Euro 2020: «Δώρο» των Ιταλών στην Ελλάδα

Μετά τον πρόσφατο θρίαμβο της Ιταλίας επί της Εθνικής μας στο ΟΑΚΑ, λίγο έλειψε η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι να υποχρεωθεί σε «γκέλα» από τους Βόσνιους μέσα στο «σπίτι» της. Τελικά οι Ιταλοί (έστω και) με ανατροπή επικράτησαν με 2-1 των Βόσνιων για την 4η αγωνιστική, κάνοντας έτσι κι ένα «δώρο» στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Καταλαβαίνει κανείς ότι αν οι Βόσνιοι έπαιρναν έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας επί ιταλικού εδάφους τα πράγματα για την Ελλάδα

(μετά τη δική της από την Αρμεανία με 2-3) θα γίνονταν εξαιρετικά δύσκολα.

Οι γηπεδούχοι είχαν έρθει σε εξαιρετικά δύσκολα θέση και «φλέρταραν» ακόμη και με την ήττα. Η κλάση και η εμπειρία τους όμως «μίλησε» στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο γκολ γύρισαν «τούμπα» το ματς.

Το σκορ της αναμέτρησης «άνοιξε» στο 32’ από τους φιλοξενούμενους. Μετά από μια εξαιρετική συνεργασία με τελικό αποδέκτη τον Έντιν Τζέκο, ο 33χρονος επιθετικός πλάσαρε από κοντά για το 0-1!

Η αντίδραση από την Ιταλία ήρθε στο 49’ με ένα μαγικό γκολ του Λορέντζο Ινσίνιε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο επιθετικός της Νάπολι έπιασε ένα τρομερό μονοκόμματο σουτ για να γράψει το 1-1!

Η Ιταλία πήρε ψυχολογία από την εξέλιξη αυτή, πίεσε στη συνέχεια και κατάφερε να πετύχει την ολικκή ανατροπή. Στο 86’ ο Μάρκο Βεράτι έκανε το 2-1 με εξαιρετικό τελείωμα μέσα από την περιοχή.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Ιταλία είναι πρώτη με 12 βαθμούς, ενώ η Βοσνία παρέμεινε στους 4 όσους έχει και η Ελλάδα. Στην 2η θέση η Φινλανδία με 9, μετά τη νίκη της με 2-0 μέσα στο Λιχτενστάιν. Τρίτοι οι Αρμένοι μετά το μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ απόψε (11/6).

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Σιρίγκου, Μαντσίνι (66′ Ντε Σίλιο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Εμερον, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι, Μπερναρντέσκι (81′ Μπελότι), Ινσίνιε, Κουαλιαρέλα (46′ Κιέζα).

Βοσνία (Ρόμπερτ Προσινέτσκι): Σέχιτς, Τοντόροβιτς, Μπίτσακτσιτς, Ζουκάνοβιτς, Τσίβιτς (71′ Νάστιτς), Μπέσιτς, Πιάνιτς, Σάριτς, Βίσκα, Γκότσακ (80′ Τσίμιροτ), Τζέκο.

Περισσότερα σε λίγο…

The post Euro 2020: «Δώρο» των Ιταλών στην Ελλάδα appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα