F1 Grand Prix Βραζιλίας : Ο Φερστάπεν κερδίζει το Σπριντ στο Σάο Πάολο

F1 Grand Prix Βραζιλίας : Ενόψει του σημερινού Sprint, του τελευταίου της σεζόν, η θερμοκρασία του αέρα είναι 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ η θερμοκρασία της πίστας στους 55 βαθμούς. Παραμένει φωτεινό και ηλιόλουστο και υπάρχει 0% πιθανότητα βροχής.

Ο Lando Norris έχει pole, έχοντας αναπληρώσει το χθεσινό στρατηγικό λάθος, ο Βρετανός ξεπέρασε τον Max Verstappen με 0,061 δευτερόλεπτα.

Ο Sergio Perez ξεκινά από την τρίτη θέση

μπροστά από το ζευγάρι Mercedes και AlphaTauris που σάντουιτς Charles Leclerc… ναι, συνεχίζει να είναι τέτοιου είδους Σαββατοκύριακο.

Τούτου λεχθέντος, έχοντας το βλέμμα στο αύριο, που είναι αυτό που πραγματικά μετράει, η Ferrari επέλεξε να χρησιμοποιήσει μεταχειρισμένα ελαστικά για το Shootout, εξ ου και οι σχετικά χαμηλές θέσεις του grid. Από την άλλη πλευρά, ο Tsunoda, ειδικότερα, επωφελήθηκε επιλέγοντας φρέσκα μαλακά… όπως και οι Bulls και Mercedes με κάθε ειλικρίνεια. Ο Νόρις, από την άλλη, ασχολήθηκε με το μεταχειρισμένο καουτσούκ.

   

Και πάλι, ο Norris, ο Verstappen και ο Leclerc είναι οι μόνοι πρωτοπόροι με φρέσκα μαλακά ακόμα διαθέσιμα… αλλά θα τα αποθηκεύσουν για αύριο;

Πίσω από αυτά έχουμε τους Sainz, Piastri, Magnussen, Hulkenberg και Gasly.

Ο Alonso ξεκινάει από τη 15η θέση μετά από εκείνη τη σύγκρουση με τον Ocon, ενώ ο Albon, ο οποίος είχε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο μέχρι τώρα, ξεκινά από τη 19η.

Ενώ ο Verstappen έχει υποστήριξη με τη μορφή του συμπαίκτη του, ο Norris είναι μόνος του, με τις επόμενες δύο σειρές να κυριαρχούνται από τη Mercedes, τη Ferrari και την AlphaTauri.

Οι οδηγοί βγαίνουν στο πλέγμα.

F1 Grand Prix Βραζιλίας :Όλα ξεκινούν με soft bar το ζευγάρι Haas και Sargeant που είναι στα μέντιουμ. Όλα είναι σε μεταχειρισμένο καουτσούκ Tsunoda, Ricciardo, Bottas, Zhou και Sargeant, ο AlphaTauri γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό το Sprint αποτελεί την τέλεια ευκαιρία να κάνετε βήματα στη βαθμολογία κατασκευαστών, πιθανώς ακόμη και να ξεπεράσετε την Williams για την έβδομη θέση.

Προχωρούν στον γύρο του σχηματισμού, ξεφεύγοντας όλοι καθαρά.

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΣυνέντευξη στον Kalle Rovanpera τον διπλό παγκόσμιο πρωταθλητή WRCHalloween F1 vs MotoGP : Πως περνάνε τα παλικάρια μας στις απόκριες;Ταϊλάνδη MotoGP: “Σαν χελώνα!” ο Raul Fernandez

F1 Grand Prix Βραζιλίας :  “Είναι πολύ ζεστό σήμερα. Ξέρουμε ότι είμαστε προκατειλημμένοι ως προς τις συνθήκες αγώνα, αλλά ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε”, είπε ο Gasly.

Το πλέγμα σχηματίζεται.

Είναι μακριά. Ο Νόρις τα πηγαίνει πολύ καλά, αλλά το ίδιο κάνει και ο Βερστάπεν και στη στροφή 1 ο Ολλανδός προηγείται. Κρατάει τη γραμμή μέσα από το 2 και το 3 και κατευθύνεται προς τα κάτω στην πλάτη κατευθείαν στο προβάδισμα.

Βγαίνοντας από τη στροφή 3, ο Alonso τρέχει φαρδιά όπως και ο Piastri στη στροφή 4.

πρώτα ο Russell και μετά ο Hamilton περνούν τον Perez, ο Russell στη συνέχεια κάρφωσε στη στροφή 10 για τρίτος.

Στο τέλος του 1ου γύρου, είναι οι: Verstappen, Russell, Norris, Hamilton, Perez, Leclerc, Tsunoda, Sainz, Ricciardo και Piastri.

F1 Grand Prix Βραζιλίας :  Στην αρχή του Γύρου 3, ο Χάμιλτον περνάει τον Πέρεθ καθώς κατευθύνονται στη στροφή 1 καθώς ο συμπαίκτης του δημοσιεύει έναν νέο ταχύτερο γύρο (14.422).

Έναν γύρο αργότερα και ο Perez επιστρέφει το κομπλιμέντο και περνάει τον Hamilton στη στροφή 1. Καθώς το ζευγάρι συνεχίζει να μάχεται, ο Leclerc συμμετέχει στη διασκέδαση.

F1 Grand Prix Βραζιλίας : Ο Νόρις φαίνεται να πιάνει τον Ράσελ να κοιμάται καθώς παίρνει ξανά τη δεύτερη θέση στην 1η στροφή.

Απίστευτο, μόλις 4 γύροι και το ζευγάρι της Ferrari αφηγείται τη ζωή και την ακτή.

Κάτω στο 17ο ο Bottas πηγαίνει πιο γρήγορα στο S1 καθώς ο Tsunoda παραπονιέται ότι ο Leclerc κινείται υπό φρενάρισμα.

Ο Alonso περνάει τον Magnussen για τη 12η θέση, έχοντας και οι δύο πρόσβαση στο DRS.

“Υπάρχει λάδι που βγαίνει από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του Valtteri”, αναφέρει ο Albon.

Ο Leclerc οδηγεί ένα τρένο DRS με έξι αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των Tsunoda, Sainz και Ricciardo.

Ο Πέρεθ περνάει τον Ράσελ στη στροφή 1, αλλά ο Βρετανός ξαναπαίρνει τη θέση καθώς κατευθύνεται στη στροφή 4.

Και οι δύο οδηγοί της Mercedes φαίνεται να δυσκολεύονται με τα ελαστικά τους.

Στην αρχή της στροφής 10, ο Perez περνά ξανά τον Russell στη στροφή 1, αλλά αυτή τη φορά ο οδηγός της Mercedes δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Καθώς ο Tsunoda απολαμβάνει ένα μαξιλάρι άνεσης 1,2 δευτερολέπτων πάνω από το Sainz, ο Ricciardo είναι μόλις 0,39 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ισπανό.

Στο 1,69 ο Norris κρατά τον Verstappen στο στόχαστρο του, καθώς ο Ricciardo κάνει μια τυπικά τολμηρή κίνηση στον Sainz στη στροφή 1 για να διεκδικήσει την 8η θέση, αλλά ο Ισπανός ξαναπαίρνει τη θέση στο τρέξιμο στη στροφή 4.

Ο Alonso βρίσκεται σε όλο τον Gasly καθώς μάχεται για την 11η θέση.

Ο Verstappen προειδοποιείται ότι ο Norris “πιέζει δυνατά”.

F1 Grand Prix Βραζιλίας : Στην αρχή του 14ου γύρου, ο Ricciardo καρφώνει για άλλη μια φορά τον Sainz στην στροφή 1, αλλά και πάλι ο Ισπανός στη συνέχεια παίρνει ξανά τη θέση στην πίσω ευθεία. Επιπρόσθετα στη διασκέδαση είναι το γεγονός ότι ο Piastri εντάχθηκε στο ζευγάρι και κάνει σύντομες δουλειές του Ricciardo.

Μια γενναία κίνηση βλέπει τον Alonso να παίρνει την 11η θέση από τον Gasly, αλλά ο οδηγός των Alpine στη συνέχεια καταλαμβάνει ξανά τη θέση. Ωστόσο, δεν μπορεί να σταματήσει ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που αρνείται να απαντήσει στο όχι.

“Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση εδώ, θα πιέσουμε την υψηλή ταχύτητα ή όχι”, λέει ο Verstappen. «Ναι», του λένε, «σας το λέω τους τελευταίους τρεις γύρους».

Ο Tsunoda είναι σκληρός στο τακούνια του Leclerc, καθώς ο Alonso κλείνει στον Ricciardo.

18 γύροι και αρκετοί οδηγοί αρχίζουν να αγωνίζονται για πρόσφυση.

Σε γρήγορη διαδοχή ο Stroll περνά και τους δύο Άλπεις για 12η.

Στην αρχή του 21ου γύρου, ο Ricciardo ρίχνει μια ματιά στο Piastri στη στροφή 1 καθώς ο Alonso ψάχνει να μαζέψει τα κομμάτια.

Εν τω μεταξύ, ο Leclerc είναι μόλις 0,6 δευτερολέπτων κάτω από τον Hamilton με τον Tsunoda να βρίσκεται σε καταδίωξη.

Πράγματι, ο Leclerc προσπερνά τον οδηγό της Mercedes που ξεκάθαρα δυσκολεύεται και μόλις καταφέρνει να συγκρατήσει το AlphaTauri.

Στο τέλος του 22ου γύρου, ο Tsunoda περνάει τον Hamilton στο pit ευθεία καθώς ο Ricciardo περνά τελικά το Piastri για ένατο.

Στην αρχή του τελευταίου γύρου, ο Alonso σαρώνει από τον Piastri στη στροφή 1, αλλά ο Αυστραλός διεκδικεί ξανά τη θέση στη στροφή 3.

F1 Grand Prix Βραζιλίας : Ο Verstappen παίρνει τη σημαία, μπροστά από τους Norris, Perez, Russell, Leclerc, Tsunoda, Hamilton και Sainz.

Ο Ricciardo είναι ένατος, μπροστά από τους Piastri, Alonso, Stroll, Gasly, Ocon, Albon, Magnussen, Zhou, Hulkenberg, Bottas και Sargeant.

“Δεν είναι εύκολο”, λέει ο Perez, “Είχα ένα τρομερό ξεκίνημα, έχασα μια θέση από τον George και μια άλλη θέση από τον Lewis. Μετά πάλευα, έπρεπε να χρησιμοποιήσω πολύ τα ελαστικά μου και πλήρωσα το τίμημα στο τέλος. Χωρίς το ξεκίνημα θα μπορούσαμε να ήμασταν πολύ πιο ψηλά».

«Δεν ξέρω, πρέπει να το αναθεωρήσω καθώς η αρχική μου αρχή ήταν καλή, η δεύτερη φάση της εκτόξευσης, πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν για αύριο», λέει ο Νόρις, ο οποίος ήταν κάπως απογοητευμένος όλο το Σαββατοκύριακο.

«Με έπιασαν να κοιμάμαι λίγο με τον Τζορτζ στον Γύρο 1», παραδέχεται, «αλλά ο ρυθμός ήταν δυνατός μετά. Απλώς δεν είχα αρκετά για να ακολουθήσω τον Μαξ.

«Δεν με ενδιαφέρει», επιμένει, «αν κάτι ενθαρρυντικό με το πόσο καλός είναι ο ρυθμός μας σήμερα».

«Ήταν σημαντικό να προχωρήσουμε στην αρχή», παραδέχεται ο Verstappen. «Τότε ήταν θέμα διαχείρισης, 24 γύροι σε ένα σετ ελαστικών είναι πολύ μεγάλοι.

“Διαχειριστήκαμε πολύ καλά τον αγώνα εκεί έξω σήμερα. Πέρυσι ήταν πολύ δύσκολο για εμάς εδώ, σήμερα ήταν πολύ καλύτερα. Νομίζω ότι μάθαμε πολλά και ελπίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι παρόμοιο αύριο.”

Result of the Rolex Grande Premio de Sao Paulo Sprint Grand Prix Βραζιλίας.

Pos Driver Team Laps Gap
1 Verstappen Red Bull 24 30:07.209
2 Norris McLaren 24 + 0:04.287
3 Perez Red Bull 24 + 0:13.617
4 Russell Mercedes 24 + 0:25.879
5 Leclerc Ferrari 24 + 0:28.560
6 Tsunoda AlphaTauri 24 + 0:29.210
7 Hamilton Mercedes 24 + 0:34.726
8 Sainz Ferrari 24 + 0:35.106
9 Ricciardo AlphaTauri 24 + 0:35.303
10 Piastri McLaren 24 + 0:38.219
11 Alonso Aston Martin 24 + 0:39.061
12 Stroll Aston Martin 24 + 0:39.478
13 Gasly Alpine 24 + 0:40.621
14 Ocon Alpine 24 + 0:42.848
15 Albon Williams 24 + 0:43.394
16 Magnussen Haas 24 + 0:56.507
17 Zhou Alfa Romeo 24 + 0:58.723
18 Hulkenberg Haas 24 + 1:00.330
19 Bottas Alfa Romeo 24 + 1:00.749
20 Sargeant Williams 24 + 1:00.945

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1: Με συνοδεία Bodyguard ο Verstappen στο Mexican GP γιατί κινδυνεύειΣυνεργείο μοτοσυκλετών Mpratakos Drag Factory 40 χρόνια δίπλα σαςF1 GP Μεξικό : Ο Verstappen μπροστά ο Albon κάνει την έκπληξηΜεγάλη πρόταση βόμβα από το εξωτερικό για το Motor Festival

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα