Europa League: Επτάψυχη Νάπολι, ματσάρα στο Αϊντχόφεν (vids)

Η Λέστερ βρισκόταν αγκαλιά με τη νίκη στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, αλλά η Νάπολι είχε άλλα σχέδια ισοφαρίζοντας στο 87΄ με τον Όσιμεν (2-2).

Οι «αλεπούδες» δεν αποδείχθηκαν… πονηρές, καθώς η «αλεπού» Λουτσιάνο Σπαλέτι τους χάλασε το πάρτι που είχαν στήσει μέχρι το 87ο λεπτό. Μέχρι εκείνο το σημείο, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ήταν απολαυστική στο χορτάρι και είχε προηγηθεί μέχρι και με 2-0.

Το σκορ δεν άνοιξε ο συνήθης ύποπτος Τζέιμι Βάρντι, αλλά ο Αγιόθε Πέρεθ

(9΄), ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Χάρβι Μπαρνς έδωσε μαξιλαράκι ασφαλείας στη Λέστερ. Κι όμως, όπως αποδείχθηκε αυτό δεν ήταν αρκετό.

Ο Σπαλέτι άλλαξε τη φυσιογνωμία της ομάδας του μετατρέποντας το 4-3-3 σε 4-4-2 με τον Πετάνια να γίνεται παρτενέρ του Όσιμεν και δικαιώθηκε. Ο Νιγηριανός στράικερ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής εντός γηπέδου για τους «παρτενοπέι». Αρχικά μείωσε στο 69΄, ενώ το καλό το φύλαγε για το 87΄ όταν και έγραψε το 2-2.

Οι παίκτες της Λέστερ, φανερά εκνευρισμένοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ, ενώ ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με αριθμητικό μειονέκτημα, έπειτα από την αποβολή του Εντιντί.

Εντυπωσιακό ματς διεξήχθη και στο Αϊντχόφεν, εκεί όπου η Ρεάλ Σοσιεδάδ έβαλε δύσκολα στην PSV. Παρότι οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με τον Γκέτσε (31΄), είδαν τους Βάσκους να δείχνουν αντανακλαστικά και να βρίσκονται μπροστά στο σκορ με το τέλος του ημιχρόνου (34΄ Γιανουζάι, 39΄ Ισάκ).

Ο Κόντι Γκάκπο κατόρθωσε να σώσει την παρτίδα για τους γηπεδούχους που μάλλον ικανοποιημένοι πρέπει να είναι με το τελικό 2-2 στην πρεμιέρα του Europa League.

Σκωτσέζικο ντους για τη Ρέιντζερς, η οποία είδε τη Λιόν να περνάει… αέρα από το «Άιμπροξ» (0-2), ενώ η Μονακό, μπορεί να δυσκολεύτηκε, αλλά έκαμψε την αντίσταση της αξιόμαχης Στουρμ Γκρατς. Από τους δεκαέξι γηπεδούχους της πρώτης αγωνιστικής, αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο οι έξι, μεταξύ αυτών και ο Ολυμπιακός, κατάφεραν και πήραν νίκη

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα