F1: Hamilton και Mercedes η πραγματικότητα πονάει

08:10 4/3/2024 - Πηγή: Sportime

F1 Hamilton Mercedes: Μακριά από τις αισιόδοξες ομιλίες των τελευταίων ημερών, είναι η απογοήτευση που κυριάρχησε στη φατρία της Mercedes μετά το GP του Μπαχρέιν. Ο Λιούις Χάμιλτον μπορούσε να παρατηρήσει μόνο τη διαφορά με τη Red Bull στον τερματισμό.

Η κυριαρχία της Red Bull είναι μερικές φορές σκληρή για άλλες

ομάδες, ειδικά στην αρχή της σεζόν. Καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών και των Ελεύθερων Πρακτικών, η Mercedes έκανε μια σειρά από θετικές δηλώσεις και σημάδια αισιοδοξίας με το νέο της W15, που θα πρέπει να σηματοδοτήσει την ανανέωση της γερμανικής ομάδας στην F1 με μια εντελώς νέα φιλοσοφία εξέλιξης.

Δυστυχώς, το Grand Prix του Μπαχρέιν ήταν μόνο μια επίδειξη της Red Bull και μια αποτυχία για τους Silver Arrows. Ο George Russell δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις Ferrari και τερμάτισε 5ος, ενώ ο Lewis Hamilton , που ξεκίνησε στη μέση του πακέτου, δεν μπόρεσε να κινηθεί ψηλότερα από την 7η θέση.

«Πιστεύω ότι μάλλον νιώθουμε μια μικρή απογοήτευση μέσα στην ομάδα », είπε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο Sky Sports F1 μετά τον αγώνα. Ήλπιζα πραγματικά ότι θα ήμασταν καλύτερα αυτό το Σαββατοκύριακο από ό,τι ήμασταν. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας. Όλοι είναι πολύ κοντά. Η υποβάθμιση των ελαστικών είναι προφανώς σημαντική. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους μπορούμε να βελτιωθούμε. Είμαστε ξεκάθαρα πιο μακριά από τους Red Bulls από όσο νομίζαμε. »

22th Motor Festival The Real Game 23-25 Μαρτίου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠαιανίαςO Superman Φάνης Λαμπρόπουλος θα παρουσιάσει τους εκθέτες του 22ου Motor FestivalΆνοιξαν οι συμμετοχές για το 22nd Motor Festival στο MEC Παιανίας – ΚάτοψηMotor Festival: Το μεγαλύτερο πάρκο αδρεναλίνης ζωντανεύει στις 23-25 Μαρτίου στο MEC ΠαιανίαςF1 Hamilton Mercedes: «Όλα ήταν θέμα ανακάλυψης», λέει ο Χάμιλτον

Πρέπει να πούμε ότι ο αγώνας Silver Arrows δεν ήταν εύκολος σε τεχνικό επίπεδο. Ο Toto Wolff αποκάλυψε ότι η Mercedes υπέφερε από προβλήματα ψύξης, τα οποία ο Αυστριακός ηγέτης είπε ότι θα κόστιζε «πέντε έως έξι δέκατα» ανά γύρο. Ο Lewis Hamilton επηρεάστηκε επίσης από ένα πιο ασυνήθιστο πρόβλημα: το κάθισμά του έσπασε κατά τη διάρκεια του αγώνα, φέρνοντάς τον σε μια άβολη θέση στο τέλος του Grand Prix.

F1 Hamilton Mercedes: Ο Βρετανός, γνωρίζοντας ότι η αρχική του θέση δεν τον ωφέλησε (προκρίθηκε 9ος στο grid), ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε ένα αυτοκίνητο που ήθελε συντονισμένο για τον αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο. « Το αυτοκίνητο είναι αξιόπιστο, αλλά έπρεπε να δυσκολευτώ στο αυτοκίνητο σήμερα», είπε ο Lewis Hamilton. Έδωσα τα πάντα, αλλά δεν υπήρχε μεγάλη απόδοση σε σύγκριση με αυτούς που είχαμε πριν. Νομίζω ότι αν είχα καλύτερη πρόκριση, φυσικά θα είχα πάρει μερικές θέσεις μπροστά, γιατί το τελευταίο θητεία ήταν καλό.

«Τα πάντα είχαν να κάνουν με την ανακάλυψη σήμερα », κατέληξε. Ανακάλυψα πολλά για το μονοθέσιο και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε, και είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα τα κάνει. »

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Οι μοτοσυκλέτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2024: Ducati, KTM, Aprilia, Yamaha και HondaΜονοθέσια Formula 1: Γιατί όλοι οι αμφισβητίες της F1 του 2024 είναι κυρίως θαμποί και μαύροι;F1 η μεταγραφή του Hamilton έφερε απίστευτα κέρδη στη Scuderia FerrariF1 Υπόθεση Christian Horner: Όλη η ζωή του καταρρέει

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα