European Super League: Οι ομάδες που την αποτελούν

Η European Super League αναμένεται να αποτελείται από 20 ομάδες και  να περιλαμβάνει 15 μέλη που θα έχουν μόνιμη θέση σ’ αυτή.

Η νέα διοργάνωση που θέλουν να δημιουργηθεί κάποιοι σύλλογοι ονομάζεται European Super League και αναμένεται

να έχει κάποια μόνιμα μέλη.

Λεπτομέρειες γι’ αυτήν αποκάλυψαν για πρώτη φορά οι «Times». Όπως υποστηρίζουν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίλαν και Λίβερπουλ… κρύβονται πίσω από το όλο σχέδιο.

Σε καθένα από τα 15 ιδρυτικά μέλη θα προσφερθεί μερίδιο τουλάχιστον 350 εκατομμύρια ευρώ για να συμμετάσχει στη διοργάνωση, ενώ στη συνέχεια τα χρήματα θα μοιραστούν μεταξύ των συλλόγων που συμμετέχουν σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα.

Η διοργάνωση θα ξεκινήσει με δύο ομίλους των 10 ομάδων έκαστος, με τις τέσσερις πρώτες από κάθε όμιλο να προχωρούν στα προημιτελικά. Αυτή η φόρμουλα θα εγγυάται σε κάθε ομάδα μεταξύ 18 και 23 ετήσιων αγώνων στη Super League.

Στοχεύει στην είσπραξη εσόδων 4 δισεκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Για τη σύγκριση, η UEFA ανέφερε πρόσφατα ότι κέρδισε 3,25 δισεκατομμύρια ευρώ από την πώληση δικαιωμάτων στο Champions League, στο Europa League και στο Ευρωπαϊκό Super Cup.

Ιντζάγκι: «Μας… αρέσει και ο Σωκράτης»

Αντετοκούνμπο για Λέικερς: «Ποτέ δεν σκέφτηκα να τους νικήσω μόνος μου»

Magbox. Κάντε δικά σας με ένα κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.

Το άρθρο European Super League: Οι ομάδες που την αποτελούν εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα