Euroleague: Ήταν λανθασμένα τα τεστ της Αρμάνι!!!

Ο Εργκίν Αταμάν έριξε την πρώτη… κανονιά σχετικά με τις αναβολές αγώνων της Αρμάνι Μιλάνο. Δεν την κατονόμασε αλλά ήταν σαφές ποια ομάδα εννοούσε στις δηλώσεις του αφού τα γεγονότα ταυτίζονταν.

Η Αρμάνι δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Χίμκι καθώς είχε διαπιστωθεί ύπαρξη πολλαπλών κρουσμάτων COVID-19 στην ιταλική ομάδα! Η οποία όμως, όπως μπορείτε να δείτε και στο στατιστικό, αγωνίστηκε πλήρης (!) στην αναμέτρηση της Κυριακής (15/11) με την Καντού. Αυτό προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά, τα οποία επιχείρησε η Euroleague

να «σβήσει» με ανακοίνωσή της. Μέσω της οποίας ανέφερε ότι τα πρώτα κρούσματα των Ιταλών, που είχαν δείξει πολλαπλά θετικά κρούσματα ήταν… λανθασμένα!!!

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Euroleague αναφέρει τα εξής:

«Μετά την ανακοίνωση της Δευτέρας 9/11 ότι αρκετά μέλη της Αρμάνι Μιλάνο είχαν βρεθεί θετικά σε τεστ COVID-19, οι αρχές δημόσιας υγείας στο Μιλάνο ανάγκασαν την ομάδα να αναστείλει τη δραστηριότητά της και να παραμείνει σε απομόνωση.

Λόγω του μεγάλου αριθμού θετικών κρουσμάτων συνδυαστικά με την έλλειψη συμπτωμάτων, ο γιατρός της ομάδας αλλά και ο υπεύθυνους του ιατρικού της Euroleague εκτίμησαν ως αμφίβολα θετικά τα αποτελέσματα των τεστ.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της Euroleague για την υγεία και την ασφάλεια τα οποία αναφέρουν ότι «σε περίπτωση που μια ομάδα λάβει ένα ψευδές ή αμφίβολο θετικό αποτέλεσμα τεστ, το άτομο θα επανεξεταστεί δύο φορές, δύο συνεχόμενες ημέρες.

Αν η δεύτερη και η τρίτη δοκιμή είναι αρνητικές τόσο το άτομο θα θεωρηθεί αρνητικό», ολόκληρη η ομάδα επανεξετάστηκε αμέσως με περιορισμένο αριθμό θετικών κρουσμάτων. Το τρίτο τεστ το οποίο έγινε τόσο για τα αρχικά θετικά όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/11, λόγω των απαιτήσεων των αρχών δημόσιας υγείας του Μιλάνου.

Μετά απ’ αυτό το τελευταίο τεστ οι αρχές δημόσιας υγείας της πόλης, όλα τα άτομα θεωρούνται αρνητικά και πλέον είναι διαθέσιμα για τους επόμενους αγώνες της Euroleague».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ- Αταμάν: «Την Παρασκευή αναβλήθηκαν αγώνες και οι ίδιες ομάδες έπαιζαν Κυριακή»

Το άρθρο Euroleague: Ήταν λανθασμένα τα τεστ της Αρμάνι!!! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα