F1 Antonelli Mercedes: Ο αντικαταστάτης του Χάμιλτον κάνει την πρώτη δοκιμή στην Formula 1

07:10 3/4/2024 - Πηγή: Sportime

F1 Antonelli Mercedes: Ο 17χρονος Andrea Kimi Antonelli θεωρείται «παιδί θαύμα» στη Mercedes – ο Ιταλός θα ολοκληρώσει την πρώτη του δοκιμή Formula 1 στο Red Bull Ring στα τέλη Απριλίου

Το «θαύμα

της Mercedes» Andrea Kimi Antonelli θα ολοκληρώσει την πρώτη του δοκιμή στη Formula 1 στα τέλη Απριλίου: Η Mercedes έχει προγραμματίσει μια διήμερη δοκιμή στο Red Bull Ring στην Αυστρία, στην οποία το 17ο έτος -Ο παλιός Ιταλός θα δοκιμάσει τη Mercedes W12 από τη σεζόν 2021.

Περαιτέρω test drives προγραμματίζονται τους επόμενους μήνες για να προετοιμάσουν τον νεαρό οδηγό της Mercedes για μια άνοδο στην premier class. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η Mercedes W13 από το 2022, που είναι πολύ πιο κοντά στο σημερινό μονοθέσιο της Formula 1.

Ο Antonelli οδηγεί αυτή τη στιγμή για την Prema στη Formula 2, αλλά με μέτρια επιτυχία: μετά τους έξι πρώτους αγώνες της σεζόν, ο Ιταλός βρίσκεται στην ένατη θέση της γενικής κατάταξης. Το καλύτερο του αποτέλεσμα: Στην Αυστραλία, ο Ιταλός πέτυχε τη δεύτερη θέση στο grid, τερμάτισε τέταρτος στον κύριο αγώνα και έχασε ελάχιστα το πρώτο του βάθρο στη Formula 2.

Χωρίς συναισθηματισμούς ο κορυφαίος οδηγός της F1 στην ιστορία του αθλήματοςMarquez MotoGP : Πίεση και φιλοδοξία στην ομάδα της Gresini MotoGP ίδια με την εργοστασιακή Honda Το χαμένο σενάριο του Νίκου Φώσκολου Drive to Survive αποκλειστικά στο Netflix με πολύ δράμα και λίγη F1F1 Antonelli Mercedes:  Ο Αντονέλι στη Formula 1 ήδη από το 2025;

Παρόλα αυτά, ο 17χρονος θεωρείται καυτός υποψήφιος για το δεύτερο πιλοτήριο της Mercedes δίπλα στον Τζορτζ Ράσελ – επειδή ο Λιούις Χάμιλτον μετακομίζει στη Ferrari το 2025 . Θα ήταν επίσης κατανοητό ότι ο Antonelli θα οδηγούσε μια δεύτερη σεζόν στη Formula 2 τον επόμενο χρόνο ή θα συνεργαζόταν αρχικά με μια ομάδα πελατών της Mercedes στη Formula 1.

Υπάρχουν ακόμη έντεκα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα με 22 αγώνες στο πρόγραμμα στην τρέχουσα σεζόν της Formula 2, οπότε ο Ιταλός έχει πολλές ευκαιρίες να επιδείξει το ταλέντο του. Ωστόσο, ο επόμενος αγώνας δεν θα διεξαχθεί στην Imola (Ιταλία) μέχρι τα μέσα Μαΐου, οπότε ο Antonelli θα έχει αρκετό χρόνο για να προετοιμαστεί για το πρώτο τεστ της Formula 1 τις επόμενες εβδομάδες.

F1 Antonelli Mercedes:  Το αφεντικό της Mercedes Toto Wolff τόνισε ξανά στην Αυστραλία ότι παραμένει χαλαρός σχετικά με την επιλογή του οδηγού για το 2025. “Υπάρχουν μερικές επιλογές που είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες για εμάς – από ένα πολύ νεαρό σούπερ ταλέντο έως ένα από τα άλλα που είναι πολύ έμπειρα”, είπε ο Αυστριακός στο Fox Sports Australia στη Μελβούρνη .

“Αυτό δεν θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες. Θέλω να συνεχίσω να παρακολουθώ την αγορά. Εξαρτάται από το τι κάνει ο Max [Verstappen]”, δήλωσε ο Wolff, ο οποίος διατηρεί όλες τις επιλογές ανοιχτές για το 2025 .

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το νέο επίσημο Βιντεοπαιχνίδι MotoGP24 θα είναι διαθέσιμο στις 2 ΜαΐουΠοιοι οδηγοί της Formula 1 έχουν τα περισσότερα DNF σε αγώνες F1;41ο Ράλλυ Κένταυρος 2024  Αποτελέσματα

Μιχάλης Κοντιζάς για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα