

Με πηγές να αναφέρουν στο PlanetF1.com ότι μια μετακόμιση στη Red Bull δεν είναι στα χαρτιά, ο Σλέιτερ είχε επίσης άποψη για το τι θα μπορούσε να κάνει ο Αλόνσο την επόμενη χρονιά – ιδιαίτερα από τη στιγμή που εικάζεται ότι ο Λόρενς Στρολ σκέφτεται να πουλήσει.

«Είναι τόσο απαισιόδοξος για την Άστον την επόμενη χρονιά που μπορεί να μην συνεχίσει;» αυτός είπε.

«Από όσο καταλαβαίνω, η όρεξη για την Aston Martin να συνεχίσει με τον Alonso είναι ακόμα πολύ δυνατή, ούτε καταλαβαίνω ότι υπάρχει προοπτική ο Lawrence Stroll να πουλήσει και να σταματήσει, κάτι που ήταν μια δημοφιλής γραμμή διαδικτυακής εξερεύνησης.

«Οπότε πιστεύω ότι πιθανότατα θα συνεχίσει με την Aston Martin την επόμενη χρονιά. Νομίζω ότι μοιάζει, όσο μπορώ να βεβαιωθώ σε αυτό το σημείο, τι θα συμβεί εκεί».

Formula 1 Grand Prix Βραζιλίας : Ο Φερνάντο Αλόνσο προειδοποίησε για «συνέπειες» μετά τις εικασίες των μέσων ενημέρωσης που τον συνδέουν με τη δεύτερη θέση στη Red Bull.

Τις τελευταίες εβδομάδες έγιναν πολλές εικασίες για το μέλλον του Sergio Perez, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρισμών ότι επρόκειτο να ανακοινώσει την απόσυρσή του από το άθλημα το Σαββατοκύριακο στην Πόλη του Μεξικού.

Ωστόσο, στον απόηχο του αγώνα της Κυριακής υπήρξαν εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέουν τον Αλόνσο με την έδρα του Μεξικανού.

Ερωτηθείς για τη φήμη σήμερα, ο Αλόνσο αρχικά ήταν απρόθυμος να μιλήσει, αλλά στη συνέχεια θύμωσε καθώς οι εικασίες οδήγησαν στην αμφισβήτηση της πίστης του στην Aston Martin.

“Τίποτα να πω… απλά κανονικές φήμες για paddock από ανθρώπους που προσπαθούν απλώς να κάνουν πλάκα και να κερδίσουν κάποιους οπαδούς, και τέτοια πράγματα. Αλλά δεν είμαι σε αυτό το παιχνίδι”, είπε ο Ισπανός.

«Δεν το απολαμβάνω», πρόσθεσε. «Σε αυτή την αίθουσα, εκτιμώ ότι όλοι είστε δημοσιογράφοι, επαγγελματίες άνθρωποι που είστε στη Formula 1 τόσα χρόνια και κερδίζετε τον σεβασμό σας, και έτσι πρέπει να είναι.

«Όλες οι φήμες προέρχονται από ανθρώπους που δεν είναι σε αυτό το δωμάτιο, είναι εδώ για να κάνουν πλάκα, αλλά δεν είναι αστείο όταν παίζουν με οτιδήποτε.

«Θα φροντίσω να υπάρξουν συνέπειες», προειδοποίησε.

Formula1 Grand Prix Βραζιλίας :Η ασυνήθιστη προετοιμασία του Μαξ Φερστάπεν για το Γκραν Πρι του Κατάρ

Ο Verstappen ολοκλήρωσε τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο του το Σάββατο στο Κατάρ, τερματίζοντας δεύτερος στον αγώνα σπριντ και αμέσως μετά βγήκε έξω για να πανηγυρίσει.

Αυτό περιελάμβανε μερικά ποτά που πιθανώς δεν ήταν η καλύτερη προετοιμασία για το Grand Prix της Κυριακής, όπως αποκάλυψε ο Christian Horner.

«Κέρδισε το Πρωτάθλημα στο Κατάρ και είπα «Εντάξει, ας μαζέψουμε όλη την ομάδα. Θα πιούμε μόνο ένα-δυο ποτά. Δεν είναι κάθε μέρα που κερδίζεις ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», είπε.

«Αλλά ήταν ασυνήθιστο να το κερδίσεις ένα Σάββατο, σωστά; Παρεμπιπτόντως, έχουμε ένα γκραν πρι στους 42 βαθμούς την Κυριακή. Έτσι, όλοι πρέπει να είναι στο κρεβάτι μια λογική ώρα.

«Ο Μαξ έχει μπει πέντε τζιν και τόνικ και πρέπει να σταματήσουμε, όλοι πρέπει να πάνε για ύπνο τώρα. Οπότε όλοι κρεμούσαν την Κυριακή.

«Έχετε όλους τους οδηγούς να λιποθυμούν από τη ζέστη, νομίζω ότι ο Μαξ έκανε κάποιο είδος αποτοξίνωσης!»

Formula1 Grand Prix Βραζιλίας : Ο διευθυντής αγώνων της Formula 1 της FIA, Niels Wittich, αποφάσισε να απαγορεύσει στους οδηγούς να σταματούν στη γρήγορη λωρίδα του pit lane μετά από πρόσφατα εμπόδια.

Μια πρόσφατη κίνηση για την καταπολέμηση της επικίνδυνης αργής κίνησης στους προκριματικούς, η επιβολή του μέγιστου επιτρεπόμενου χρόνου για έναν εκτός γύρου, είχε οδηγήσει σε μια ακούσια συνέπεια.

Και οι δύο γύροι του Γκραν Πρι των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού είδαν οδηγούς να παραλαμβάνονται από τους αγωνοδίκες επειδή εμπόδισαν στο pit lane σταματώντας το αυτοκίνητό τους στη γρήγορη λωρίδα, εμποδίζοντας έτσι άλλους οδηγούς πίσω τους στην ουρά.

Formula 1 Grand Priαζιλίας : Εμπόδιο στο pit-l ane της FIA πριν από το GP της Βραζιλίας

Οι Max Verstappen, Fernando Alonso και George Russell κλήθηκαν όλοι από τους αγωνοδίκες και αργότερα απεγκλωβίστηκαν από το pit-lane που εμποδίζει το Grand Prix του Μεξικού, οι οδηγοί μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα κενό σε ένα προπορευόμενο μονοθέσιο στην πίστα καθυστερώντας την αναχώρησή τους από το pit exit.

Και με το αφεντικό της McLaren, Andrea Stella, να ζητά να γίνουν αλλαγές πριν από το GP της Βραζιλίας, έχει την επιθυμία του.

Από εδώ και στο εξής, οποιοσδήποτε οδηγός επιχειρήσει να δημιουργήσει αυτό το κενό παρατείνοντας την παραμονή του στη γρήγορη λωρίδα θα θεωρείται ότι οδηγούσε με «άσκοπα αργό» τρόπο και ως εκ τούτου αντιμετωπίζει τιμωρία από τους αγωνοδίκες.

Στις σημειώσεις του πριν από τον αγώνα, ο Wittich έγραψε: «Σύμφωνα με το Άρθρο 33.4 των Αθλητικών Κανονισμών της Formula 1, οι οδηγοί δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν άσκοπα αργά, που περιλαμβάνει το σταμάτημα ενός αυτοκινήτου στη γρήγορη λωρίδα του pit lane.

«Κατά τη διάρκεια των πέναλτι και των προκριματικών [sprint], οι οδηγοί μπορεί να δημιουργήσουν ένα κενό μεταξύ των φώτων εξόδου από το pit και της γραμμής SC2 [Safety Car 2].

Η Ferrari εξέπληξε τον κόσμο της Formula 1, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού τους όταν ο Charles Leclerc και ο Carlos Sainz προσάρτησαν την πρώτη σειρά του Grand Prix της Πόλης του Μεξικού 2023, προτρέποντας τον Fred Vasseur να δηλώσει ότι οι Reds δεν είναι μακριά.

Το αφεντικό της ομάδας της Ferrari F1 αναφέρθηκε φυσικά στους φυγάδες Παγκόσμιους Πρωταθλητές της F1 Red Bull και τον Max Verstappen. Ωστόσο, αξίζει να θυμόμαστε ότι οι πόντοι μοιράζονται την Κυριακή, και ενώ μπορεί να ξεπέρασαν τον Max στα Προκριματικά, δεν ήταν πουθενά κοντά στον αγώνα μια μέρα αργότερα.

Ο Verstappen ήταν εύκολα πιο γρήγορος από τους αντιπάλους του και μπορεί να είχε κερδίσει τον αγώνα για πάνω από μισό λεπτό αν δεν είχε τεμαχιστεί στα δύο. Προηγήθηκε με 16 δευτερόλεπτα όταν η πρώτη στροφή ακυρώθηκε από τη μεγάλη παράκαμψη του Kevin Magnussen, στο Haas, στα μισά του αγώνα.

Με τον Lewis Hamilton δεύτερο στη Mercedes την Κυριακή, ο καλύτερος της Ferrari ήταν ο Charles Leclerc στο P3 και ένας υποτονικός Carlos Sainz πίσω του στο P4. Για άλλη μια φορά η ιταλική ομάδα δεν μπόρεσε να μετατρέψει το ψηλό έδαφος της Κουάλι σε νίκη. Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια .

Formula 1 Grand Prix Βραζιλίας : Helmut Marko για το μέλλον του Sergio Perez: “Πόσες φορές πρέπει να το επαναλάβω;”

Ο Χέλμουτ Μάρκο επέμεινε ότι ο Σέρχιο Πέρεθ θα παραμείνει οδηγός της Red Bull για τη σεζόν F1 2024 παρά ένα καταστροφικό Σαββατοκύριακο στο Γκραν Πρι του Μεξικού.

Έχοντας κερδίσει δύο από τους τέσσερις πρώτους αγώνες του 2023 στη Σαουδική Αραβία και το Αζερμπαϊτζάν, ο Perez βρίσκεται τώρα να παλεύει για το μέλλον του στη F1 μετά από μια δραματική κατάρρευση στη μέση της σεζόν.

Παρά το γεγονός ότι οδήγησε το κυρίαρχο μονοθέσιο RB19, νικητή όλων εκτός από έναν από τους 19 αγώνες που έγιναν μέχρι στιγμής φέτος, ο Perez δεν κατάφερε να φτάσει στο Q3 για πέντε διαδοχικούς γύρους μεταξύ Μονακό και Σίλβερστοουν και έχει τερματίσει στο βάθρο μόλις τέσσερις φορές στους τελευταίους 14 αγώνες.

Formula1 Grand Prix Βραζιλίας : Το αφεντικό της McLaren, Andrea Stella, κατατάσσει τις επιδόσεις του Lando Norris στο Μεξικό ως μία από τις καλύτερες με τις οποίες έχει συμμετάσχει, συγκρίνοντάς την με τον Fernando Alonso στη Βαλένθια το 2012.

Αν και όχι τόσο δραματικό όσο ο Σέρχιο Πέρεθ, το απόγευμα της Κυριακής του Νόρις ήταν αρκετά το τρενάκι. Ξεκινώντας από την 17η θέση στο grid, στη συνέχεια έφτασε στην όγδοη θέση πριν από τη συντριβή του Kevin Magnussen αναδείξει το Safety Car.

Πιτς αμέσως μετά τη συντριβή του Magnussen, ο Norris έπεσε στη 10η θέση, ωστόσο στην επανεκκίνηση μια κακή απόδραση τον έριξε ξανά στη 14η θέση.

Απτόητος, έχοντας μεταπηδήσει στα μέντιουμ, πολέμησε για άλλη μια φορά στον δρόμο του πίσω από το γήπεδο και τελικά βρέθηκε πίσω από τον George Russell.

Προειδοποιημένος ότι ο οδηγός της Mercedes είναι “όλα ή τίποτα” και για να “έχει μόνο υπομονή”, ο Norris κάρφωσε τελικά τον Russell σε μια εξαιρετική κίνηση για να κερδίσει τον πέμπτο μόλις 5 γύρους από το τέλος.

“Ειλικρινά, κάναμε ακριβώς αυτή τη συζήτηση στον τοίχο του πιτ, καθώς ο μηχανικός αγώνων του Γουίλ Τζόζεφ γύρισε προς το μέρος μου και μου είπε ότι είναι ένα από τα καλύτερα του Λάντο. Είπα, “Γουίλ, αυτός είναι ένας από τους καλύτερους”. είπε το αφεντικό της ομάδας Andrea Stella όταν ρωτήθηκε αν αυτή ήταν η καλύτερη οδήγηση του Norris ποτέ.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1: Με συνοδεία Bodyguard ο Verstappen στο Mexican GP γιατί κινδυνεύειΣυνεργείο μοτοσυκλετών Mpratakos Drag Factory 40 χρόνια δίπλα σαςF1 GP Μεξικό : Ο Verstappen μπροστά ο Albon κάνει την έκπληξηΜεγάλη πρόταση βόμβα από το εξωτερικό για το Motor Festival

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
formula 1, φημες, formula 1, red bull, lewis hamilton, sky sports, red, bull, mercedes, murphy, sprint, καιρος, grid, mike, james, hamilton, sky, sports, επιρροή, motogp, raul, μαξ, σπριντ, horner, τζιν, fia, pit, lane, max, russell, exit, mclaren, car, ferrari, norris, factory, motor, festival, αποσυρση, κινηση στους δρομους, αποσυρση αυτοκινητων 2011, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, αξιολογηση, ξανα, νικητη, αυτοκινητο, βραζιλια, δουλεια, εδρα, πρωτοσελιδα, ωρα, car, james, mclaren, motogp, αγωνες, αρθρο, αξιζει, απλα, εβδομαδες, βομβα, βρισκεται, γεγονος, γηπεδο, δευτερο, δειτε, δικη, διπλο, εδαφος, ευκαιρια, ευκολα, αιθουσα, ειπε, υπαρχει, εξελιξη, επιρροή, επιθυμια, ερχεται, ζεστη, ζητα, ιδεα, ιδιο, ειδος, υπνο, καταρ, κινηση, ληψη, λορενς, μακρια, μαξ, ματι, μεξικο, μηνες, μηχανικος, μικρο, μονακο, νικη, νηφαλιοτητα, νοημα, τζιν, ομαδα, οδηγος, οδηγηση, οκτω, πλακα, ποτα, προβληματα, ρολο, σαουδικη αραβια, σαο παολο, σαο, σαββατο, σεζον, συζητηση, συνεχεια, σειρα, σπιτι, σπριντ, τιμωρια, τριτη, εικασιες, φυσικα, φημη, φορα, αφεντικο, bull, sky, δωματιο, exit, factory, fia, grid, hamilton, horner, ιδιαιτερα, κρεβατι, κυριακη, lane, lewis hamilton, max, μια φορα, μοιαζει, μπροστα, murphy, norris, οδηγοι, sports, ομαδες, mike, ουρα, πηγες, pit, raul, red, red bull, russell, sprint, σωστο, sky sports, θεματα, motor, χαοτικο
Τυχαία Θέματα