F1 GP Βραζιλία: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ νωρίς μετά από τρομερή καταιγίδα που κατακλύζει το Σάο Πάολο

F1 GP Βραζιλία: Τα προκριματικά του GP της Βραζιλίας ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ νωρίς μετά από τρομερή καταιγίδα που κατακλύζει το Σάο Πάολο καθώς ο Verstappen κερδίζει την «τρελή» βροχή για να πάρει την pole

GP Βραζιλία: Ο MAX VERSTAPPEN κέρδισε την «τρελή» βροχή για να αρπάξει την pole position για το Grand Prix του Σάο Πάολο – λίγο πριν ανοίξουν οι ουρανοί.

Ο άνδρας της Red Bull σημείωσε τον ταχύτερο

χρόνο πριν τα σύννεφα της βροχής και οι κεραυνοί κατακλύσουν την πίστα του Interlagos και η συνεδρία διακόπηκε νωρίς.

Ήταν το 11ο pole του Max Verstappen της σεζόν, ενώ ο Charles Leclerc θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής στη δεύτερη θέση.

Ο Λανς Στρολ της Aston Martin και ο Φερνάντο Αλόνσο κλείδωσαν τη δεύτερη σειρά, ενώ ήταν μια τρίτη σειρά από τη Mercedes, με τον Λιούις Χάμιλτον να βρίσκεται στην πέμπτη θέση και τον Τζορτζ Ράσελ στην έκτη.

Ο Χάμιλτον είπε: “Είναι πέμπτο, και το πέμπτο δεν είναι ποτέ τόσο σπουδαίο. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και ελπίζω ότι θα έχουμε έναν καλύτερο αγώνα.

«Το μονοθέσιο έδειχνε σημάδια αξιοπρεπών επιδόσεων, αλλά γενικά είμαστε μερικά δέκατα από τα κορυφαία παιδιά.

    

«Αλλά οι συνθήκες στο τέλος μας φέρνουν λίγο πιο πίσω στο grid, αλλά είναι δύσκολο να πούμε».

Ο Ράσελ πρόσθεσε: «Ήταν απολύτως τρελό. Δεν έχω δει ποτέ τόσο δραστική αλλαγή στον καιρό.

«Ο στόχος είναι ακόμα το βάθρο. Η Aston Martin φαίνεται να έχει βρει τη φόρμα της, αλλά ελπίζω ότι ο ρυθμός του αγώνα μας είναι καλύτερος από τον δικό τους.

«Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας με τον Μαξ, αλλά περιμένω ότι θα είναι ένας αγώνας δύο με τρία στοπ, οπότε πρέπει να παίξουμε για όλα».

F1 GP Βραζιλία: Ο Max Verstappen κατέκτησε την 31η pole position της καριέρας του στη Formula 1 στα προκριματικά για το Grand Prix του Σάο Πάολο του 2023, μετά από έναν έγκαιρο γύρο στο Q3 νικώντας τη βροχή στην αρχή του χρόνου.

Οι προκριματικοί ξεκίνησαν υπό την απειλή βροχής, αλλά δεν ήρθαν πραγματικά μέχρι τα πρώτα λεπτά του Q3 και ήταν ο Verstappen που έκανε τα καλύτερα στο στεγνό τρέξιμο, κάνοντας τον πρώτο γύρο στο Q3 και έναν τερατώδες για να πάει τρία δέκατα γρηγορότερα από Ο Charles Leclerc στη Ferrari.

Ο Lance Stroll ήταν τρίτος ταχύτερος, ο Καναδός έκανε έναν αξιοπρεπή γύρο τραπεζίτη, αν και πάνω από έξι δέκατα πιο αργός από τον Verstappen.

Ενώ η McLaren και ειδικά ο Lando Norris έμοιαζαν με απειλή για τον Verstappen, ο Βρετανός απέτυχε να προσφέρει έναν καλό γύρο τραπεζίτη στο Q3 και θα παραταχθεί έβδομος στο πλέγμα αγώνων της Κυριακής.

Τι είπαν οι τρεις πρώτοι

F1 GP Βραζιλία: Ο Polesitter Verstappen είπε: «Δεν ξέραμε πότε θα χτυπούσε στα προκριματικά, πιστεύαμε ότι θα χτυπούσε. Αυτός είναι φυσικά τρελός καιρός.

«Ο Τσαρλς και εγώ απλώς συζητούσαμε, οι γύροι μας ήταν απαίσιοι, αλλά δεν ξέρω, νομίζω ότι ο άνεμος άρχισε να αλλάζει και άρχισε να είναι πολύ δυνατός και χάσαμε πολύ χρόνο γύρου εξαιτίας αυτού. Ήταν όλα αρκετά ταραχώδη στον τελευταίο γύρο.

«Φαίνεται ότι είναι όλα πολύ κοντά. Θα μπορούσατε να το δείτε αυτό ήδη στα προκριματικά. Το ίδιο περιμένω και στον αγώνα. Εδώ γύρω υπάρχει επίσης πολύ μεγάλη μοίρα από τα ελαστικά. Άρα όλα έχουν να κάνουν με αυτή τη διαχείριση.

Βιολογικός καθαρισμός αυτοκινήτου: Ένας δολοφόνος έξω απ΄ το σπίτι σουΕπισκευή πλοίων με την 35ετη εμπειρία της A. Hilios LTDΣυνέντευξη στον Kalle Rovanpera τον διπλό παγκόσμιο πρωταθλητή WRCHalloween F1 vs MotoGP : Πως περνάνε τα παλικάρια μας στις απόκριες;Ταϊλάνδη MotoGP: “Σαν χελώνα!” ο Raul Fernandez

«Πέρυσι δεν το καταφέραμε σωστά, αλλά νομίζω ότι είμαστε λίγο καλύτεροι φέτος», κατέληξε ο Ολλανδός.

Ο Leclerc πρόσθεσε: «Σε όλη μου την καριέρα δεν έχω ζήσει ποτέ κάτι τέτοιο. Από τη στροφή 4 και μετά δεν υπήρχε βροχή. Αλλά το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικά δύσκολο στην οδήγηση, χωρίς κράτημα.

«Σκεφτόμουν να μπω στο τέλος του γύρου, αλλά το τελείωσα και ήταν στο P2. Μια πραγματικά καλή έκπληξη λοιπόν. Ένα πολύ περίεργο για όλους στην πίστα», πρόσθεσε.

Όσο για τις πιθανότητες του την Κυριακή, είπε: «Δεν ξέρω ακόμα για τον αγώνα. Στα Σαββατοκύριακα Sprint υπάρχει πάντα ένα μεγάλο ερωτηματικό για τον ρυθμό του αγώνα.

«Αλλά ελπίζω ότι θα είναι καλό και ελπίζω ότι δεν θα έχει πολλή βροχή αύριο και την Κυριακή», κατέληξε ο Μονεγάσκος.

Ο Stroll, που κατέκτησε την τρίτη θέση, σχολίασε: «Το αυτοκίνητο ένιωθε καλά σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίας. Το Q3 ήταν πραγματικά δύσκολο. Ο γύρος μου ήταν πολύ κακός, αλλά νομίζω ότι οι συνθήκες άλλαξαν πολύ.

«Είχα μερικά lock-up και έχασα κάποιες κορυφές, αλλά τελικά, αρκετά καλό για την πρώτη τριάδα, που είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

«Ήταν δύσκολα τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα. Είχαμε έναν καλό αγώνα στο Ώστιν, αλλά λίγες μέρες αργότερα στο Μεξικό ένα πραγματικά δύσκολο Σαββατοκύριακο, οπότε σήμερα ήταν μια υπέροχη μέρα», κατέληξε ο Καναδός.

F1 GP Βραζιλία: Ε3: Και τώρα η βροχή είναι εδώ και σκοτεινά

Το τελευταίο μέρος των προκριματικών ξεκίνησε αρκετά ζοφερές συνθήκες, με τη Ferrari να ενημερώνει τον Leclerc ότι η βροχή θα έπληττε την πίστα επτά λεπτά μετά το Q3.

Ο Verstappen σημείωσε έναν τρομακτικό χρόνο γύρου στην πρώτη του προσπάθεια και ήταν τρία δέκατα ταχύτερος από τον δεύτερο Leclerc, ενώ ο Norris δεν μπορούσε να τα πάει καλύτερα από τον έβδομο.

Ο Sergio Perez καταστράφηκε στον πρώτο του γύρο από μια κίτρινη σημαία που έβγαλε ο Oscar Piastri ο οποίος έχασε τη McLaren του στην τελευταία στροφή.

Σύντομα όμως η ένταση της βροχής άρχισε να αυξάνεται, καθώς ο έλεγχος του αγώνα έσβησε σύντομα την κόκκινη σημαία καθώς επιδεινώθηκαν οι καιρικές συνθήκες ανακοινώνοντας ότι η συνεδρία δεν θα συνεχιστεί.

Ο Verstappen σημείωσε 1:10.727 για να πάρει την pole, 0.294s μπροστά από τον Leclerc και 0.617s ταχύτερο από τον Stroll στην τρίτη θέση.

Ο Fernando Alonso ήταν τέταρτος ταχύτερος στην άλλη Aston Martin, 0,043 δευτερόλεπτα πίσω από τον συμπαίκτη του και 0,082 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Lewis Hamilton στην πέμπτη.

Ο George Russell ήταν έκτος ταχύτερος στην άλλη Merce

Ο Verstappen ενημερώθηκε ότι υπήρχαν «πολύ ελαφριές» σταγόνες βροχής στο pitlane, καθώς τα υπόλοιπα 15 μονοθέσια άρχισαν να παρατάσσονται για να ξεκινήσουν στο δεύτερο στάδιο των προκριματικών.

Η πρώτη διαδρομή είδε τον Verstappen να προηγείται ταχύτερα από τους Norris και Piastri, τα δύο πρώτα μεταχειρισμένα ελαστικά Soft. Ο Perez ήταν επίσης τέταρτος στα μεταχειρισμένα μαλακά.

Με οκτώ λεπτά να απομένουν ούτε ο Leclerc ούτε ο Sainz είχαν ορίσει ακόμη χρόνο και ξεκίνησαν τους γύρους τους έξω. Ο Χάμιλτον ξεκίνησε τη δεύτερη πορεία του με νέα ελαστικά μαλακά, με τη Mercedes να τον ενημερώνει ότι οι θερμοκρασίες της πίστας έχουν πέσει.

Τα τελευταία έξι λεπτά είδαν τους πρώτους δρομείς να επιστρέφουν με νέα Soft ελαστικά για μια τελευταία ώθηση για να εξασφαλίσουν μια θέση στο Q3, καθώς η επανάληψη έδειξε ότι ο Hamilton υπέστη μια ολίσθηση στη στροφή 4. Ο Verstappen επέλεξε να επιστρέψει με το ίδιο χρησιμοποιημένο σετ Softs.

F1 GP Βραζιλία: Ο Verstappen δεν βελτιώθηκε, καθώς ήταν ένας ατημέλητος γύρος, αλλά ο τραπεζικός γύρος του ήταν αρκετός για να περάσει στην πρώτη δεκάδα.

Ο Alex Albon διέγραψε τον χρόνο του γύρου του για υπέρβαση των ορίων της πίστας στη στροφή 4, αλλά ο γύρος δεν ήταν ούτως ή άλλως αρκετός για να φτάσει στο Q2.

des, 0,121 δευτερόλεπτα πίσω από τον Hamilton, και μπροστά από έναν σίγουρα απογοητευμένο Norris στην έβδομη.

Ο Carlos Sainz ήταν όγδοος ταχύτερος στην άλλη Ferrari μπροστά από τον Perez, ο οποίος είχε καταστρέψει τον τραπεζικό γύρο του από την κίτρινη σημαία του Piastri.

Ο Πιάστρι ήταν δέκατος ταχύτερος.

ο Q2 ολοκληρώθηκε χωρίς βροχή και ο Norris ήταν ο ταχύτερος από την πρώτη δεκάδα, 0,141 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Verstappen στη δεύτερη και 0,198 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Perez στην τρίτη.

Ο Nico Hulkenberg έχασε και ήταν 11ος ταχύτερος, αποτυγχάνοντας να κάνει το κόψιμο κατά 0,172 έναντι του Stroll και ήταν 0,015 δευτ. ταχύτερος από τον Esteban Ocon στη 12η θέση.

Ο Pierre Gasly ήταν 13ος ταχύτερος στο άλλο Alpine, 0,005 δευτερόλεπτα πίσω από τον συμπαίκτη του και 0,156 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Kevin Magnussen που ήταν 14ος και παραπονούμενος ότι μια Ferrari τον εμπόδισε.

F1 GP Βραζιλία: Ο Άλμπον που διέγραψε τον γύρο του ήταν 15ος ταχύτερος.

Η έναρξη των προκριματικών καθυστέρησε κατά 15 λεπτά καθώς η πίστα καθαριζόταν για να αφαιρεθούν τα συντρίμμια που προκλήθηκαν από ατυχήματα στη σειρά υποστήριξης, που προκάλεσαν τρυπήματα στους οδηγούς του FP1 , δηλαδή στους Hamilton και Alonso.

Η συνεδρία ξεκίνησε με συννεφιά, πιθανότητα βροχής στο 60%, αλλά οι θερμοκρασίες ήταν 30 βαθμούς Κελσίου για τον αέρα ενώ η πίστα στους 41 βαθμούς Κελσίου.

Ο Πιάστρι ανυπομονούσε να ξεκινήσει τις κατατακτήριές του σε άλλη μια νέα πίστα γι’ αυτόν, και παρατάχθηκε πρώτος στην έξοδο του pitlane, καθώς και άλλοι οδηγοί ακολούθησαν σύντομα όλοι με μαλακά ελαστικά βιδωμένα.

Ο πρωτάρης της McLaren ήταν ο πρώτος που σημείωσε χρόνο στη συνεδρία ανεβαίνοντας στην κορυφή, στη συνέχεια έπεσε από τον συμπαίκτη Norris, ενώ ο Verstappen ήταν πάνω από τρία δέκατα από τον ρυθμό του Norris στην πρώτη του προσπάθεια. Ο Χάμιλτον θα βελτιώσει σύντομα τον Βερστάπεν.

Ο Ολλανδός είπε στην ομάδα του το αυτοκίνητό του πηδά “σαν καγκουρό” όπως ήταν στο Μεξικό.

Μετά τον πρώτο γύρο, η πρώτη πεντάδα ήταν: NorrisHamilton – Verstappen – Gasly – Russell.

Η απάντηση έδειξε τον Ράσελ να εμποδίζει τον Γκάσλι ενώ και οι δύο έβγαιναν από το pitlane, και οι αεροσυνοδοί ανακοίνωσαν ότι το έψαχναν.

Ο Leclerc σύντομα βγήκε στην πίστα για έναν ακόμη γύρο με δέκα λεπτά να απομένουν, καθώς το pit wall της Ferrari τον ενημέρωσε ότι είχε χρόνο για έναν ιπτάμενο γύρο πριν μπει η βροχή. Ο Sainz ακολούθησε με το άλλο Red car.

Ο Leclerc πηγαίνει πιο γρήγορα και ο Sainz πηγαίνει τέταρτος ταχύτερος, καθώς άλλοι οδηγοί ξεκινούν τις δεύτερες διαδρομές τους, καθώς ο Hamilton ενημερώθηκε ότι δεν ήταν ασφαλής και έπρεπε να πάρει ένα άλλο σετ νέων Soft ελαστικών.

Με την πίστα να εξελίσσεται και χωρίς βροχή στα τελευταία τρία λεπτά, αρκετοί οδηγοί επέστρεψαν ξανά για άλλη μια διαδρομή για να κάνουν το κόψιμο.

Στο τέλος, και ενώ λίγες σταγόνες βροχής αναφέρθηκαν από τον Stroll, η συνεδρία τελείωσε σε ξηρές συνθήκες και ο Russell οδήγησε το πακέτο στο Q2, 0,096 δευτ. ταχύτερα από τον Verstappen στη δεύτερη και 0,132 δευτ. από τον Leclerc στην τρίτη.

Ο Yuki Tsunoda ήταν ο πρώτος που έχασε το Q2, 16ος ταχύτερος, και κατηγόρησε τον Hamilton που τον επιβράδυνε στα πιτ, έχασε από τον Gasly με 0,044 δευτερόλεπτα.

Ο Daniel Ricciardo έλαβε έλεγχο πραγματικότητας και ήταν 17ος ταχύτερος στο άλλο AlphaTauri και 0,006 δευτερόλεπτα μακριά από τον ρυθμό του συμπαίκτη του.

Ο Valtteri Bottas ήταν 18ος ταχύτερος στην Alfa Romeo, 0,080 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Logan Sargeant στο Williams και 19ος ταχύτερος, ενώ ο Zhou Guanyu ήταν 20ος.

F1 GP Βραζιλία: Βροχή την Παρασκευή και το Σάββατο

Η πρόγνωση του καιρού για το Σάο Πάολο δείχνει ότι θα βρέξει την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο (κάθε μέρα περισσότερες από τριάντα τοις εκατό πιθανότητα βροχής). Ούτε θα είναι πιο ζεστός από είκοσι βαθμούς εκείνες τις μέρες, επομένως δεν θα υπάρχει πολύ κράτημα στο κύκλωμα και το λάστιχο που είναι τοποθετημένο εκεί μπορεί να ξεπλυθεί σύντομα.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η πίστα να είναι βρεγμένη κατά τη διάρκεια των προκριματικών την Παρασκευή και του συντομευμένου αγώνα σπριντ το Σάββατο. Αυτό σημαίνει ότι οι κατατακτήριες σπριντ μπορεί να φέρουν μεγάλες εκπλήξεις. Δεν υπάρχουν πολλοί βαθμοί για να κερδίσετε, αλλά μπορείτε να χάσετε πολλές θέσεις στον αγώνα την Κυριακή. Ο καιρός θα αλλάξει τελείως την Κυριακή, οπότε αναμένονται 25 βαθμοί και λιγότερες από δέκα τοις εκατό πιθανότητα βροχής.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

F1: Με συνοδεία Bodyguard ο Verstappen στο Mexican GP γιατί κινδυνεύειΣυνεργείο μοτοσυκλετών Mpratakos Drag Factory 40 χρόνια δίπλα σαςF1 GP Μεξικό : Ο Verstappen μπροστά ο Albon κάνει την έκπληξηΜεγάλη πρόταση βόμβα από το εξωτερικό για το Motor Festival

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
βραζιλια, σαο παολο, σαο, red bull, lewis hamilton, alfa romeo, max, red, bull, mercedes, grid, μαξ, ferrari, mclaren, norris, καιρος, motogp, raul, sprint, oscar, hamilton, russell, νέα, σετ, alpine, pit, car, alfa, σπριντ, σημαίνει, factory, motor, festival, κινηση στους δρομους, oscar 2011, oscar 2011 live, αλλαγη ωρας, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, αυτοκινητο, εβδομη, καριερα, ρυθμος, τρομακτικο, ωθηση, alfa, alfa romeo, car, mclaren, motogp, oscar, αρθρο, αργος, ατυχηματα, βομβα, βρισκεται, βροχη, γυρος, δευτερο, δεκατα, δειτε, δειχνει, διπλο, ειπαν, ειπε, υπαρχει, ελαστικα, εξι, επρεπε, επτα, ερωτηματικο, ιδιο, εικοσι, υπηρχαν, κελσιου, κοψιμο, μακρια, μαξ, μεξικο, μοιρα, μπορειτε, μεταχειρισμενα, ομαδα, παντα, οδηγηση, οκτω, ολλανδος, παιδια, πεμπτη, πιθανοτητες, ρασελ, σαββατο, σεζον, σετ, σιγουρα, συνεχεια, συντομα, σειρα, σημαδια, σπιτι, σπριντ, τοις εκατο, τρεξιμο, τρια, τριτη, φυσικα, φορμα, αγωνας, bull, factory, grid, hamilton, κακος, κυριακη, lewis hamilton, alpine, max, μπροστα, norris, οδηγοι, πακετο, pit, raul, red, red bull, russell, σημαια, σημαίνει, sprint, τριαντα, τρελος, τρελο, θεματα, θεσεις, υπεροχη, motor, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα