F1 οδηγοί : Το πρόστιμο της FIA είναι χυδαίο και αστείο

F1 οδηγοί : Οι οδηγοί της Formula 1 εξέφρασαν σοκ και έκπληξη την Πέμπτη, αφού η FIA τετραπλασίασε το ποσό που οι αγωνοδίκες μπορούν να τους επιβάλλουν πρόστιμο έως και 1 εκατομμύριο ευρώ (1,06 εκατομμύρια δολάρια).

F1 οδηγοί : Η αλλαγή στον Διεθνή Αθλητικό Κώδικα (ISC) εγκρίθηκε σε συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA στη Γενεύη.

Ανέφερε

ότι το προηγούμενο μέγιστο των 250.000 ευρώ δεν είχε αναθεωρηθεί ή τροποποιηθεί για τουλάχιστον τα τελευταία 12 χρόνια «και δεν αντικατοπτρίζει τις τρέχουσες ανάγκες του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Ο George Russell της Mercedes, διευθυντής της Ένωσης Οδηγών Grand Prix (GPDA), είπε ότι το νέο μέγιστο «φαίνεται άσεμνο».

«Τον πρώτο μου χρόνο στη Formula 1 (στη Williams), ήμουν με πενταψήφιο μισθό και στην πραγματικότητα έχασα πάνω από έξι νούμερα από το να πληρώσω για τον προπονητή μου, να πληρώσω για πτήσεις, να πληρώσω για έναν βοηθό», είπε στους δημοσιογράφους στο US Grand. Βραβείο.

F1 οδηγοί : Ο Charles Leclerc της Ferrari είπε ότι δεν είχε ιδέα για το τι μπορεί να άξιζε μια ποινή 1 εκατομμυρίου δολαρίων και ο οδηγός της Haas, Kevin Magnussen, του οποίου η ομάδα έχει ένα από τα μικρότερα μπάτζετ, είπε ότι ακουγόταν γελοίο.

«Ο Τσαρλς μπορεί να δώσει το ρολόι του, αλλά θα εξαφανιζόμουν, για να μην με βρω ποτέ ξανά», πρόσθεσε ο Δανός.

Ο Leclerc είχε ένα αποκλειστικό ρολόι Richard Mille, το οποίο εκτιμάται σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια, του κλάπηκε από τον καρπό του στην Ιταλία πέρυσι.

Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής F1 της Mercedes, Lewis Hamilton, ο οποίος επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 δολαρίων στο Κατάρ πριν από δύο Σαββατοκύριακα επειδή διέσχισε μια ζωντανή πίστα σε ένα περιστατικό που εξετάζει η FIA, είπε ότι ήταν η πρώτη που το άκουγε.

F1 οδηγοί: Αφήστε τα χρήματα να πάνε σε έναν σκοπό

«Εάν πρόκειται να επιβάλουν πρόστιμο ενός εκατομμυρίου, ας βεβαιωθούμε ότι το 100% αυτού θα πάει σε κάποιο σκοπό», πρόσθεσε ο Βρετανός, του οποίου το τελευταίο συμβόλαιο θα του πληρώνει 50 εκατομμύρια £ (60,71 εκατομμύρια δολάρια) ετησίως.

«Υπάρχουν πολλά χρήματα σε ολόκληρο αυτόν τον κλάδο και πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα όσον αφορά τη δημιουργία καλύτερης προσβασιμότητας, καλύτερης ποικιλομορφίας, περισσότερων ευκαιριών για ανθρώπους που κανονικά δεν θα είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με ένα άθλημα όπως αυτό.

«Τόσες πολλές αιτίες σε όλο τον κόσμο. Λοιπόν ναι. Μόνο έτσι θα πάρουν αυτό το εκατομμύριο από εμένα», επέμεινε ο Χάμιλτον.

Ο πλέον τριπλός παγκόσμιος πρωταθλητής F1 Max Verstappen επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ το 2021 επειδή άγγιξε το πίσω φτερό του μονοθεσίου του Hamilton μετά την πρόκριση για το Grand Prix της Βραζιλίας.

«Αν το άγγιγμα μιας πίσω πτέρυγας είναι 50 χιλιάδες, τότε θα ήθελα να μάθω τι είναι ένα μύλος», είπε ο οδηγός της Red Bull.

Η F1 έχει δει μερικά από τα μεγαλύτερα πρόστιμα σε οποιοδήποτε άθλημα, με τη McLaren να επιβλήθηκε περίφημα πρόστιμο 100 εκατομμυρίων δολαρίων και να αφαιρεθούν οι βαθμοί των Κατασκευαστών σε μια διαμάχη κατασκοπείας το 2007 που αφορούσε πληροφορίες της Ferrari.

Η βρετανική ομάδα πλήρωσε τελικά το μισό αυτό το ποσό μετά τη μείωση του προστίμου λόγω της απώλειας εσόδων που προέκυψε από την αφαίρεση των πόντων της. Η Red Bull επιβλήθηκε πρόστιμο 7-εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι για παραβίαση του ανώτατου ορίου κόστους του αθλήματος το 2021.

«Θέλουμε απλώς διαφάνεια και κατανόηση. Νομίζω ότι ήδη τα πρόστιμα ξεφεύγουν από τον έλεγχο», είπε ο Ράσελ.

«Φαίνεται ότι αυτοί οι αριθμοί απομακρύνονται από τον αέρα», συνέχισε.

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
FIA,