Euroleague: Το πρώτο «ερυθρόλευκο» Ευρωπαϊκό (pic, vid)

Σαν σήμερα (24/4) πριν από 23 χρόνια, ο Ολυμπιακός κατακτούσε για πρώτη φορά το ευρωπαϊκό στο μπάσκετ, κερδίζοντας τη Μπαρτσελόνα στον τελικό.

Μία από τις πιο σημαντικές ημερομηνίες στην ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού είναι η 24η Απριλίου, αφού οι «ερυθρόλευκοι» την συγκεκριμένη μέρα το 1997, κατέκτησαν για πρώτη φορά την κορυφή της Ευρώπης, σε μία από τις πιο «μαγικές» βραδιές του συλλόγου.

Η κατάκτηση

δεν ήταν εύκολη, με την ομάδα του Πειραιά να κουβαλάει στην «πλάτη» της δύο απανωτές ήττες σε τελικούς, το 1994 και 1995, από τη Μπανταλόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολυμπιακός: Ποια είναι τα δεδομένα για Σλούκα

Το 1997 όμως ήταν κάτι διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός φτάνει στο Final Four της Ρώμης, αποκλείοντας τον Παναθηναϊκό που είχε το πλεονέκτημα έδρας, με 2-0 και στην συνέχεια παρασύρει τα πάντα στο διάβα του.

Το πρώτο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει, είναι εκείνο της Ολίμπιας Λιουμπλιάνας στον ημιτελικό, την οποία και κερδίζει πολύ εύκολα 74-65 και προκρίνεται στον τελικό όπου θα αντιμετώπιζε την Μπαρτσελόνα.

Εκεί ο Ρίβερς είναι καταπληκτικός και σκοράροντας με κάθε πιθανό τρόπο, σταματάει στους 26 πόντους, οδηγώντας έτσι τους «ερυθρόλευκους» στην νίκη επί των Καταλανών με 73-58 και στην πρώτη ευρωπαϊκή τους κούπα.

Η χρονιά εκείνη έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο, αφού ο Ολυμπιακός κατακτά το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, κάνοντας το triple crown.

Οι συνθέσεις του τελικού:

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Ρίβερς 26, Σιγάλας 7, Νάκιτς, Τάρλατς 11, Φασούλας 6, Μπακατσιάς 1, Παπανικολάου 11, Γαλακτερός, Τόμιτς 9 , Βελπ 2.

Μπαρτσελόνα (Ρενέσες): Τζόρτζεβιτς 6, Φερνάντεθ, Καρνισόβας 14, Χιμένεθ 16, Ρίβας 6, Ρ. Τζοφρέσα 9, Μπος, Εστεγέρ 3, Αντρέου 2, Ντουένιας 2.

The post Euroleague: Το πρώτο «ερυθρόλευκο» Ευρωπαϊκό (pic, vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα